31.3.2014

You are my sunshine

26.3.2014 Ollin ratsastus


Viime keskiviikkona olin hyvällä tuulella ja päätin ihan extempore ratsastaa vielä Ollinkin. Kaikki kuvat ovat Sirkun käsialaa, suuri kiitos taas! Illat ovat jo niin valoisia, että näkee ratsastaa helposti vielä seitsemän aikaa. Helpottaa todella paljon heppojen liikuttamista, meilläkun ei ole maneesia tai kenttää, jossa olisi valot.
Ollia liikutan aina kun on semmoinen hyvä ja rauhallinen fiilis. Jos itselläni on huono fiilis, on ihan turha edes lähteä kokeilemaan Ollin kanssa toimisiko se vai ei.Käveltiin ensin ihan rennosti pitkillä ohjilla laitumen päässä. Olli kävelee nykyään todella rennosti ja pärskii jo alkukäyntien aikana. Hetken käveltyämme keräsin ohjat käteen ja tein muutamat ympyrät ja aika nopeasti aloinkin jo ravailemaan.
Ravissa Olli oli yllättävän kiva, se ei kaahaillut ja kuunteli kääntäviä apuja hienosti. Tällä kertaa Olli ei rentoutunut niin hyvin eteenalas kuin parilla edellisellä kerralla, mutta nyt menimme todella isolla ympyrällä. Ollaan menty tosi paljon ympyröitä ja nyt harjoitellaankin suoraan menoa. Lähdin siis ratsastamaan isoa ympyrää ja tein tarvittaessa aina pienen voltin joko sisään- tai ulospäin.
Tämän jälkeen otin laukat ja vasen laukka onnistuikin erinomaisen hienosti. Olli ei painanut yhtään kädelle ja kuunteli hyvin minne minä halusin mennä. Olli pukitti yllättävän ison pukin ensimmäisessä nostossa oikeaan kierrokseen. Tämän jälkeen nosti nätisti, eikä yhtään pukitellut. Itse unohdin istua kunnolla satulaan, joten välillä vauhti hieman kiihtyi, mutta koko ajan pysyi lapasessa. Hyvän laukkapätkän jälkeen talutin loppukäynnit maasta.
Sirkku ottikin muutaman kivan kuvan auringonlaskua vasten. Olli oli kovin tyytyväinen lyhyempäänkin liikutukseen ja seisoskelikin korvat hörössä ja katseli maisemia. Yleensä niin hapannaamaheppa olikin hetkellisesti suhteellisen söpö otus.


2 kommenttia :

  1. kiva pukki kuva xD

    http://toivoaelamaan.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  2. Olli näyttää saaneen kivasti massaa,alkaa olla varsin komia kaveri:)-L-

    VastaaPoista

Kommentoi rohkeasti, mutta muistathan pitää kommentit asiallisina. Kiitos!