3.5.2014

Kisat 1.5.2014

Palomaan vappukisat


Ilmoittauduin Palomaan ponitallin vappukisoihin, jotka pidettiin ensimmäinen toukukuuta. Sirkku ratsasti korotetun puomiluokan ja minä 50cm. Aamu alkoi kopin hakemisella ja ponin puunaamisella. Kerrankin olimme aikataulussa ja saimme rauhassa valmistautua lähtöön. Laitoimme Divalle tällä kertaa korviin tupot, kun se stressasi viimeksi kopissa matkustamista niin paljon. Tällä kertaa D käveli koppiin tosi nätisti, hetken mietti rampilla, mutta sen jälkeen käveli leivän perässä kyytiin. Olin jo tähän todella tyytyväinen, viimeksi kun lastaus ei oikein sujunut.
 

Perillä olimmekin ajoissa ja laitoimme ponin karsinaan odottamaan. Se ei ollut moksiskaan uudesta paikasta vaan suuntasi ensimmäiseksi ruokakupille.. Sää oli mitä karsein, räntää satoi vaakasuorassa, yök! Mutta onneksi ratsastajat eivät ole sokerista.
 Rata oli helpohko kahdeksan esteen rata, joskin 7 ja 8 esteen väli oli 11m, joka on Divalle vähän lyhyt. Sirkku ratsasti todella hyvän radan ja sijoittui 2.sijalle, häviten voittajalle alle sekunnin. Jes, hyvä Sirkku ja poni, koutsi on ylpeä! :D


Sirkku oli luokkansa viimeisimpiä ja minä luokkassani toisena, joten teimme nopean vaihdon. Veryttelyssä otin molempiin suuntiin muutamat verkkahypyt ja jätin siihen, koska poni oli jo verrytellyt kunnolla. En halunnut liiaksi väsyttää sitä, vaikka toinen keräsikin kierroksia ihan riittävästi. Poni oli verkassa pirteän ja napakan tuntuinen, tosin puolipidätteet eivät aina menneet toivotulla tavalla läpi. Olin taas ennen lähtöä selässä kaksinkerroin, kun kisajännitys iski..


Näätte videolta koko radan, haluan pitää blogin realistisena, joten näätte myös nämä huonot kohdat radasta.
Alkurata sujui todella hyvin, suhteutettu jäi vähän lyhyeksi, niinkuin ajattelinkin. Nelosesteellä tuli puhdas laukanvaihto. Vitosesteelle otin liikaa takaisin, jolloin puomi putosi ja poni ottikin siitä hieman nokkiinsa. Kutoselle tultaessa jarrut hävisivät kokonaan, joten menimme seiskasta ohi. Uusi yritys, jolloin esteelle tuli kamala hyppy ja sen seurauksena ajauduimme liikaa 5.estettä päin ja ylitimme sen. Siitähän seuraa hylkäys, kun hyppelee esteitä miten sattuu...

Koska kisat olivat harjoitusluonteiset, sain tulla 6,7 ja 8 esteet uudestaan, jotta saimme välin onnistumaan.


Leuka rintaan ja kohti uusia pettymyksiä! Ainahan ei voi voittaa ja tärkeintä on osallistuminen. Ainakin tämä oli taas lisää kokemusta ja näimme miten Diva reagoi estekisoihin. Ensi kerralla sitten paremmin. Totesimme, että tuo pelhaim-kuolain ei ole Divalle paras vaihtoehto, joten pistämme sen vaihtoon. Näistäkin kisoista ainakin Sirkku onnistui ja meidänkin radan alkupätkä oli ihan hyvä, joten lisää vaan treeniä.


Katsokaa video HD-laatuisena mutterista säätämällä.

1 kommentti :

  1. 2 ja 3 väli oli mun moka, en tarkistanut sitä kun tytöt kasasi! Piti olla 12 m. :)

    VastaaPoista

Kommentoi rohkeasti, mutta muistathan pitää kommentit asiallisina. Kiitos!