2.8.2012

21. Estetunti!

Eilen siis hyppäsin Ollilla, Sirkku tuli jälleen kuvaamaan (iso kiitos siitä!) ja suunnitteli meille radan, olen joskus aiemmin hypännyt samankaltaisen radan Kekellä ja se oli vähän haastava. Rata ei ollut aivan samanlainen, yksi este muutti vähän paikkaansa. Ekalta esteeltä sarjalle oli aika tiukka käännös ja tämä oli Keken kanssa silloin joskus aika vaikea tie. Sarjalta okserille, jolle sai ratsastettua hyvän tien. Okserin jälkeen heppa nopeasti takaisin ja päädyssä oleva pysty, jonka jälkeen taas nopea käännös viitoselle. Kutos esteelle sai tehtyä hyvän tien ja sieltä viimeiselle okserille. Yrittäkää kestää taas hienoja piirustustaitojani paintin kanssa.


Alkukäynneissä Olli oli tuttuun tapaansa reipas, muttei tarjonnut ravia ollenkaan. Ravista ei tullut kerta kaikkiaan yhtään mitään....se mateli kuin etana, en ole nähnyt vielä hevosta joka voi ravata niin hitaasti! Sen lisäksi alkoi vielä satamaan ja meno vaikeutui entisestään. Sade koveni sen verran että menimme tallin päädyssä olevaan varastotilaan pitelemään sadetta hetkeksi. Siinä odoteltiinkin tovi kun sade yltyi yltymistään ja aina kun se vähän laantui ja sanoin "kyllä se kohta vois jo loppua" niin taas alkoi satamaan kaatamalla! Ei pitäisi koskaan sanoa mitään tuon tyylistä. No onneksi sade loppujen lopuksi loppui ja pääsimme takaisin kentälle.
Ravissa jatkui aluksi sama meno, eteenpäin nappulaa ei meinannut ravissa löytyä millään. Annoin pidempää ohjaa ja ratsastin vain pohkeella ja sitten poni vasta heräsikin ja alkoi oikeasti liikkumaan, sen jälkeen ei ollut taas mitään ongelmia.


Hyppäsin ensin päädyssä olevaa estettä veryttelyksi. Ensimmäisellä kerralla meinasi kääntyminen esteelle tuottaa ongelmia, mutta seuraavilla kerroilla sujuvasti esteille ja puhtaasti joka kerralla yli.
 Seuraavaksi tulin pitkällä sivulla olevaa pystyä, este ylittyi heinosti ja sain ratsastettua ponnistuspaikat hyvin. Laukan nostaminen ennen estettä oli vähän takkuavaa, mutta esteen jälkeen laukattiinkin ja kunnolla, oli ihan siinä rajoilla kuskataanko kuskia vai ei. Itseäni enemmän nauratti se kuinka paljon voi pieni poni innostua esteistä ja olisi koko ajan menossa uudestaan!


Päätin tulla radan tämän jälkeen, ensimmäiselle esteelle tulimme hyvin, sarjalle kääntyminen tapahtui yllättävän hyvin ja tempo säilyi. Sarjan a osan jälkeen Olli vaihtoi jo laukan, mutta suoriutui b osasta hienosti. Sarjalta hyvä tie okserille, sen jälkeen vähän pitkäksi mennyt tie neloselle, jonka takia jouduin vitoselle ratsastamaan pienen mutkan kautta. Hienosti Olli selviytyi tästä tiestä ja kaarros meni hyvässä temmossa. Videolta huomaa, että poni välillä menee laukassa vähän etupainoiseksi, mutta onneksi sen saa nostettua sieltä ylös helposti. Ja vikalle okserille vähän kaukaa lähtenyt hyppy, mutta hyvin yli. Olin todella tyytyväinen tähän rataan. Rata oli aika siisti, ei yhtään ristilaukkaa, laukat vaihtuivat hyvin ja molemmilla oli positiivinen mieli. Poni olisi vaan jatkanut jos olisin antanut. Päätin lopettaa tähän radan hyppäämisen, heppasella ei ole kumminkaan hypätty niin paljoa, joten lopetin näin hyvään suoritukseen.


Lopuksi hyppäsin pitkällä sivulla olevaa okseria muutaman kerran. Aloituskorkeus 70cm ja se molemmista suunnista helposti ja vaivattomasti yli. Pyysin nostamaan okserin takapuomia 80cm jolloin siitä tuli nousuokseri ja poni suorastaan liisi siitä yli. Vaihdoin suuntaa ja toinen takapuomi nostettiin 90cm, jolloin nousuokseri säilyi. Tulin esteelle mahdollisimman rauhallisesti, ponnistuspaikka onnistui ja este ylittyi puhtaasti. Voi kun olen ylpeä pikku heppasesta, siitä on kuoriutunut aika moinen estetykki.

70cm

80cm
90cm

Tämän jälkeen menin hetken ilman satulaa ja hyppäsin kerran noin 60cm esteen. Ollilla ei ole ihan helppoa mennä ilman satulaa, askeleet ovat isot ja siirtymiset ovat aika haastavia. Mutta hauskaa oli ja hyvin mentiin myös yli.

Toivottavasti piditte!

Antakaa rohkeasti kommenttia/palautetta :)

5 kommenttia :

 1. Ollilla on hyvä tyyli hypätä ja rata näytti helpolta ollille ja myös sinulle. Sovitte hyvin yhteen. Tuo on kiva kun piirrät radat aina niin pysyy hyvin myös sinun selostuksessakin mukana :) Ja kuvathan kertovat yleensä enemmän kun tuhat sanaa joten nekin ovat mukavia katsella. Tykkään sinun blogistasi ja seurailen sitä aina silloin tällöin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon :)
   Itsekkin pidän selvempänä kun on toi ratapiirros :D helpottaa lukemista paljon ja pysyy kärryillä mistä itse kerron.

   Poista
 2. Olli näyttää niin totiselta hypätessään. Ihan yrittää kaikkensa :) Mutta siitä myös pystyy veikkaamaan, että hevonen taitaa tykätä!

  Ihana tuo viimeinen kuva kun taista on hieno, este on hieno, hevonen on hieno, sinä olet hieno ja kuva on aika tarkkakin vielä! Oot onnekas kun saat mennä tuommoisella hevosella!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olli on kyllä tosi kiva ylipäätänsä ratsastaa, aina yrittää miellyttää ratsastajaa ja yrittää parhaansa :) Ja kyllä tykkää, Olli voisi hypätä vaikka joka päivä!
   Olen kyllä todella onnekas että olen saanut vuokrahevosekseni noin ihanan hevosen :)

   Poista
 3. Tuollainen olisi (:

  http://aliisa-manta.blogspot.fi/2012/08/liebester.html

  VastaaPoista

Kommentoi rohkeasti, mutta muistathan pitää kommentit asiallisina. Kiitos!