27.3.2013

Hyvästi pelhamit

päivä, kun hevonen alkaa toimimaan nivelellä!

Alkuviikko menikin pelkkien koulujuttujen parissa, minulla on vähän huono tapa jättää ne viime tinkaan. No Ollilla oli maanantai ja tiistai vapaapäiviä, tänään olin koulussa huimat 20 minuuttia, joten aikaa jäi kunnon ratsastukseen.

Hain Ollin tarhasta ja silläkin tuntui olevan hyvä päivä, se tuli portille vastaan ja oli kiinnostunut ympäristöstä. Ensin ajattelin lähteä maastoon, mutta tulikin yllättävä fiilis tuupata koulua. Laitoin nivelet suuhun, en edes ajatellut asiaa sen enempää, ne olivat ensimmäiset suitset jotka käteen osuivat.

Kentällä käveltiin puoli kierrosta, jonka jälkeen aloin kevyesti ravaamaan. Olen ihan tyytyväinen ettei Olli kerää vapaapäivistä tämän enempää energiaa, alkukäynnit jäävät vaan vähän lyhyemmiksi. Aluksi O oli vähän jäykkä, eikä taipunut rehellisesti. Positiivista oli ettei vauhtia ollut liikaa ja pidätteet menivät läpi.
Paljon ympyröitä, voltteja ja taivutteluja, sekä paljon ratsastamista ja kehuja. Näillä eväillä O alkoikin pikku hiljaa rentoutumaan ja hakemaan peräänantoon. Aloin taas hieromaan O:n niskaa ja kun se rentoutui jatkoin matkaa ja tästä lähti tämänpäivän fiilis!
Olli käveli selkää käyttäen, vatsalihakset aktivoituneina, rehellisessä peräänannossa ja tunsin, että pystyin ratsastamaan jokaisen askeleen! Ravissa istuin harjoitusraviin eikä O ole varmaan koskaan mennyt niin hyvää 2 kierrosta kuin tänään, se oli rento ja tuntui todella hyvältä. Heh, ehkä meistä sittenkin tulee joku päivä kouluratsukko! :D
Muutaman kerran jouduin oikein pytämään eteenpäin kun O alkoi kokoamaan ravia turhan paljon.

Lopuksi kävin kävelyttämässä loppukäynnit ja poni oli itsekkin tosi tyytyväisen oloinen. Karsinassa harjatessa O:ta huomasin, että se oli vähän hionnut vatsan alta/sivusta, sekä takajaloista. Oli näköjään tehnyt hyvää hepallekkin.

Pelhamia käytän varmaan vielä maastossa ja esteillä, täytyy ensin varmistautua että jarrut toimivat erilaisessakin tilanteessa. Mutta kentällä sieleällä työskentelyssä alan käyttämään vaan tuota niveltä, jotta joskus päästäisiin vaikka ihan raviluokka starttaamaan :)


2 kommenttia :

Kommentoi rohkeasti, mutta muistathan pitää kommentit asiallisina. Kiitos!