22.3.2013

Maailman kahdeksas ihme

jos vain pystyisin, hypäisin kuuhun asti tästä riemusta!

Tänään lähdin Sannan kanssa ratsastamaan, minä menin Ollilla ja Sanna Veeralla. Ratsastin ilman satulaa, pehmusteena tosin satulahuopa ja juoksutusvyö. Kävelimme ensin maastossa pienen lenkin, ehkä noin 10 minuuttia ja todellakin kävelimme koko ajan ja vielä pitkällä ohjalla.

Kentällä jatkoimme kävelemistä vapain ohjin, kävelimmekin loppujen lopuksi varmaan 15 minuuttia. Siis mitä ihmettä, Olli käveli vapain ohjin kenttää ympäri täysin rauhallisena ja hyväntuulisena? Oli niin voittajafiilis, jes! Tätä me ollaan tavoiteltu yli puoli vuotta, kävelemistä!
Käynnissä tein pelkällä istunnalla ympyröitä voltteja ja käännöksiä ja todellakin pelkällä istunnalla. Ratsastan itse paremmin ilman satulaa istunnalla, mutta täytyy muistaa jatkossa käyttäää istuntaa entistä enemmän kääntävinä apuna Ollin kanssa.

Ravissa leukani meinasi pudota maahan asti, Olli nimittäin ravasi puolipitkällä ohjalla avonaisessa muodossa ja se tuntui älyttömän hyvältä selkään! Olli ei painanut kummallekkaan kädelle, oli tosi pehmeä edestä ja liikkui oikeasti peräänannossa käyttäen selkäänsä. Nyt olen varmaan vinksahtanut, mutta nyt haluan alkaa panostamaan kouluratsastukseen ja myös kisaamaan sitä! Tuon fiiliksen haluan tavoittaa Ollin kanssa koulutreeneissä ja kisaradoilla. Tuntui todella hyvältä ratsastaa kun O toimi allani pienillä avuilla ja se näytti myös todella hyvältä. Mikä parasta se oli rento!
Laukka oli myös todella hyvää, se rullasi rauhallisena, O ei yrittänyt kertaakaan viedä eikä edes kiihdytellyt.

En tiedä mitä tein eilen hevoselle, mutta pääasia, että se toimi. Näköjään niskat olivat yksinkertaisesti niin jumissa ettei se voinut liikkua muussa asennossa. Tästä lähtien hieron niskan säännöllisin väliajoin ja pidän huolta ettei se jumiudu enää.

Olli teki pysähdyksissä vielä noita hyppyjään, mutta todella paljon vähemmän kuin eilen. Hyppyjen jälkeen kumminkin liikkui eteenpäin, eikä vaikuttanut yhtään kipeältä. Uskon, että tämä on juttu, joka menee ajan kanssa ohitse.

Lopuksi juoksutin Ollia sivuohjien kanssa ja wau! Näin itse kuinka hienolta hevonen näytti. O ei kaahannut liinassa yhtään, se venytti kaulaansa eteenalas ja käveli liinassa. Näitä se ei ole vielä minun kanssani koskaan tehnyt. Esimerkiksi tammikuussa seisoin keskellä peltoa tunnin verran ja O vain laukkasi hullun lailla koko ajan ympärilläni...Mutta tänään se kokosi itse itseään ja näytti supermageelta. En usko, että O on mistään kipeä, koska liikkui kumminkin todella hyvin liinassa.

Tästä on suunta vain ylöspäin, näköjään pitää käydä vähän pohjamudissa, jotta pääsee taas eteenpäin!
Huomenna luvassa esteitä ja toivottavasti saan vähän materiaaliakin!

Jaksatteko te lukijat lukea tälläisiä kuvattomia postauksia/treenipostauksia?
60 lukijan kohdalla teen my day-kuvapostauksen!

2 kommenttia :

  1. Ihana postaus! Mä ainakin jaksan tämmösiä postauksia, sillä nää on just kivoja mun mielestä! :)

    VastaaPoista
  2. tee tallipostaus video joskus heppoista ja talli/lepopäivästä :)

    VastaaPoista

Kommentoi rohkeasti, mutta muistathan pitää kommentit asiallisina. Kiitos!