25.7.2013

Askeleita kohti normaalimpaa hevosta!

teksti sisältää viikon hevostelut

Tiistaina ratsastin Ollilla pellolla gramaanien kanssa. Alkuun O käveli monta kierrosta rentoa pitkää käyntiä. Keräsin ohjat tuntumalle ja O jatkoi hyvää rentoa käyntiä ja työskentelimme hetken tehden voltteja ja erilaisia ympyröitä sekä suunnanvaihdoksia.
Ravissa jatkoimme tehden ympyröitä, ensimmäisessä ravisiirtymisessä tuli pukki? Yllätyin ravin rauhallisuudesta ja tahdikkuudesta. Selvästi on tapahtunut pientä edistymistä, jes! O ei ollut yhtään jäykän oloinen, vaan oli rento ja taipui paremmin pohkeesta kuin aiemmin. Itse yritin keventää mahdollisimman selvästi ja välttämään jalustimilla seisomista. Ravi sujui siis aivan kuin normaalilla hevosella!
Laukassa tuli pari pukkia sekä yhdessä laukanvaihdossa. Mutta mielummin pari pukkia kuin pystyynhyppimisiä. Olli ei olisi millään halunnut tiputtaa raville, joten se kokosi laukkaa ja laukkasi todella rauhallisesti ympäri kenttää. Tuollaista laukkaa kun mentäisi aina niin wautsi!
Lopuksi Sanna auttoi loppukäyntien kanssa, ensin S talutti meitä. Hetken päästä siirryin itsenäisesti uralle kävelemään ja mitä ihmettä, O käveli!
Ensimmäiset loppukäynnit ikinä!

Siis kentällä, aikaisemmin se on kävellyt vain kerran maastossa loppukäynnit. Mutta kuitenkin, taas iso askel kohti normaalia hevosta!


Keskiviikkona kävimme ajamassa Ellillä. Meillä on vihdoinkin omat kärryt, joten pääsemme nyt ajamaan useammin. Otimme Ollin perähevoseksi. Itse lenkki meni oikein hyvin, paria välikohtausta lukuunottamatta, mutta uusiksi lähdetään kyllä.
Elli oli oikein innoissaan, kun pitkästä aikaa oli kärryjen edessä, menohaluja riitti ja korvat olivat tötteröllä koko ajan. Oli hauska katsoa kun hevosella oli hauskaa :) Ollikin toimi käsihevosena hyvin, ei yrittänyt päästä kärryjen ohi. Molemmat saivat siis vähän päästellä höyryjään, astetta turvallisemmalla tavalla. 


Tänään kävin katsomassa Juho Norilon estevalmennusta. Ajattelin, että itselleni tulee kamala hinku esteille, mutta ei suinkaan. Oli kivaa katsoa muiden hyppelyä ja siinä kuuntelemalla oppii itsekkin.
Valmennusten jälkeen tulin kotiin ja arvoin Ollin ratsastuksen ja juoksutuksen välillä. Päädyin kumminkin ratsastamaan ilman satulaa.

Hyppäsin Ollin selkään ja nyt O seisoi nätisti paikallaan niin kauan kunnes pyysin pohkeella eteenpäin. Yleensä se vain lähtee menemään kun pääsee selkään. Ratsastin ilman mitään apuohjia.
Aloitin käynnissä työstämään pohkeenväistöjä, O on välillä kuuro varsinkin oikealle pohkeelle, mutta tänään se väisti pohjetta yllättävänkin hyvin. Sain rauhassa työskennellä käynnissä, ilman mitään hosumista tai vastaavaa.
Ravissa meinasi silmäni tippua päästä, heppanen ravasi tosi rauhallista nättiä ravia, ilman mitään venkoilua. Se oli kevyt kädelle ja oiekasti kuunteli minua. O kääntyi pohkeilla ja painoavuilla, kertaakaan ei lähtenyt kiihdyttämään tai edes painamaan kädelle. Harjoittelimme vähän ravissa pohkeenväistöjä ja muutamia kivoja askeleita saimme jo! Hyvä poni.
Laukat nousi ilman pukkeja ja laukka oli rauhallista ja kontrollissa olevaa. Sain ratsastaa juuri sinne minne halusin ja O kuunteli ja kääntyi tosi kivasti. Totesimme Sannan kanssa, että Olli on meidän kahden hevonen, eikä sillä ratsasta muut.

Eli siis Olli, tuo pieni ja äärettömän jääräpäinen hevonen toimi tänään kuin normaali kiltti hevonen. Tätä mahtavaa tunnetta, vitsit kun se pysyisi nyt tuommoisena. Sitä olisi jopa ilo ratsastaa ja itsekkin lähtisi paremmalla mielellä ratsastamaan.

Mutta sitten vakava kysymys, kuka keksi satulan?
Sen kapistuksen josta ei ole kuin haittaa! Itse ratsastan paljon paremmin ilman satulaa. Joudun oikeasti istumaan siellä selässä, käyttämään vatsalihkasiani, käyttämään pohkeita ja ylipäätänsä ratsastamaan. Lisäksi tasapaino treenaantuu. Satula ei ole kuin tiellä.... Monet ovat sanoneet, että ratsastan melkeinpä paremmin ilman satulaa kuin satulan kanssa. Lisäksi itse tykkään mennä ilman satulaa, ja vielä enemmän, jos hevosella/ponilla on hyvä selkä.

Huomenna luvassa vähän erikoisempi postaus molemmista hevosista! Huomiseen.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kommentoi rohkeasti, mutta muistathan pitää kommentit asiallisina. Kiitos!