26.7.2013

Ollilla erikoisesteitä

pitää joskus kokeilla siipiään!

Päätin hypätä myös Ollilla, jokainen saa itse päättää pienessä päässään oliko se hyvä ajatus vai ei :D
Alemmasta postauksesta löydätte Ellin hyppelöt!

Mutta kuitenkin, totesin heti, että alkuverryttely tehdään sitten pellolla olevalla kentällä. Muuten ratsastuksesta ei tule yhtään mitään. O on kivasti rauhoittunut kentällä ratsastaessa, pystyynhyppiminen ja pukittelu on jäänyt kokonaan pois.

Tein alkuverryttelyksi väistöjä ja ympyröitä. Hain kontrollia ja sitä, että O kuuntelee minua, jarrut ja ohjattavuus toimikin aika hyvin. Se oli kivan letkeän oloinen ja väistättävä pohje toimi taas vaihteeksi ihan hyvin.


Alkuverryttelyjen jälkeen takaisin talliin, martingaali ja suojat päälle ja menoksi! Ainiin, kuskille tietysti lyhyemmät jalustimet sekä turvaliivi!Ensimmäiset hypyt tulin ravissa, ja jatkoimme esteen jälkeen ravilla! Jippi! Tämä harjoitus ei onnistunut estetunnilla pari kuukautta sitten....Molempiin suuntiin parit verkkahypyt ja sen jälkeen hypättiin näitä "erikoisesteitä". O tosin ei pelkää mitään mitä meillä on, pitäisi kehitellä jotain vielä pelottavampia ja tehdä oikein mörköesteitä!
Erikoisesteet O meni puhtaasti yli, mutta ehkä vähän lennokkaasti. Nämä esteet ovat sen verran pieniä O:lle, että se voi vaan räiskiä niiden yli sen kummemmin katsomatta mihin jalkansa tunkee.

Varsinkin oikeaan kierrokseen meiltä häviää jarrut...alla olevista kuvista näkee mitä mieltä O oli kun hidastin sitä.Pienen välikohtauksen jälkeen matkamme jatkoi! Hyppäsin punavalkoista lauta estettä. Tämä sujuikin aivan erinomaisesti! Minua nauratti kun lähestyimme estettä ja poni laukkaa paikallaan ja odottaa,koska pääsee hyppäämään! Mutta huom, se odotti! Se ei vaan lähtenyt, vaan vasta merkistäni lähti laukalle ja siitä esteen yli. Tuo punavalkoinen on 80cm korkea.
Otimme vielä lopuksi Sirkun hienolla rakentamalla esteellä pari vähän isompaa hyppyä. Este oli korkeimmillaan 95cm ja sen ylitimmekin puhtaasti. Tämä ylitys näkyy alla olevassa videossa. Tämä on myös suurin estekorkeutemme, vaikken tarkoituksella korkeutta lähtenytkään hyppäämään.

Oikeaan suuntaan hypätessä, O ei olisi millään halunnut nostaa oikeaa laukkaa, vaan jatkoi pukkilaukassa hetken aikaa. Kuvitelkaa, poni laukkaa sivuttain, pukittaa samalla ja ratsastaja vaan nauraa selässä. Jep, aika koomista :D

Lopuksi vielä hyvä hyppoy punavalkoiselle oikeasta suunnasta ja sen jälkeen kiitos ja ratsailta!
Kaikki kuvat ja video (c) Sirkku Sivo

Sallin nyt taas anonyymit kommentoijat, mutta tarkistan jokaisen kommentin ennen julkaisemista!

2 kommenttia :

 1. Ollihan näyttää jo hienolta. Oletko ajatellut ostaa ollin omaksesi jossain vaiheessa? Menee kyllä hienosti sinun kanssa ja paljon olette edistyneetkin jo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Saan pitää Ollia kuin omaani, joten en näe tarvetta varsinaisesti ostaa sitä. Olen tyytyväinen tähän tilanteeseen :)
   Edistystä on tapahtunut, mutta vielä on paljon töitä edessä!

   Poista

Kommentoi rohkeasti, mutta muistathan pitää kommentit asiallisina. Kiitos!