25.4.2014

Ohjasajoa sekä rallittelua

Mihin poni joutuikaan? ;)


Tiistaina Sirkku tuli meille, mutta kummallakaan meistä ei ollut oikein ratsastusfiilistä. Divalla on nyt kiima, jonka vuoksi se on inhottavan tahmea ratsastettava kentällä. Mietittiin jotain erilaisempaa tekemistä ja sain idean takaaohjastamisesta. Tietääkseni Divalla ei ole koskaan ollut edes valjaita päällä, joten tämä olikin aivan uusi kokemus ponille.


Ensimmäinen haaste olikin valjaiden häntäremmin laittaminen. Kun Diva saapui meille, loimen häntäsuojan lenkin laittaminen oli vaikeaa. Poni kun ei rentouta häntäänsä, vaan pistää tiukasti pyllyä vasten. Sain häntäremmin kuitenkin laitettua nätisti paikoilleen ja loputkin valjaat päälle. Hieman poni mulkoili minua ja oli epäileväinen, mutta tottui nopeasti tilanteeseensa.


Aloitimme kentällä niin, että Sirkku talutti muutaman kierroksen ponia ja minä kävelin ensin vieressä ja pikkuhiljaa siirryin taakse.  Ongelmaksi osottautui ohjat, kun ne laskeutuivat pyllyn päältä kohti jalkoja. Diva teki aina todella nopean ympyrän, kun ohja koski häntä, joten pyysin Sirkku pitämään Divaa paikoillaan. Taputtelin ensin kädelläni pyllyn ja jalkojen päältä ja sen jälkeen "hieroin" ohjia poniin. Kun D hyväksyi kosketuksen siirryin taakse ja otin ohjat käteen. Tämän jälkeen ei mitään negatiivista reaktiota ohjiin.


Sirkku päästi miedät irti ja poni yllättikin toimivuudellaan. Se kuunteli ääniapuja todella hyvin, joten liikkeelle lähdöt ja pysähdykset onnistuivat. Kääntyvätkin avut toimivat, ja pääsimme esimerkiksi pujottelun hienosti läpi. Käynnissä meni niin loistavasti, että kokeilin pari pätkää myös ravia ja hyvinhän se sujui. Diva tuntui tykkäävän ohjasajosta alun jännityksen jälkeen.


Toivon mukaan ponista tulee tulevaisuudessa vaikka kärryponi tai sitten sillä voisi hiihtoratsastaa. Ajattelin ottaa ohjasajoa säännöllisesti monipuolistuttamaan treeniä. Poni oppi kuitenkin asian todella hyvin ja hyväksyi nopeasti pelottavat ohjat. Hieno poni!


Onnistuneiden harjoitusten lopuksi päästimme ponin hetkeksi juoksemaan kentälle vapaana. Diva ottikin kaiken ilon irti ja päästeli höyryjä kunnolla. Itse toimin kameran takana ja Sirkku sai olla juoksijan roolissa, heh heh.. 
Divakin alkaa näyttää jo hevoselta, eikä pihankoristeelta. Lihaksia vielä hieman lisää ja vattaa pois niin avot!
Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kommentoi rohkeasti, mutta muistathan pitää kommentit asiallisina. Kiitos!