20.7.2012

14.Hyppimistä ja hauskanpitoa!

Sain kuvat torstain hyppelyistä tänään, joten nyt saatte kunnolla kuvia :)

Rakensimme ensin radan. Laitoimme keskelle kenttää laine-esteen poikittain, toiselle pitkälle sivulle sarjan ja toiselle okserin, yksi suunanmuutoseste (portti) oli myös.

Ratsastin Viken ensiksi, laitoin tällä kertaa olympiat, jotta saisin pidätteet läpi.
Aluksi Vikke oli hyvin laiska ja pohkeen takana.Alkuveryttelyjen jälkeen alkoi innostua ja oli jo paljon parempi ratsastaa.
Ensin hyppäsimme veryttelyksi porttia, sen jälkeen lainetta kahdeksikolla, okseria ja sarjaa. Aloituskorkeudeus oli 60cm, kun olimme pari kertaa hypännrrt esteet läpi niin nostimme korkeuden 80cm. Vikke alkoi nyt esteen jälkeen painamaan, ja itse sain olla tosi tarkkana selässä, etten nojaisi liikaa eteen.Okserilta kääntäminen portille oli aika haastavaa, joten päätin tehdä okserin jälkeen ympyrän ja kääntää rauhallisesta ja hallitusta laukasta portille.
Lopuksi nostimme radan 90cm. Ratana oli tulla ensin okseri, sen jälkeen suunnanmuutoseste, sitten sarja, laine, portti ja okseri. Rata meni kokonaisvaltaisesti hyvin, kunhan muistin ratsastaa enkä matkustaa. En nyt selitä enempää, vaan saatte nyt kuvia :D
Hyppäsin myös Ollilla, kuolaimina hackamore. Menimme enemmin pitämään hauskaa kuin hyppäämään mitenkään tavoitteellisesti, olihan tämä vasta 4 estekerta ikinä. Veryttely esteenä hyppäsimme myös porttia. Portille tulimme vasemmassa laukassa ja portin jälkeen jatkaa matkaa oikealle. Ihmetyksekseni Olli vaihtoi esteen aina esteen päällä ja tuli oikealla laukalla alas ja pystyimme jatkamaan matkaa. Olin tästä aika yllättynyt!
Koitin ihan huvin vuoksi tulla myös tuota lainetta, sille tulo oli vaikea, piti toisen esteen takaa kääntää jyrkästi ja sen jälkeen hyppy. Ensimmäisellä kerralla laine putosi, mutta tulin heti uudestaan ja ylitys :)
Sarjalle yritin ratsastaa mahdollisimman rauhassa ja a-osa menikin helposti yli. B-osasta mentin kerran ohi ratsastajan virheen vuoksi. Sen jälkeen sarja oli helppo nakki ;) Ei voi olla kuin tyytyväinen tähän suoritukseen!
Okserille tuli muutama huono hypy epämäräisen ponnistuspaikan tai sähellyksen vuoksi. Hyviä hyppyjä tuli kuitenkin enemmän kuin huonoja ja taas olin tyytyväinen.
Hyppäsimme n.40min ja lopetin hyvään suoritukseen, loppukäynnit maastossa.
Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kommentoi rohkeasti, mutta muistathan pitää kommentit asiallisina. Kiitos!