26.7.2013

Elli erikoisesteillä

estepäivä, jippii!

 Tänään oli pitkästä aikaa estepäivä. Hyppäsimme Ellin kanssa ensimmäistä kertaa noita erikoisesteitä. Elli toimi puoli tuntia talutusratsuna ennen hyppäämistä, joten se sai siinä erinomaiset alkuverryttelyt. Välissä käytiin tallissa juomassa/viilentymässä ja sitten hyppäämään.

Koska ilma oli sen verran kuuma, päätimme ottaa pari hyppyä jokaiselle ja hypätä vain yhtä estettä kerrallaan. Elli oli alusta asti kivan virkeä ja reagoi pohkeeseen. Itse otin varman päälle ja laitoin turvaliivin, kaiken varalta.

Kaikki kuvat on kuvannut (c) Sirkku Sivo, pahoittelen laatua, kamera kiukutteli ;)Ensimmäiset hypyt olivat lähinnä kyttäystä ja kieltelyä. Pari hyppyä niin ja sen jälkeen lähti rullaamaan. Aluksi tulin ravissa, jotta tähtäys ja paikka osuisivat kohdalleen. Ellillä on vielä sen verran vähän hypätty, jonka vuoksi laukassa täytyy itse ratsastaa hyvät ponnistuspaikat.


Ensimmäisenä erikoisesteenä tulimme vihreätä kolmiota. Hui! Kuinka pelottava este se oikaan Ellin mielestä, ensimmäisellä yrityksellä siis töks. Toisella yli vähän epäröiden ja kolmannella nätisti.
Loput erikoisesteet Elli tuli tosi kivasti laukalla, ilman kyttäilyä.
Viimeiset hypyt tukille olivat tosi hyviä, niihin oli hyvä lopettaa.Elli on aivan eri hevonen esteillä, se kuumuu ja pärisee koko ajan. Heti kun otat ohjat käteen tamma on jo menossa. Hassu heppa. Siitä tulee pienellä harjoittelulla kiva esteponi pienille esteille. Tänään esteet olivat n.50cm.

Illemmalla tulee sitten Ollin osuus...

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kommentoi rohkeasti, mutta muistathan pitää kommentit asiallisina. Kiitos!