25.7.2012

17. Estetunti ja lähestyvät kisat!

Tänään hyppäsin Ollilla. Pahoittelen, ei kuvia :(

Rakennettiin kentälle, yksi kolmen laukan sarja, kaksi suunnanvaihto estettä sekä okseri. Aloitimme 50cm korkeudesta.

esteet eivät ole oikeassa mittasuhteessa/paikassa,mutta saatte pienen käsityksen radasta.


Olli oli käynnissä yllättävän kiva ratsaa, se kuunteli ja taipui. Ravi meni hyvin ja pujottelin esteiden välistä joten ponin täytyi koko ajan keskittyä minne mennään seuraavaksi. Ravi-käynti siirtymiset sujuivat ihan hyvin, pientä töksähtämistä vielä siirtymisessä. Tänään oli myös yllättävän nopea pohkeelle.
Oikea laukka nousi voltilta ihan hyvin, pari nostoa pungettiin kulmaan, mutta pienen keskustelun jälkeen ulkoavutkin meni taas läpi. Vasen laukka nousi käynnistä ja oli ihan hyvää. Molempiin suuntiin laukat pyörivät hyvin ja laukka rullasi kivasti eteenpäin. Vaikka Olli onkin ex-ravuri, sillä on tosi kiva kolmitahtinen laukka, ei laukkaa juuri lainkaan ristilaukalla.

Aloitimme hypyt okserista, jonka muutimme 50cm pystyksi, molemmista suunnista pari hyppyä. Hypyt menivät hyvin, vaikka aluksi piti vähän herätellä että herra muisti hypätä kaikilla neljällä jalallaan. Sen jälkeen nostettiin okseriksi, tälle pari hypyä ja nyt osui jo ponnistuspaikat kohdilleen, eikä puomeja tullut alas.
Nostimme esteet 60cm ja aloimme hyppäämään pientä rataa.


Ensimmäiselle esteelle tultiin hyvin, sen jälkeen laukanvaihto ja suunta kakkoselle. Olli osaa vaihtaa laukat esteen päällä, fiksu mies! Kakkoselta käännyttiin kolmoselle helposti, mutta sen jälkeen poni lähti vähän kovaa oikealle, joten kääntyminen neloselle oli hyvin hankalaa ja siinä kohtiin tulikin yleensä puomi alas. Kääntyminen kolmoselta neloselle olisi ollut millä tahansa hevosella hankalaa, mutta vielä tuommoisella opiskelijalta. Pitää nostaa ponille hattua, se yritti parhaansa ja olen siihen tyytyväinen. Loppurata olikin kiva ja vaivaton ponille, joten kunnialla selvittiin!
Tulin radan pari kertaa ja päätin lopettaa hyvään rataan. Hypättiin okseria vielä radan jälkeen 70cm. Oikeaan kierrokseen lennettiin yli ja olin niin ylpeä hevosesta. Se antoi ratsastaa ennen estettä, hyppäsi oikeista paikoista ja antoi esteen jälkeen kiinni! Vasemmassa kierroksessa tultiikin vain yksi hyppy, se onnistui niin hyvin että jätin siihe. Hyppypaikka osui nappiin ja kaikki muukin!

Lopuksi ratsastin vielä koulua, otin molempiin suuntiin ympyrällä laukkaa ja kokosin hieman, tuli ihan semmoinen kouluratsastaja fiilis! Poni vaan leijuu alla ja menee todella nätisti. Myös ravissa leijailtiin, jolloin kuskin vatsalihaksilla oli ongelmia! Tällä menolla on six pac ennen joulua! Siirtymiset sujuivat lopputunnista jo paljon paremmin ja herra oli todella kevyt edesä ratsastaessa.  Superfiilis!
Olli toimi myös talutusratsuna lopuksi ja hienosti kantoi tulevia ratsastajia selässään!

Olen kyllä todella tyytyväinen tämänpäiväiseen!

Loppuun pari vanhempaa kuvaa:

Huomenna lähden Vikellä messilän viimeisiin kisoihin. Luokkina 80cm ja 90cm. Toivottavasti nuo sade-ennusteet eivät pidä paikkaansa! Mutta toivottavasti menee hyvin, kun seassa on pari derby-estettäkin.


Ja kiitos jo 40-lukijalle!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kommentoi rohkeasti, mutta muistathan pitää kommentit asiallisina. Kiitos!