13.7.2012

11. Derby-radan avajaiset!

Eilen käytiin ratsastamassa tuolla meidän derbyradalla. Sadetta ja ukkosta oli luvattu, mutta hyvä sää saatiin hyppyjen ajaksi. Mukana oli myös 2 muuta ratsukkoa.
Tämä oli 3 hyppykerta ikinä, joten itseäni vähän jännitti että mitenkäs käy. Ollin omistaja oli katsomassa ja antamassa ohjeita. Esteet olivat pääasiassa n. 30cm-60cm, eli ei mitään isoja, mutta kuitenkin ovat erilaisempia ja uudessa paikassa. Koskaan ei voi tietää mitä tulevan pitää, joten ei auttanut kun ottaa selvää :)

Lähdettiin ratsastamaan tallilta tonne meijän radalle, matkaa on noin kilometrin verran. Siinä sai hyvät alkukävelyt, tosin Ollin kohdalla sipsutusravia.
Kentälle saavuttiin ehjin nahoin ja alettiin aluksi ravailemaan kenttää ympäri ja käytiin kattomassa esteitä. Olli ei jaksanut välittää esteistä ja ravissa ylitettiin ensin ravipuomia. Hyvä että edes huomasi sen ja kerran kolauttikin jalkansa, jonka jälkeen keskittyi jalkoihinsa paremmin. Otin myös vähän laukkaa molempiin suunttin. Yllätyin kun laukka nousi molempiin suuntiin helposti!

alahuuli :D

laukkaa

 Aloitettiin hyppääminen pienestä pystystä, joka ylittyi joka kerta ilman tiputuksia. Ollin ponnistuspaikat ovat vielä vähän hakusessa, eihän se ole hypännytkään paljoa. Jos huomasin ettei enää askelta sovi niin Olli lähti kiltisti sieltä kauempaa niinkuin halusin, vaikkakin välillä teki vähän omia ratkasuja.






Hyppäsimme seuraavaksi vähän isompaa pystyä, jonka ekalla kertaa ohitimme. Ratsastajan moka! Ulkopohje uupui ja Olli käytti heti tilaisuuden hyväkseen. Pitää ratsastaa eikä matkustaa :D

eka vähän kaukaa...



Kun oltiin tultu tämä pari kertaa lisäsimme esteen alle pelokkeeksi nuo ylemmässä kuvassa näkyvät pallot. Olli ei juurikaan huomannut edes palloja ja meni ensimmäisellä yli.



Hyppäsimme kentällä olevat kaksi tukkia. Näitä vähän poni kyttäsi, mutta nätisti yli kun ratsastaja tahtoi.



inhoan omaa esteistuntaani, antakaa virheeni anteeksi

Tämän jälkeen päätettiin tulla portaat. Epäilin vahvasti että ne olisivat vaikeat mennä, mutta epäilyni osottaitui täysin vääräksi. Tultiin ensimmäisen kerran käynnissä tutustumaan esteeseen ja poni menikin saman tien rappuset ylös asti. Seuraavalla kerralla tultiin jo ravissa ja samantien taas ylös!
Kokeiltiin myös tulla alaspäin, hyvä että poni edes tajusi että maa loppuu jalkojen alta, siitä se rennosti käveli alas ja oli ihan "mitäs erikoista tuossa nyt oli?".
Tulin myöhemmin vielä portaat ylöspäin laukassa, Olli ponnisti hienosti ensimmäiselle tasanteelle ja samantien seuraavalle, ei auttanut ratsastajan kuin pitää harjasta kiinni ja antaa ponin tehdä päätökset.


korvat tötteröllä :)

Päätettiin tämän jälkeen hypätä kuivahauta, koska se oli toiseksi haastavin este kentällämme. Ekaksi tultiin ravissa ja Olli meni suoraan ensimmäisellä yrittämällä yli. Seuraavaksi tultiinkin jo laukassa ja taas hienosti ylitetty hauta.



Seuraavaksi hyppäsimme rengas esteen. Esteelle oli vähän haastavampi tie, joten tulimme ensin ravissa ja ylitys. Seuraavaksi laukassa ja hyvin suoriuduttiin tiukasta kaarteesta.


Jäljellä oli vielä pari estettä, joista tulimmekin puiden välissä olevan halkopinon ja toisen esteen. Tulin sille toiselle esteelle ravissa ja Olli meni ohi, se oli ihan sitä mieltä ettei noin kapeasta välistä voi hypätä! No seuraavalla yrittämällä mentiikin yli.

Viimeisimpinänä hyppäsimme kahta kolmiota,hylsyestettä sekä muuria. Kaikki ylityyivät ensimmäisellä ylityksellä, mutta kuvat olivat vähän epäselviä.


Lopuksi ravailtiin vielä loppuravit ja sen jälkeen käveltiin tallille.


Olin todella tyytyväinen eiliseen suoritukseemme! En voinut uskoa, että Olli ei kyttäilisi mitään ja meni kaikki esteet yli. Olli itsekkin innostui esteistä ja imi niille kivasti. Silti pystyin kontrolloimaan laukkaa. Ollista tulee vielä esteheppa, vai sittenkin kenttäpolle? No se selviää joskus tulevaisuudessa.

Kuvaaja otti myös pari videota, joista saatte materiaalia varmaankin tänään tai huomenna.

Tänään pitäisi käydä maastossa ratsastamassa, katsotaan mitä tapahtuu, onhan perjanatai 13.päivä!

Toivottavasti piditte :)

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kommentoi rohkeasti, mutta muistathan pitää kommentit asiallisina. Kiitos!