8.3.2013

Hevonen juoksee edellä ja minä perässä

eli kyseessähän on takaaohjastus tai ohjasajo, kummasta sanasta nyt enemmän tykkää.

Tänään minulla on ollut lihakset todella jumissa ja totesin etten kykene ratsastamaan Ollilla kunnolla, mutta kuitenkin halusin tehdä jotakin. En ole ennen ohjastanut Ollia, joten päätin toteuttaa sen tänään. Päätin ottaa oman kameranikin mukaan joten luvassa pari kuvaa, eivät pärjää laadussa järkkärille, mutta ei anneta sen haitata.


Heppanen tarhasta talliin, perusteellinen harjaus, vähän heppanameja ja ajovarusteiden viritys. Ollille on tapahtunut jotain raviuransa aikana jonka sain kokea kantapään kautta. Eli halusin aloittaa alusta ajamisen, toiveena joskus päästä hiihtoratsastamaan Ollin kanssa. Haluan, että Olli pystyy rauhoittumaan ajakamojen kanssa ja luottamaan minuun, eikä omiin päätöksiinsä.
Aloitettiin ihan vaan kävelemällä kenttää ympäri ja tekemällä pysähdyksiä, nämä menivät oikein hyvin ja pystyin hyvin takaa korjaamaan Ollin suoruutta. Mutta sitten tulikin pieni ongelma, Olli ei osannut kääntyä...No aloin pikkuhiljaa kääntämään sisäohjalla ja ulko-ohjalla ohjasin pyllyä ja heti kun Olli kääntyi kehuin paljon. Tämäkin alkoi sujumaan lopuksi jo niin hyvin että päästiin jo kolmikaarinen kiemuraura tehtyä. Hyvä Olli!

Pri lyhyttä pätkää ravattiinkin, mentiin nättiä hidasta ravia suoraa uraa pitkin.Taika oli mukana apuopettamassa


Loppuun tehtiin vielä maastakäsinharjoituksia, näitä ollaan treenattu enemmältikin ja nyt alkaa näkymään vähän tulosta. Olli seuraa minua nyt kuunteliaasti vapaana, pysähtyy ja ravaa perässäni. Hieno mamman mussukka!


Tyytyväinen heppa!

1 kommentti :

Kommentoi rohkeasti, mutta muistathan pitää kommentit asiallisina. Kiitos!