15.7.2012

12. Rapatessa roiskuu!


Eilen olin Viken kanssa Messilässä estekisoissa luokkana 80cm, arvostelu C eli aikaratsastusta. Lähdin 18/20, eli siis kolmanneksi viimeisenä.
Aamulla heräsin 7 aikaan että kerkisin kahdeksaksi tallille. Tallilla hain heppasen laitumelta ja putsasin sen puhtaaksi. Vikke oli hyvin aamuväsynyt, se vaan olla möllötti vesiboksissa eikä oikeastaan välittänyt mistään. Letitin hännän ja laitoin suojat jalkaan. Pakattiin autoon kamat ja sitten nokka kohti kisapaikkaa.
Messilässä menin ilmoittamaan meidät ja kävin katsomassa radan. Huh mitä kiemuraa koko rata täynnä! Mutkaa mutkan perään ja vielä yksi mutka. Aloin muistelemaan Keken kanssa käytyjä kisoja ja tämä olisi ollut Keken rata, mutta ei ole enää Kekeä, niin täytyy vaan yrittää Vikellä.
Alla näkyy rata:

 
Kävelimme radan ja pohdimme mistä kannattaa ratsasastaa. Erityisesti tie 2.esteeltä kolmannelle oli mielenkiintoinen, sillä liputtaja oli ykkäs ja kakkos esteen välissä. Pitää joko kääntää ennen liputtaja tai sen jälkeen ja siinä menee ratkaisevia sekunteja.
Purimme Viken autosta ja laitoimme varusteet päälle. Ratsastin yläkentällä sileän veryttelyn. Vikke kyttäsi käynnissä tosi paljon kentällä olevia laatikoita tai ihmisiä. Ravissa Vikke oli rento ja kuuliainen, sitä ei haitannut kentällä olevat muut hevoset. Sitten alkoi satamaan oikein kunnolla ja poni ei olisi halunnut olla sateessa vaan alkoi punkemaan kaikkialle. Pienen keskustelun jälkeen oltiin taas yhtä mieltä siitä,että ratsastaja päättää minne mennään. Laukassa heponen kuunteli hyvin pohjetta ja tein temponvaihteluita sekä pieniä kaarteita rataa varten. Olin luokan ihan hännillä joten jäin kävelemään yläkentälle vähäksi aikaa, ennen kuin siirryin radan vieressä olevaan verryttelyalueelle.
Veryttely alue oli aika pieni ja meitä oli 7 ratsukkoa yhtä aikaa. Vettä satoi koko esteverkan ajan ja verkka olikin yhtä isoa kurapassia. Veryttelyssä piti tehdä hyvin pienet tiet jotta pääsi esteille, joista toinen oli pysty ja toinen okseri. Ensimmäiselle veryttelyhypylle kielto...menin itse ihan hämilleni tästä, mutta tulin heti uudestaan ja ylitys.
Kun edellinen ratsukko suoritti rataansa itse sain kävellä radalla. Kävin näyttämässä 7.estettä Vikelle, jonka alla oli portti. Edellinen ratsukko maaliin, tervehdin tuomareita ja sitten kuului pillin ääni. Samalla hetkellä Vikelä katosi varmaan aivot!
Ennen rataa oli satanut tosi paljon vettä, ja pelkäsin että rata olisi liukas kaarteissa. Mutta onneksi ei ollut.
Ensimmäiselle esteelle tultiin rauhassa ja hyvä sujuva hyppy, käännyttiin kakkoselle suht pienellä tiellä ja kamala hissihyppy.Tämän jälkeen hävisi ponilta edestä jarrut kokonaan. Itselläni lensi lasit nenälle, ja jouduin ratsastamaan pää takakenossa että näkisin jotain. Käänsin kakkosen jälkeen kolmannelle liputtajan selän takaa ja okserille tuli hyvä hyppy. Neloseste tuli vähän juureen, mutta siitäkin puhtaasti yli, hyvin pieni tie viidennelle esteelle ja sekin puhtaasti yli. Otin Viken aika kovastikkin tuon okserin jälkeen takaisin, koska 6 esteelle piti kääntää tosi jyrkästi. Vikke tulikin takaisin ja jouduin vähän ennen estettä vähän ääntelemään, koska este tuli kulman takaa yllätyksenä. Seitsemäs este ilman kyttäilyä yli, jonka jälkeen mentiikin aikamoista sekametelisoppaa viimeiselle esteelle. Viimeinenkin este puhtaasti yli ja maaliin! Aika oli 52,50. Jäin jännittämään tulosta veryttelyradan ulkopuolelle.
2 vimeistä ratsukkoa maaliin ja sen jälkeen kuunneltiin kuulutuksia tarkasti. Ja sieltä se sitten kuului "Luokan IV voittaja Henna Kurhila ja K.V Vesa´s star". Palkintojen jaossa Vikke seisoi hyvin, mutta se pelkä ruusukkeita yli kaiken. Joten otin ruusukkeen itselleni ja kohti laukkailtiinkin kunniakierroksella :)
Laitettiin poni koppiin sateen suojaan ja katsottiin vielä 90cm pari ratsukkoa. Sitten lähdettiinkin kotiin ja laitettiin poni kuntoon ja vietiin laitumelle.
"Heppa vei ja ratsastaja vikis, onneks esteratsastus ei oo tyylilaji!
Heponen vaan päätti saada sen sinivalkosen ruusukkeen itelleen, sano ratsastaja mitä vaan."

Ensikerralla vaihdetaan kyllä kuolaimet suuhun ja ehkä harjoitellaan kisoihin :D

Loppuun pari kuvaa radasta, olen pahoillani laadusta, kuvat on otettu kaukaa ja vesisateessa....

1 kommentti :

  1. Arvostelin blogisi tässä postauksessa:

    http://thisisstoryaboutlove.blogspot.fi/2012/07/linkita-blogisi-postauksen.html

    Käy katsomassa ja laita palautetta!

    VastaaPoista

Kommentoi rohkeasti, mutta muistathan pitää kommentit asiallisina. Kiitos!