28.8.2012

31. Tuuppailua


Sunnuntaina ratsastin Ollilla oikein kunnolla koulua, ja sain kuvaajankin paikalle! Kone on jumittanut niin pahasti, etten saanut tätä postausta kirjoitettua ennen tätä päivää.

No kumminkin, lähdimme tallille ja laitoimme ponille harjaan ja häntään leit! :D




Itse ratsastus ei mennyt silloin ehkä ihan niin putkeen kuin olisi voinut. Ollilla oli vapaapäivä ja todella kevyt päivä alla, rokotusten takia. Poni oli silti yllättävän rauhallinen ratsastaa, se kuunteli minua ja meni ihan ok.
Käynnissä tehtiin aluksi pysähdyksiä ja pohkeenväistöjä. Pysähdykset menevät jo hyvin, pysähdys tapahtuu yeensä pienillä avuilla ja tasan neljälle jalalle. Pohkeenväistöt menivät oikealle todella hyvin, ja vasemmalle pienen muistuttelun jälkeen.
Ravi meni yllättävän kivasti, Olli oli rento ja kuuliainen vaikkei hakenutkaan peräänantoon, mitä emme siltä vielä oikein vaadikkaan. Ensin hevonen rennoksi ja avuille, sen jälkeen vasta haemme peräänantoa. Siirtymiset onnistuivat yllättävän hyvin.
 Laukkoihin olin erittäin tyytyvinen, molemmat laukat nousivat ravista puhtaalla siirtymisellä ja laukka oli hallinnassa ja hyvä rytmistä. Itse pitäisi vielä oppia istumaan sielä selässä, kun on niin ilmavaa laukkaa.




 Poni leijuu!



Poni saa kyllä pisteet ratsastuksesta, mutta ratsastaja ei! Ärsyttää, kun nään videoista, kuinka kenossa oikein istun. Istunnassani on pielessä pääni, pidän sitä luonnollisestikin liian edessä jolloin kantapää-lonkka-olkäpää-korva linjaa ei ole. Pitäisi kiinnittää enemmän huomiota tähän asiaan. Toinen asia on käteni, ne seilailevat jossain aivan liian alhaalla hyvin usein sekä olen vähän hidas kädestä, johon pitää kanssa kiinnittää huomiota.
No täytyy keksiä jotain positiivista negatiivisen pariksi, nilkkojeni heiluminen on loppunut aika hyvin! Ennen nilkkani "vispasi" etenkin ravin tahdissa, mutta nyt se on melko hiljaa omalla paikallaan, täytyy vaan kiinnittää noihin ylempiin asioihin enemmän huomiota niin nekin saa korjattua :)


Tänään menen joko maastoon tai kentälle, en ole vielä kerennyt pättämän sitä.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kommentoi rohkeasti, mutta muistathan pitää kommentit asiallisina. Kiitos!