27.7.2012

18. Messilä Derby!

Eilen olin Viken kanssa messilän viimeisissä kisoissa, eli derbykisoissa. Luokkina oli 80cm ja 90cm, arvosteluna A.1.0 eli kaikki jotka saavat puhtaan radan, saavat ruusukkeet.

Hain Viken laitumelta, harjasin ja letitin hännän. Laitoin kuljetussuojat ja tarkistin, että kamat ovat mukana. Sitten lastattiin heppa autoon ja matka kohti Messilää alkoi!

Starttasin molemmissa luokissa numerolla 17, joka oli ihan hyvä. Messilään saavuttuamme ilmottauduin, katsoimme pari 70cm rataa ja sitten kävelimme itse radan luokan päätyttyä. Tämän jälkeen aloitin sileällä verkkailun. Kävelin aluksi aika pitkään, ravailin ja otin pari kierrosta laukkaa. Vikke oli ihmeen rauhallinen ja vähän jopa laiska. Ratsastin este veryttelyyn ja otin vaan muutaman veryttely hypyn, pari kertaa pysty ja okseri.


80cm rata
Radalle pääsi kävelemään vähän ennen edellisen suoritusta. Kun pilli soi niin Vikke heräsi, siitä tuli eteenpäinpyrkivä ja innokkaampi. Tällä kertaa kuolaimina oli olympiat toisessa renkaassa, ja poni pysyi lapasessa ja kuunteli minua. Koko rata meni hyvin, 3. esteelle tuli hyppy vähän juureen ja 4.esteen jälkeen ristilaukkaa 5. mutta muuten tosi hyvä rata. Laukan rytmi pysyi ja hypyt oli onnistuneita. Eli puhdas rata tuli ja saatiin ruusuke!

c: Daydream.pic.fi

c: Timo Keränen
Radan jälkeen kävelytin Vikkeä taluttaen tarhassa ja katsoin samalla oman tallilaistemme radat. 90cm rataan oli kumminkin vielä aikaa, joten päädyimme katsomaan pari muutakin rataa. Poni seurasi silmä tarkkana muiden suorituksia.


c: Timo Keränen
Kävelimme 90cm radan ja vähän kummastelimme, kun koko rata oli pelkässä oikeassa laukassa, no ei se mitään, se olikin ponin helpompi laukka. Ratsastin lyhyen verkan ennen rataa ja otin vain yhden veryttely hypyn pystylle ja okserille.

 

Ensimmäiselle esteelle lähestyminen tuli vähän lähelle, jonka jälkeen jouduin ratsastamaan vähän eteen, jotta sain kakkoselle hyvän lähestymisen. Kolmoselle hyvä hyppy ja sitten aktiivinen pohje, pieni murahdus ja rappuset lennettiin yli! Kävellessä rataa suunnittelin hyppääväni tukin, joka on lähempänä kenttää ja jolle on vaikeampi tie. Itse radalla poni hyppäsi niin vauhdikkaasti portaat että ajauduimme väkisin kuivahaudalle ja päätin sitten mennä siitä ja hienosti yli! Kannatti rakentaa oma ;) Kuivahaudan jälkeinen alashyppy takaisin kentälle oli Viken mielestä aivan kauheaa, mutta yli siitä huolimatta! Ja vika suhteutettu puhtaasti ja taas puhdas rata ja ruusuke.

 c: Josefiina A-S

 c: Daydream.pic.fi

 c: daydream.pic.fi

c: tilves.kuvat.fi

Eli siis kaiken kaikkiaan kisat menivät loistavasti, hevonen oli todella hyvä ja itse ratsastin ainakin paremmin kuin ennen. Nyt olin pystymmässä hypyssä ja pystyin heti alastulossa jo ratsastamaan, sen sijaan että olisin kaulalla. Joskus itselläni oli ongelmana jalustimien lähtö, mutta onneksi ei enää, eikä tänäänkään. Lasitkaan ei tippunut kertaakaan nenälle, joten hissiloikkia ei tullut.

Radat ovat videolla, jonka saatte parin päivän sisään :)

1 kommentti :

  1. Heippa! Sain tehtyä bannerin valmiiksi. Voit käydä kopioimassa sen minun blogistani "Bannerit"-välilehdestä :)! Toivottavasti siitä tuli mieluinen ja olisi kiva jos mainitsisit vaikka seuraavassa postauksessa minun blogini :)!

    VastaaPoista

Kommentoi rohkeasti, mutta muistathan pitää kommentit asiallisina. Kiitos!