17.8.2012

Miten ratsastusharrustukseni alkoi?

Miten minusta on tullut ratsastaja ja heppatyttö? tähän kysymykseen yritän vastata tässä postauksessa.
Olen pienestä pitäen pitänyt hevosista, oma serkkuni ratsasti ja kävin katsomassa hänen tuntejaan ja pian kinusinkin päästä itse selkään. Meillä on ollut ennen lehmiä, joten isot eläimet eivät pelottaneet yhtään. Olen aina ollut eläinrakas ihminen ja ratsastus kiehtoi minua. Kukapa ei olisi pikkutyttönä halunnut suloisen ponin selkään ;)


Aloitin varsinaisen ratsastuksen kauan aikaa sitten, oli tuolloin varmaan 5-6 vanha :D
Edesmennyt Ronja hevonen oli todella kiltti ja suurisydämminen hevonen,jonka omistaja piti minulle tunteja. Muistan kuinka aina lopuksi sain käydä poikittain hevosen selkään makaamaan ja leikkiä inkkaria :D





Vuonna 2006 pääsin ensimmäiselle päiväleirilleni! En osannut silloin vielä edes kirjoittaa, mutta se ei haitannut, teoriatunneilla joku kirjoitti minulle aina muistiinpanot. Halusin välttämättä hoitohevosekseni tallin isoimman suomenhevosen -Hunterin.





Vuonna 2006 aloin vähän useammin ratsastamassa naapureidemme suomenhevosilla. Näillä hevosilla (Takulla ja Verkulla) ratsastelin aika useasti ja omistajan avustamana opin ratsastamaan itsenäisesti ja kävimme välillä maastossakin.

Verus

Takku
Vuonna 2007 samainen naapuri osti shetlanninponi orin lapsilleen. Tämä oripoika oli todella kiltti tapaus! Pikkulapset pystyivät ratsastelemaan huoletta. Itse ratsastin tällä ponilla n.3 vuoden ajan, kunnes kasvoin liian pitkäksi. Tällä ajalla Töpi opetimme toisiamme, viimeisillä ratsastuskerroilla hyppäsimme 70cm pystyn ja töpi osasi laukanvaihdon.



Vuonna 2007 aloin käymään myös Kiwatcha tallilla, jolla olinkin n.2 vuotta. Ratsastin todella usein Fiorella ponilla, se oli pippurinen pieni kirjava poni joka heitteli aina välillä ratsastajia selästään.
Kävin myös kesällä leirillä täällä ja myöhemmin olin 2 leirillä leiriavustajana.
 (lisään kuvan myöhemmin toiselta koneelta)

Kausalassa asuessani (äitini luona) kävin ystäväni kanssa viikottain tallilla. Ystävälläni on oma poni ja sain ratsastaa tallitöitä vastaan tallinpitäjän hevosilla. En nyt laita näist ratsastuksista kuvia,sori. Mutta näillä hevosilla koimme ystäväni kanssa unohtumattomia hetkiä!


Kävin myös 3 tai 4 kesänä Sailan tallilla Mäntsälässä ratsastusleirillä. Pidin paikasta ja hevosista todella paljon! Olin sielläkin leiriavustajana eräs kesä :)

Ziko

 Kalle

Hertta

Vuosi 2008 menikin ystäväni luona talleillessa, leirillä Sailan tallilla sekä Kiwatcha-tallilla.

Kesällä 2009 löysin ensmmäisen vuokrahevoseni Ge Ge Qvistin. Keke oli lämminverinen ravihevonen josta voisin kertoa vaikka ja kuinka! Se oli täydelinen hevonen minulle ja muistelen sitä kyynel silmäkulmassa. <3 Keke opetti minulle todella paljon ratsastuksessa ja olen siitä ikuisesti kiitollinen, en voi oikein sanoilla kuvata sitä.





Vuonna 2009 vuokrasin myös reilun kuukauden puoliveriruunaa Gaiseria, mutta omistaja muutti pois ja heppa muutti myös. Hevosella oli iso harjoitusravi ja ainakin opin istumaan siellä tuon kuukauden aikana :D



Ratsastelen välillä satunnaisesti muiden hevosia/kilpailen niillä.


ylemmissä kuvissa Trouble Frost


ylemmissä kuvissa K.V. Vesa's star

Jotkut kuvat on otettu hyvin vanhanaikasilla kameroilla, joten kuvakoko on selkeyden vuoksi pienempi ja tällä koneella on jokin ongelma, kun ei suostu suurentamaan noita muita hyviä kuvia suuremmaksi :(


Pahoittelen pitkää postaustaukoa, mutta kun koulu alkaa niin kuvia on vaikeampi saada ja vielä että saisi ajankin riittämään!
Mutta yritän kyllä parhaani mukaan tänne päivitellä :)

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kommentoi rohkeasti, mutta muistathan pitää kommentit asiallisina. Kiitos!