23.8.2012

29. Hyvä mieli :)


Keskiviikkona menin tallille, vaikka vettä satoi! Tätä tyttöä ei ole sokerista tehty vaikka pieni flunssa jo valmiiksi olikin. Fiksuna ajoin traktorilla tallille, joten en kastunut :D

Menin hakemaan heppasta tarhasta ja samalla pohdin mitä tänään tehtäisiin. Tulin siihen lopputulokseen, että menisin kentällä ilman satulaa nivelien kanssa. Ollaan menty nivelillä useaan kertaan, mutta yleensä kaulanpidentäjien kanssa. Olli huomasi kun kävelin tarhalle päin ja tuli oikein portille vastaan! Tuli tosi kiva tunne, kun poni tuli vastaan oikein iloisena, mutta hyvin mutaisena! En voi uskoa, kuinka se voi saada itselleen 3cm mutakuorrutuksen....
Olli käveli rehellisesti yhden kierroksen, jonka jälkeen tarjosi tikitysravia, otin ohjat tuntumalle ja ratsastin joka kulmaan voltin ja sivujen keskelle pysähdyksen. Tein tätä tehtävää molempiin suuntiin, jonka jälkeen otin ravia. Ravi meni hyvin, vaikka alussa oli ongelmia saada puhdas siirtyminen. Ravissa tein paljon ympyröitä ja yritin aina suoralla uralla suoristaa mahdollisimman hyvin.
Laukassa poni oikein yllätti, laukkasi vasempaan kierrokseen todella rauhallisesti ja hyvässä tahdissa. Olin oikein tyytyväinen, oikean laukan nostaminen oli vaikea, joten tein vasemmasta laukasta laukanvaihdon. Oikea laukka on laadultaan parempaa, mutta vähän vauhdikkaampaa kuin vasen.

Ratsastuksesta jäi todella hyvä fiilis, oli kiva ratsastaa yhteistyöhaluisella hevosella. Tämä oli niitä päiviä, jonka vuoksi jaksaa ratsastaa vaikka välillä menisikin vähän huonommin.







Tänään menin tallille ystävieni kanssa. Alkuperäisen suunnitelman mukaan olisi pitänyt mennä kentällä, mutta vesisateiden vuoksi kentällä oli sen verran vettä, joten päätettiin lähteä maastoon. Tämä oli Ollin ensimmäinen kerta isommassa porukassa, aina ennen maastoiltu vain toisen hevosen kanssa.

Meitä oli 3 muuta ja Olli. Ratsastin jonossa viimeisenä, turvallisuussyistä. Olli ei oikein kävellyt, ravasi melkein paikoillaan ja otti muutaman passagea muistuttavan askeleen siellä täällä. Ensimmäisen ravipätkän aikana laukattiin puolet matkasta, mutta sitten rauhoituttiin ja ravattiin kiltisti muiden perässä. Ekalla laukkapätkällä, laukattiin siellä perässä ja Olli toimi tosi kivasti, ei painanut kädelle ja oli kuulolla.
Sitten kävi pieni tilanne, jonka seurauksena yksi ratsukko kaatui. Väistimme ratsukkoa ja Olli pelästyi tätä tilannetta ja pakeni paikalta laukkaamalla yhtä sivutietä pitkin. Onneksi tie oli tasainen ja hyväpohjainen. Huomasin että tielle oli kaatunut aika iso mänty tai kuusi, ajattelin heti että jes, tuohon Olli kyllä pysähtyy, mutta ehei! Poni päätti ylittää tämän ison maastoesteen, oli varmaan 90cm korkuinen ja leveyttä kumminkin tuli risuista. Este ylittyi kuin oppikirjasta ja tämän jälkeen sain Ollin pysähtymään. Hyppäsin selästä alas ja luoksin ystävieni luokse takaisin sen n.200m.

Kävelimme tallille yhdessä ja ratsastin Ollilla vielä hetken kentällä. Kävin kaikki askellajit läpi ja olin tosi tyytyväinen poniin. Kuunteli apuja tosi hyvin, oli eteenpäin pyrkivä, siirtymiset onnistuivat erinomaisesti ja laukka nousi molempiin suuntiin ja muutenkin toimi hyvin :)

Eli yhteenvetona voin todeta, että keskiviikon ja tämänpäiväinen ratsastus meni osaltamme oikein mukavasti :) Olen kyllä tyytyväinen tuohon heppaseen, kehittynyt lyhyen ajan sisällä todella paljon ja yrittää aina parhaansa, vaikka välillä vähän jäärä onkin.

Välillä elämässä pitää olla näköjään vähän extremeä, mutta onneksi niiltä usein säästytään.

Lauantaina olisi tulossa jonkinsortin maastakäsin työskentely postaus, koska Olli rokotetaan huomenna ja pari päivää pidetään kevyellä liikunnalla.




2 kommenttia :

  1. Mitä kävi kun yksi hevosista kaatui? Eikai sattunut pahasti :o

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pinteli irtosi , molemmat selvisivät onneksi pienillä naarmuilla.

      Poista

Kommentoi rohkeasti, mutta muistathan pitää kommentit asiallisina. Kiitos!