5.7.2012

9. Kesästä nauttimista

Jes! Nyt se kesä vihdoin tuli, ja paarmat sen mukana :/

Tänään päätin mennä ilman satulaa Ollilla, olen kerran aikaisemmin mennyt kerran loppukäynnit ilmansatulaa, joten tämä olisi nyt virallinen eka kerta. No ei kun tallille!

Kentälle mennessä laitoin 4 puomia. Tehtäväksi ajattelin puomien ylittämisen ympyrällä sekä kolmikaarisella- sekä loivalla kiemurauralla.
Kuva havainnollistamiseksi : (pahoittelen piirustustaitojani paintilla)

Eli siis sininen käyrä: kolmikaarinen kiemuraura, punainen: ympyrä, violetti: loiva kiemuraura.Ja mustat viivat ovat ne neljä puomia.

Alkukäyntejä 3 kierrosta kentän ympäri jonka jälkeen alkoi todella hitaassa ravissa sipsuttelu. Aloin tekemään käynnissä yllä mainittuja tehtäviä. Olli on vasempaan kierrokseen jäykkä, jonka vuoksi loiva kiemuraura on hyvä harjoitus, sen aikana voi suoristaa ja taivuttaa oikealle.
Ensimmäisessä ravisirtymässä horjahdin itse vähän, jonka jälkeen Olli lähti reippaampaan raviin. Siirsin käyntiin ja nostin uudestaan ravin ja yllätykseni ravi nousi heti! Ensimmäisissä ravipätkissä oli itselläni vähän töitä vatsalihasten kanssa, koska ravi ei ole mitään pientä! Parin pätkän jälkeen mukauduin rytmiin enkä enää häirinnyt ponin työskentelyä. Olli liikkui aluksi pää ylhäällä, mutta ravasi rennosti ja totteli muita apuja. Jatkoin tehtävien tekemistä ja poni alkoi taivutusten ja muiden myötä myödätä minulle. Pyrin pitämään käden tasaisena ja ratsastamaan mahdollisimman paljon istunnalla ja pohkeilla. Pohkeita sai käyttää yllätyksekseni aika paljon ja istuntaan poni reagoi loistavasti!
Laukkasin ensin oikeaan kierrokseen, ensimmäinen nosto meni pipariksi oman ulko-ohjan unohtamiseni myötä, mutta toinen nosto onnistu hyvin. Laukka on myös tosi ison tuntuista, mutta se ei menoa haitannut. Tein laukassa ympyröitä ja laukka oli hyvää pyörivää laukkaa ja takapää oli mukana. Olin oikein tyytyväinen.
Vasen laukka nousi parin häsellysaskeleen jälkeen. Laukka oli suorempaa kuin aiemmin ja tuntui tosi kivalta.

Laukan jälkeen Olli rentoutui ja myötäsi minulle heti ravissa, tuli oikea voittajafiilis! Hevonen oli todella kevyt edestä, kääntyi pohkeella ja istunnalla, meni hyvässä temmossa ravia ja polki takasillaan! Sillä hetkellä _nautin_ ratsastuksesta!
Ei voi olla kuin ylpeä ponista! Se kehittyy huimia askeleita eteenpäin ja oppii uudet asiat todella nopeasti! Oikea helmi <3

Loppuun pari kuvaa Kekestä, jolloin menin ilman satulaa :)

Tähän me pystytään Ollin kanssa joku päivä!



90cm

Viikonloppuna tulee taas kuvaaja paikalle ja ratsastan myös Vikellä. Siihen asti, nauttikaa kesästä ja syökää jäätelöä!

2 kommenttia :

Kommentoi rohkeasti, mutta muistathan pitää kommentit asiallisina. Kiitos!