28.4.2014

Treenausta estekisoihin

sunnuntai hypyt

Ilmoittauduin nyt Divalla ensimmäisiin estekisoihin, jotka järjestetään torstaina eli 1.5. Kisat järjestetään tutussa paikassa ja korkeutena on huimat 50cm, mutta aloitetaan maltillisesti. Myös Sirkku lähtee mukaan ristikkoluokkaan, ja minä varmaan jännitän heidän suoritustaan enemmän kuin omaani. Diva on kuitenkin ratsuttamani hevonen ja Sirkku melkein valmennettavani, joten jänskättää nähdä kuinka käy.

poni oli hieman menossa ensimmäisellä esteellä..

Sunnuntaina rakennettiinkin kentälle 6 esteen rata, johon Sirkku oli rakentanut kotonaan yhden kavaletin ja portti-esteen. Vaikka estekalustomme onkin pieniä koivurunkoja ja laatikoita, se kelpaa pieniin ratoihin ja meidän käyttöömme vallan mainiosti. Divalla on hypätty tätä ennen kaksi kertaa rata, joten rata oli suhteellisen helppo. Pysty-okseri-sarjan a-osa-suhteutettu 21m väli-sarjan b-osa, pysty, sarjan a-osa, okseri, pysty.
Mä osaan tehdä kuolakuplia!
 Ratsastettiin samalla tavalla kuin oikeassa kisatilanteessa, eli Sirkku ratsasti ensin. Lämmitteli ja tuli muutaman kerran radan. Tämän jälkeen pidemmät välikäynnit, jonka jälkeen hyppäsin itse kerran radan läpi.
Divalla oli energiaa, jonka vuoksi jarrut ei aina mennyt ihan niin hyvin läpi kuin olisi pitänyt. Laitetaan kisoihin ponipelham, jotta saadaan myös puolipidätteet läpi esteiden välissä. Kouluratsastuksessa Diva toimii ihan hyvin normaali kolmipalalla, mutta esteillä puree välillä siihen kiinni.


poni kuvittelee olevansa lentokone

 Itse rata meni ihan mukiinmenevästi. Yksi kielto otettiin uudelle ja pelottavalle portti esteelle, mutta seuraavalla yrittämällä nätisti yli. Diva laskeutui yhtä estettä lukuunottamatta myötälaukassa ja saatiin kivoja lähestymisiä. Estekorkeudet oli n. 45cm-75cm, eivätkä ne tuottaneet ponille mitään ongelmaa. Itse täytyisi vain istua lähempänä hevosta, eikä lähteä lentoon. Mutta, rutiinia ja valmennusta myös esteillä niin eiköhän sekin siitä korjaannu.


Uskon, että kisoissa 50cm on meille sopiva estekorkeus. Kuitenkin kisatilanne, uusi paikka, kopissa matkustaminen stressaavat ponia jonkun verran. Haluan Divalle positiivisia kokemuksia alkuun ja nostaa estekorkeutta vasta, kun olemme selvinneet mallikkaasti pienemmistä radoista. Kun esteiden välit sujuvat, en usko, että korkeus tulee olemaan jatkossa ongelma.


Ratsastin lopuksi vielä hetken ponia ravissa paremmin kuulolle ja Diva olikin tosi kevyt ratsastaa. Sirkku otti taas ihan mahtavia kuvia. Tämän jälkeen käveltiin vielä pitkät loppukäynnit. Diva jaksoi todella hyvin eikä hionnut läpimäräksi asti, se kuivui loppukäyntien aikana ja palautui nopeasti. Nyt sitten jännitetäänkin torstaita ja vappua!


Tiistaina ja keskiviikkona Divalla on ohjelmassa rentoa maastoilua, ja keskiviikolla kevyt läpiratsastus kentällä maaston jälkeen. Parempi liikuttaa kisoja edeltävänä päivänä rennosti, ettei jää kisapäiväksi pöhköenergiaa.


Mitä te lukijat tykkäätte tälläisesta aktiivisemmasta postaustahdista? Seuraava postaus kertookin Ollista, joka oli hieman hankala ratsastettava.


Olen pohtinut omien fb-sivujen perustamista blogille, mitä te lukijat sanotte?

4 kommenttia :

 1. On kiva kun tulee usein postauksia, niin ei tylsisty siihen kun käy aina kattomassa täällä onko uusia postauksia ja jos pitkään aikaan ei tuu uusia postauksia niin helposti unohtuu täällä käynti. Kivalta näyttää teijän meno :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi, pyrin jatkossakin postailemaan aktiivisemmin :)

   Poista
 2. Ihana blogi! Sinulle olisikin sitten haaste minun blogissani ;) http://lirika1.blogspot.fi/ Terv. Laura

  VastaaPoista

Kommentoi rohkeasti, mutta muistathan pitää kommentit asiallisina. Kiitos!