23.4.2014

Samun ratsastus 12.4.2014Toivottavasti jokainen lukija on viettänyt ihanan ja suklaisen pääsiäisen! Itse rentouduin mökillä, jonka vuoksi en voinut blogiinkaan päivitellä. Olen kirjoittamassa nyt paria postausta yhtä aikaa, joten olkaas kuulolla lähipäivinä ;)

Postausinto on ollut vähän kateissa vaikka heppojen kanssa olenkin puuhaillut päivittäin, mutta nyt on taas fiilistä kirjoitella. Toivottavasti tämä into nyt pysyy yllä.


Lauantaina suunnattiin jälleen Sirkun kanssa ratsastamaan Samulla & Vinkkelillä. Samu oli kuulemma sikaillut hieman kentällä tuulen takia, joten sain varautua hieman vastahakoisen ponin ratsastukseen. Menimme vaihtelun vuoksi hieman puomi- ja kavalettityöskentelyä.

Kaikki tämän postauksen kuvat (c) Suvi Sivo


Kummalle pitäisi olla vihainen, sille joka keksi valkoisen ponin vai mutatarhan? Sain harjaamalla harjata ponia, joka kiitokseksi vain hapanteli minulle. Kentälle kävellessämme iskiminulle taas niin tuntiratsataja fiilis!
 Alkukäynnit meni vielä ihan nätisti, mutta kun otin ohjat käteen ja aloitin työnteon alkoi Samukin testailemaan.


Toinen pääty oli huiman pelottava ja tuuli vain vahvisti sitä. Samu esittikin sitten ei niin kiltin puolensa ja yritti luistaa paikalta keinolla millä hyvänsä. Kerran hyppäsi kunnolla pystyynkin. Kun huomasi, etten anna periksi nöyrtyi ponikin ja alkoi toimimaan kivasti.


Samu tykkäsi tosi paljon puomeista ja kavaleteista ja ylittikin ne korvat hörössä. Yllättävän hyvin löydettiin molemmille hevosille sopiva puomiväli, vaikka Vinkkeli onkin Samua paljon isompi.


Tunnin päätteeksi kokeilin muutamat ravilisäykset ja löytyiväthän ne ponilta kun vaan pyysi. Itse piti tehdä hieman töitä, jotta pystyin istumaan tikittävän singerin kyydissä.
Ponin pienistä sikailuista huolimatta jäi tunnista kuitenkin positiivinen fiilis ja tarkoituksena on taas ensiviikolla mennä ratsastamaan.


Piakkoin/kesän aikana olisi tarkoitus startata ponilla muutama koululuokka, maltan tuskin odottaa!

2 kommenttia :

Kommentoi rohkeasti, mutta muistathan pitää kommentit asiallisina. Kiitos!