18.3.2013

Känkkäränkkäponi! (epäonnistumisvideo)

Luvassa tänään epäonnistumisia Ollin kanssa, toivepostauksessa oli ehdotus epäonnistumisvideosta joten tässä teille nyt sellainen (video postauksen lopussa) :


Sunnuntaina 
oli aivan ihana sää, joten oli pakko päästä maastoilemaan Ollin kanssa. Onnistuin satuloidessa lyömään itseäni jalustimella :D Nostin jalustimen satulan päälle kun kiristin mahavyötä ja laskin sen alas vain kiskaisemalla hihnasta. Jalustinhan lensi komeassa kaaressa päin naamaani....taitavaa sanoisinko. Ja kyllä, jalustin on kova ja se sattui!
 Mentiin reilu tunnin lenkki maastossa, pitkät alkukävelyt ja sitten ravia ja laukkaa paljon. Hevonen pysyi lapasessa ja molemmat nautittiin kiireettömästä maastosta ihanassa Suomen luonnossa. Napsin pari kuvaa alkumatkasta:

Klikatkaa kuvia isommiksi, ovat pokkarilla kuvattuja, joten pidän koon pienempänä, jotta niistä saisi jotain selvää!

Maanantaina eli tänään päätin ratsastaa kentällä, ystäväni tuli kuvaamaan. Halusin ottaa kuvia ja videoita seuraavaa istuntapostausta varten, mutta Olli alkoikin lopputunnista pelleilemään. En tahdo, ei huvita, kaikki kiukuttaa enkä tee yhtään mitään!
Ollilla oli menohaluja eilisen maaston jäljiltä, joten se suuttui minulle kun en antanut sen laukassa mennä. Jos alkoi kädelle painaminen, pysäytin. Ja tästähän riemu repesi, sen jälkeen ei liikuttu eteenpäin, taaksepäin eikä sivuille, ainoastaan ylöspäin.
Luulin aluksi, että temppuilu johtui satulasta, se valui pomppujen aikana pahasti taaksepäin. Tulin selästä alas ja korjasin satulan paikoilleen, hyppäsin selkään ja temppuilu alkoi heti. Otin lopuksi satulan poiskin ja sama meno jatkui. Lopetin kun sain yhden ravipätkän lopuksi hyvin.
Huomenna täytyy koittaa uudestaan! Kukapa nyt haluaisi kentällä pyöriä kun on maastossa päässyt laukkailemaan?

Olli meni tänään alkutunnista tosi nätisti, mutta ne videoklipit lisään toiseen postaukseen!

Kaikilla meillä on joskus huono päivä, myös hevosilla, tänään se sattui olemaan Ollilla.

Ottakaa popcornit esiin ja valmistautukaa showhun :D


7 kommenttia :

 1. Hei, ettei nyt vaan kiukuttelisi jotain kipua? Satula, kaviot, vatsa, Ollihan on ollut vähän laiha. Onko Ollilla kengät? Näyttää siltä ettei olisi, jos kaviot kipeät edellisen maastoilun vuoksi, tiethän ovat nyt kuitenkin kovia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei!
   Ollin pukittelu johtui vatsasta, se ei saanut aloe veraa kahteen päivään pullon jäätymisen vuoksi, mutta nyt pullo on sulatettu. Ollilla luvassa pari päivää kevyttä liikuntaa ja sen jälkeen pitäisi olla taas vatsa kunnossa.
   Kiitos asiallisesta kommentista anonyymi. :)

   Poista
 2. eikö kiukuttelua ole ilmennyt aijemmin myös videoilla, mutta ei nyt vielä noin pahaa. VARO ETTEI KÄY HUONOSTI ITSELLESI NÄYTTI AIKA HURJALLE :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiukuttelua on esiintynyt aiemmin lihasjumien sekä vatsan takia,mutta niinkuin sanoit, ei noin pahana.Pidän kyllä varani, hyppäsin selästä alas kun alkoi mennä hurjaksi.

   Poista
 3. Hei
  Olen samaa mieltä aiempien kommenttien kanssa. Minusta tuo ei nyt ihan näyttänyt kiukuttelulta. Olet kuitenkin tehnyt hevosen kanssa jo aika pitkää töitä (luin aiempia kirjoituksiasi). Kenttätyöskentely ei kauhean rennolta videoissa ole näyttänyt. Laitoit jossain että hevonen on ollut laiha ja olet sitä nyt saanut vähän lihotettua. Edelleen näyttää aika hoikalta. Ettei ole vatsahaava / selkä tai muu vaiva. Mielestäni kannattaisi selvittää syy. Viestit kuitenkin, että hevonen muuten hyväluontoinen. En ole mikää asiantuntija, enkä halua loukata... Oli jo vaarallisen näköistä menoa.

  VastaaPoista
 4. Voihan pollea, kyllähän se kipeä vatsa saa kenet tahansa kiukuttelemaan. Selvää protestointiahan tuo oli.

  Onneksi sait hierottua kuitenkin niskajumejakin pois, ja ponin vatsakin on parempi taas :-)

  VastaaPoista
 5. Voihan ponia :c Näytti kyllä juurikin kivusta johtuvalta kiukuttelulta, niinkuin tuossa jo mainitsitkin - kyllähän se vatsakipukin pistää protestoimaan itse kenetkin.

  Mutta onneksi ponin vatsa on jo kunnossa ja sait hierottua lihasjumejakin pois.

  Hyvää keväänodotusta sinulle ja Ollille! :)

  VastaaPoista

Kommentoi rohkeasti, mutta muistathan pitää kommentit asiallisina. Kiitos!