12.8.2012

26. onnistumisia ja epäonnistumiasia

Viime postauksesta on kulunut hetki, kun on ollut vähän kiireitä. Kävin keskiviikkona maastossa ystäväni kanssa, mutta ei siitä sen enempää.



Tänään hyppäsinOllilla pitkästä aikaa ja Sirkku lupasi suunnitella minulle radan ja kuvata :) . Ollin omistaja Sanna tuli myös katsomaan ja auttelemaan esteiden laitossa ja puomien nostamisessa. Kiitos siitä molemmille!

Rata oli suhteellisen haastava, siinä oli suunnanvaihto radan poikki, harvan näköinen okseri, kaarevalla uralla kaksi pystyä ja vuihka.
Alla näkyy rata, jonka hyppäsimme lopuksi.


Veryttelynä tulin esteitä 3 ja 5. Hyppäsin molemmista suunnista molempia esteitä ja tänään oli kyllä ongelmia kaasun että jarrun kanssa. Kun pyydät laukkaa, niin poni jäkittää eikä tahdo liikkua ja esteen jälkeen ei taas meinaa pysähtyä... saisiko nuo vaihteet jotenkin tasattua? :D Veryttelyhypyt menivät hyvin, joten tulin tuota kaarevaa linjaa. Tämä oli haasteellisempi tehtävä Ollille, mutta on kyllä niin kiltti suomiputte ettei yhtään puomia tiputtanut ja keräsi aina takajalat matkaan mukaan!




Seuraavaksi hyppäsin pari kertaa okserin. Okserille ponnistuspaikat eivät aluksi oikein sopineet, mutta saatiin pari hyvä ja varmaa hyppyä. Okserin puomit olivat aika pienet, joten este näytti aika harvalta ja ajattelin mielessäni että hyppääköhän poni tätä ollenkaan, kun on noin harva, mutta joka kerta puhtaasti yli.



Seuraavaksi tulin estettä 2/6, joka oli kentän puolessa välissä. Ratsastin kahdeksikkoa, eli aina esteen päällä laukanvaihto ja suunnanmuutos. Tästähän poni innostui, ponnistuspaikat lähti välillä vähän kaukaa mutta puhtaasti yli. On kyllä aivan uskomatonta, että heppanen jolla on hypätty alle 10 kertaa, vaihtaa laukat esteen päällä tuosta noin vain.





Tulin tämän jälkeen tuon yllä mainitsemani radan. Ainoastaan kolmos este tippui, jonka syytä en vaan tiedä. Ponnistuspaikka oli aivan erinomainen ja hyppy lähti hyvin, mutta kumminkin este tippui. No, tällä kertaa hipaisusta pidettiin. Tämän videon saatte parin päivän sisään kun jaksan sen ladata youtubeen ja muutama muukin hyppy.

Lopuksi ratsastin vielä vähän koulua, ravissa hain suoruutta ja rentoutta ja sitä rauhallisuutta, toisella kun jäi vähän into päälle esteiden jälkeen. Ravipätkät sujuivat tänään yllättävän hyvin, mutta käynti oli vähän tikitystä kun ei malttanut työskennellä.



 Loppuun vielä pari kivaa pääkuvaa, jotka Sirkku nappasi :)
Meillä olisi tavoitteena mennä ensi viikonloppuna 70cm rataesteluokka isolla derbykentällä :D Katsotaan mitä siitä tulee, sitä ennen kyllä pitää keksiä jotkut kuolaimet, joilla jarrut toimisivat vähän paremmin.









Tykkäättekö että kuvat ovat tekstin seassa, vai olisiko parempi että teksti ja kuvat olisivat erillään?


4 kommenttia :

  1. Tekstin seassa. On selvempi, kun ei tarvitse lukea pitkää pätkää ja ymmärtää aina mikä kuvassa on ideana :)

    VastaaPoista
  2. Mulla olis yks vinkki. Kannattais myödätä kädellä pidemmälle eikä pitää niitä tuossa alhaalla. Hevosenkin on varmaan mukavampi hypätä kun sille annetaan tilaa kädellä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei!
      Olen tiedostanut nuop käteni jo pidemmän aikaa, mutta hackamoreillakun hyppää niin ei tuo myötäys näy niin selvästi ja tämän postauksen kuvissa oli niin hirveästi vauhtia että oli pakko vähän pidellä.
      Mutta kyllä, harjoittelen noiden käsieni kanssa ja yritän jatkuvasti korjata istuntaani :)

      Poista

Kommentoi rohkeasti, mutta muistathan pitää kommentit asiallisina. Kiitos!