29.1.2014

Kouluvalmennus Divalla

25.1.2014 valmennus

Huh huh, kahdet prelimiäärit takana ja parit vielä edessä + koeviikko. En ole paljoa koneella istuskellut. Tänään on vihdoinkin hetki kirjoittaa tätä postausta, parempi myöhään kun ei milloinkaan! Sirkku tuli taas kuvaamaan, kiitos siitä! Maneesissa kuvaaminen ei vain ole kovin helppoa, mutta kuvia on muutama onnistunut ja loppuun saatte pidemmän videokoosteen!

 poni söpöili matkalla!

Matka tallille sujui yllättävän hyvin! Tajusimme matkalla, että tämä oli ensimmäinen kerta "maastossa" ilman toista hevosta. Ja hienosti pikkuheppanen pärjäsi ihan omineen! Autot eivät ahdista enää yhtään ja traktoritkin ohitettiin jo rauhassa seisten tien vieressä. Matkat sujuivat siis ilman välikohtauksia.


Aloitimme maneesissa ensin verryttelemällä ravissa ja hakemaan taas tuntumaa ja oma asentoni kuntoon! Tämä oli ensimmäinen valmennus Divalla, joten vähän jännitti mitä Penina sanoo :D
Pelasin todella varman päälle ja lähdin pelhamilla maneesille. Matkalla olisi voinut sattua jotain, maneesissa olla muita hevosia tai muita tilanteita, joissa jarruja olisi kaivattu. Näin jälkikäteen, tyhmä minä! No, ensi kerralla taas normi kolmipalalla.
Maneesissa oli kaksi muuta ratsukkoa, mutta Diva ei välittänyt niistä mitään.


Alkuverryttelyjen jälkeen aloimme tulla itse tehtävää. Suoraan ratsastusta. Heh, aluksi poni mutkitteli kuin humalainen, mutta loppua kohden parani! Tulimme suoraa uraa pituushalkaisiaa pitkin, joten seinistä ei saanut tukea. Itse piti muistaa pitää molemmista ohjista tuki ja korjata nopeasti pohkeella. Joutui ponikin vähän keskittymään. Kun suoraan meno onnistui, lisäsime pysähdykset.


Tämän jälkeen haettiin suoraan ratsastusta ravissa. Yllättävän hyvin meni, kun itse muisti kääntyä pituushalkaisijalle tarpeeksi ajoissa. Tämän jälkeen harjoitusravia (vatsalihakset kiittivät!) ja ravista seis ja takaisin napakasti raviin. Pari humalaista pätkää, mutta lopuksi saatiin aika nätit linjat.
Maneesissa olleet ratsukot lähtivät pois, Diva hirnui kaksi kertaa ja se siitä. Älyttömän fiksu poni!


Laukkaa otimme ympyrällä. Ravissa aktiivisuutta, askel alas ja nosto. Diva nosti nätisti, ja ylläpiti laukkaa hyvin. Ravisiirtymisen perään teimme heti voltin, jotta saatiin kontrolli takaisin.


Diva jaksoi tunnin valmennuksen yllättävän hyvin. Lopussa väsymys näkyi vähän pään heilumisena ja keskittymiskyvyn häviämisenä, mutta se annetaan nuorelle hevoselle anteeksi.
Itseäni lähinnä ärsyttää, kun päätin sittenkin laittaa pelhamit suuhun. Jäin varomaan ohjastuntumaa, etten vahingossakaan ota liikaa edestä. Täten ohjat jäivät paikoin löysiksi. No, oma vika, ei voi syyttää ponia. Pelhamin kanssa Diva rullaa lisäksi helposti liian alas. Nyt jatketaan taas kolmipaloilla ja tarvittaessa käytän pelhaimia hypätessä tai maastossa.


Kotimatka sujui ilman ongelmia ja olen todella tyytyväinen poniin ja valmennukseen! Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin, kun ajattelee, että ponilla on ratsastettu vasta kolmen kuukauden ajan. Odotan innolla seuraavaa Peninan valmennusta.

Loppuun saatte vielä koosteen valmennuksesta:



8 kommenttia :

  1. Tosi kivan oloinen blogi, varsinkin suokkiin rakastuin! Liityn lukijaksi. :)

    http://aurijavillivee.blogspot.fi/ 17-vuotias kirjoittaja ja sh-ruuna. :)

    VastaaPoista
  2. Tarpeeksi harjoitusta niin hyvä tulee ! Pehmeämpi kuolain :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep! Tästä on suunta vain ylöspäin :)
      Vaihdoin heti kotiinpäästyämme takaisin tavallisen kolmipalan.

      Poista
  3. Tosi ihana blogi, löysin tän facesta hevos bloggaajien sivulta, ja onneksi tää on ihan huippu blogi, jään ehdottomasti seurailemaan :) ihania heposia, varsinkin tuo suokki ♥

    http://lotanhevoselamaa.blogspot.fi/ munkin blogissa seikkailee suokki :)

    VastaaPoista
  4. Liityin lukijaksi, aivan ihana blogi :)!

    http://tiiajamaistro.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  5. http://kohtiuuttaa.blogspot.fi/
    Sulle on haaste :)

    VastaaPoista

Kommentoi rohkeasti, mutta muistathan pitää kommentit asiallisina. Kiitos!