7.7.2012

10. Kahden päivän saldo

Kävin eilen ratsastamassa Ollin sekä Viken. No kirjoitan tänään siis sekä eilisen että tämän päivän ratsastukset joten varautukaa pitkään postaukseen!

Perjantai
Eli eilen menin taas ilman satulaa kun tuli niin hyvä fiilis perjantaina! Tällä kertaa oli kuvaajakin paikalla :)
Alkuun tein pysähdyksiä ja voltteja. Olli pysähtyi yllättävän hyvin paino avuilla ja jaksoi seisoa paikallaan, vaikka ötököitä oli vähintääkin riittävästi.
Olli siirtyi raviin yllätäävän helposti, antoi pohjetta ja myötäsi ja samantien tuli hissutteleva ravi josta vauhtia sai lisättyä. Ilman satulaa mentäessä sai käyttää ihan kunnolla pohkeita, tosin vaihtelevalla menestyksellä toimivatko ne vai eivät. Eteenpäin meneminen vielä ymmärrettiin, mutta kääntyminen oli aivan uusi juttu...Tämän takia joudun vielä käyttämään johtavaa ohjaa ratsastaessani, koska haluan Ollin ensin yhdistävän pohkeen kääntymiseen yhdessä ohjan kanssa, siitä voin sitten vähentää ohjan käyttöä kun on opittu pohkeen tarkoitus.Laukassa itselläni on aika paljon tehtävä töitä, jotta istuisin selässä häiritsemättä. Olli pystyy menemän ympyröitä laukassa säilyttäen tasapainonsa, mutta kääntyminen (varsinkin oikeassa laukassa) on välillä vähän kyseenalaista. En tällä tarkoita sitä,että menisimme pää kolmantena jalkana kenttää posottaen ympäri, vaan että kääntyvien apujen ymmärtämisessä menee hetken verran ja kääntymisen ja apujen annon välillä on vielä liikaa aikaa.

Olli on vielä jäykkä oikeaan kierrokseen ja ympyrällä lähtee menemään hyvin helposti väistöä. Tätä korjattiin tänään ja saatiin muutamia kivoja pätkiä.

Ratsastin noin 40min ja päätin lopettaa hyvään siirtymiseen.Vikellä kävin rennon maastolenkin. Menimme noin 40min rauhallista vauhtia. Otin matkalla videoita, mutta ne heiluvat sen verran pahasti että ovat surkea laatuisia aina pätkittäin :( Meni sekin idea piloille. No joka tapauksessa kävimme rentoutumassa maastossa, otimme ravi- ja laukkapätkiä ja pitkät alku- sekä loppukäynnit.

Launantai

Tänään hyppäsin Ollilla. Menimme pientä jumppasarjaa ja yksittäistä pystyä. Tein teille pienen videon tämän päivän estehypyistä, lopussa on vielä loppuveryttelyä esteiden jälkeen.

Eli tämä oli Ollin toinen hyppykerta ikinä ja olen tosi tyytyväinen! Innarin tajusi parin kerran jälkeen miten se mennään ja sen jälkeen tuli oikealla laukalla alas, ekoissa videoissa tulee ristilaukalla. Pystylle ponnistuspaikat osuivat paremmin kun viimeksi, kertaakaan ei menty ohi ja hienosti meni. Onhan tuossa vielä hiomista mutta tälle pohjalle on hyvä rakentaa lisää.Vikellä ratsastin tänään kentällä n.30min. Ratsastin avut läpi ja vähän reippaammassa temmossa, tein paljon siirtymisiä sekä ympyröitä ja olin oikein tyytyväinen! Vikke kuunteli apuja parin muistutuksen jälkeen ja kuunteli mitä siltä halusin. En nyt kerro tästä ratsastuksesta enemää tai tästä tekstistä tulee pian romaani!


Toivottavasti tykkäsitte!

2 kommenttia :

  1. Vastaukset
    1. Kiitos :) Olli osaa olla hieno. Ehkä tässä joskus päästään kouluradalle asti?

      Poista

Kommentoi rohkeasti, mutta muistathan pitää kommentit asiallisina. Kiitos!