24.3.2013

Hyvä poni, paha poni...

Lauantaina olin Peninan estetunnilla Ollin kanssa ja no, otsikko kertookin jo aika hyvin. Sirkku oli taas kuvaamassa, kiitos siitä. Eli nyt luvassa taas vähän enemmän kuvia.

Teimme ihan perus kontrolliharjoituksia, jotka ovat meille ne kompastuskivet. Esteen korkeus ei ole ongelma, mutta esteelle pääsy ja esteen jälkeinen vauhti ovat ongelmia. Jumppasarja oli tehtävä ja sitä tultiin kaikissa askellajeissa.
Tähän asti kaikki meni vielä hyvin, kunnes Olli keksi hyppiä pystyyn jokaisesta pysähdyksestä...Heppasella on joku uhmavaihe tällä hetkellä, ja tämäkin on joku keksitty juttu (kuten pukittelu oli aiemmin). Olli on myös kokeillut muualla rajojaan, kuten tarhan sähköissä, talutuksessa yms. 


Ravissa Olli meni yllättävän hyvin puomit, se on ennen aina ylihypännyt ne ja nostanut laukan, mutta nyt päästiin pari kertaa tehtävä suht nätisti läpi. Jumppiksen jälkeen piti pysähtyä, no pari kertaa ensin seinään ja saatiin me ehkä kaksi kunnon pysähdystäkin.
Ja taas pysähdyksistä kaviot kohti kattoa... Olli myös keksi pienen lisän tuohon hyppimiseen, kun se on hypännyt pystyyn, se hyppää takasillaan toisen kerran. Sitten menikin pitkä pätkä ilman pystyynhyppimisiä ja tultiin jumppista ravissa ja laukassa. Joka kerta piti pysähtyä...viimeistään seinään! Hypyt sujuivat sinänsä hyvin, puomeja ei kolissut alas ja hyppytyyli on parantunut.
Piti ottaa takkikin pois kun tuli niin hiki, ja se joka sanoo etteti ratsastus ole urheilua niin tulkoot vapaasti kokeilemaan! Ymmärrätte varmasti, miksi ratsastan esteitä turvaliivin kanssa.

Maneesiin tuli ulkopuolinen hevonen ja Ollilla meni totaalisesti pasmat sekaisin. Kerran olin todella lähellä tippumista, mutta onnistuin apinoimaan selässä. Kaksi kertaa oikea jalustin lähti kokonaan irti kun roikuin kyydissä. Meno meni sen verran vaaralliseksi, että tulin selästä alas.
Penina antoi minulle raipan, jota pidin Ollin niskaa vasten. Aina kun se yritti/hyppäsi pystyyn, näpäytin korvien väliin. Ja niin loppui tältä päivältä pystyynhyppimiset ja kaikki typeryydet. Lopuksi ylitimme vielä käynnissä puomit kummastakin suunnasta ja todellakin O käveli hyppyjen jälkeen.No, sellainen kerta tällä kertaa. Olin unelmoinut ensi viikon estekisoista Voistiossa, mutta jätän ne suosiolla väliin. Joko tapan itseni, hevosen tai jonkun muun siellä. En halua mennä minnekkään kisoihin ennenkuin tuo hevonen pysähtyy silloin kun minä haluan ja se on turvallinen ratsastaa.

No, tänään on uusi päivä ja töiden tekemistä jatketaan!

Lopuksi kiitän vielä Peninaa siitä, että hän opettaa meitä ja jaksaa panostaa siihen, että me pääsisimme joskus eteenpäin. Olen saanut todella paljon vinkkejä Ollin ratsastukseen ja se on parantunut ratsastettavuudeltaan huomattavasti tämän viimeisen 3 kuukauden aikana. Ei varmaankaan olla sieltä helpoimmasta valmennettavien päästä, mutta vähän haastetta pitää olla ;)

10 kommenttia :

 1. olet kyllä rohkea ratsastaja vaikka poni hyppii pystyy tuollain rajusti. ratsastatko muita poneja ollenkaan eikö niillä voi kisata jos olli ei ole siihen valmis vielä, kisat on kivoja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah, kiitos, välillä kyllä mietin itsekkin miksi olen tuolla selässä :D
   Tarkoitus olisi Veeran kanssa jotkut pikkukisat käydä, mutta isompiin esteluokkiin tai koululuokkiin ei tällä hetkellä ole hevosta/ponia.

   Poista
 2. kaikki aikanaan ja hevosen ehdoilla. Olli näyttää vielä hyvän suorituksen kentillä !!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin juuri, aikaa voi mennä vuosi tai kolme, mutta meillä ei ole kiirettä :)

   Poista
 3. Onpas kiva blogi, löysin ht.netistä. Jään seuraamaan lukijana :) mielenkiintoisia postauksia ja hyviä kuvia.

  http://nappipaivassa.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 4. Onpa hurjan näköisiä nuo pystyyn hyppimiskuvat. Se varmaan oppisi jotain korkean koulun hyppyliikkeitä jos osais vaan opettaa XD, se takajaloilla hyppiminenhän on tosi paljon voimaa vaativa "temppu".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, se osaa "levaden" alkeet jo, mutta en sitä tahtoisi sille opettaa ainakaan tässä vaiheessa, ettei sitten ala tekemään sitä itsekseen.
   Takapäässä on kyllä voimaa!

   Poista
 5. ootko varma ettei oo kipeä jostain?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seuraavissa postauksissa olen kertonut syyn miksi hyppi pystyyn.

   Poista

Kommentoi rohkeasti, mutta muistathan pitää kommentit asiallisina. Kiitos!