9.4.2014

Lentoon lähtevä lämpönenEi tuolle otukselle voi kun nauraa :D

Viime lauantaina oli vuoroni ratsastaa myös Elli ja päätin mennä jälleen ilman satulaa. Kaikki kuvat (c) Sirkku. Ellillä oli ollut taas hieman taukoa kouluvännöstä ja ajattelin tehdä rennon ratsastuksen käydä kaikki askeleet läpi.


Alkukäynneissä Elli olikin oikein reipas ja kova tuuli sai tamman hieman säpsymään. Aloitin työskentelyn ihan ympyröillä ja hain heppaa kuulolle. Elli alkaa olemaan käynnissä jo kiva ratsastaa, ei tarvitse paljon pyytää kun mamma tekee mitä haluan. Kokeilin myös ekaa? kertaa pohkeenväistöjä. En muista olemmeko niitä harjoitelleet vai emme, mutta kokeilin nyt kumminkin. Ensimmäisestä kuvasta näkeekin ensimmäisen reaktion :D Kuitenkin Elli sai jalkansa lopulta hallintaan ja väisti molempiin suuntiin pari kolme askelta ja päätin lopettaa siihen.Ravissa Elli oli alusta asti kuulolla, ja oikein mukava ratsastaa. Satunnaiset tuulenpuuskat saivat tamman vähän innostumaan ja silloin tuli pieniä säpsyilyjä. En tehnyt Ellillä kovin kummoista tehtävää, yritin ympyröiden avulla saada tamman kuulolle myös noiden tuulenpuuskien aikana. Vasen suunta on kehittynyt huimasti, Elli ei enää jää painamaan ollenkaan sisäkädelle ja alkaa pikkuhiljaa jopa taipumaankin. Jee, hevonen ei ole yhtä pahasti enää toispuoleinen ja kankea.
Laukka olikin mielenkiintoinen askellaji. Elli oli kuin raketti, joka aina tuulesta otti spurtin. Kentällä mukana ollut Senni ei auttanut juoksemisellaan asiaa yhtään. Laukkasin ensin oikeaan kierrokseen, johon sain käynnistä tosi hyvät nostot, mutta muuten laukka olikin aika koheltamista. Vasempaan suuntaan Elli alkoikin jo vähän kuuntelemaan, joten saatiin pari hyvää pätkää.


Tämä on oma suosikkini päivän kuvista!

Elli on suhteellisen vähän ratsastettu lämppäri, mutta joka ikinen kerta se kyllä parantaa suoritustaan. Elli alkaa nyt olemaan helppo C tasoinen ja mukava ratsastaa. Se myös haluaa miellyttää ratsastajaansa, eikä yleensä pelleile tai tee mitään typeryyksiä. Elli ei myöskään testaile, se on erittäin kiltti tapaus. Nyt huomaan kuvista, että takajalkojen liike on parantunut, sekä laukan laatu. Jos tuosta hevosesta ei koskaan ravuria tule, niin huolin sen kyllä kouluhevoseksi!
2 kommenttia :

Kommentoi rohkeasti, mutta muistathan pitää kommentit asiallisina. Kiitos!