18.3.2014

Divan läpiratsastusta ja muutama hyppy (video)

16.3.2014

Jep, sunnuntai meni jo aikoja sitten, mutta ylppäreihin valmistautuminen vie tuhottomasti aikaa. Lukijat, jotka ovat lukiossa/aikovat lukioon, tehkää itsellenne palvelus älkääkä jättäkö kaikkea viimetippaan! Sunnuntaina siis ratsastin pitkästä aikaa Divalla kentällä ja pikkusiskoni oli kuvaamassa, joten saatte loppuun vähän videota. Kameramme on kärsinyt hieman, jonka takia kuvien/videoiden laatu ei ole enää entisellä tasolla, mutta kyllä siitä sen verran näkee kun on tarvis.

Divalla on ollut kevyempää kisojen jälkeen. Se on maastoillut paljon, josta tuntuukin tykkäävän! Ja kerran irtohypännyt ja mennyt pellolla. Välillä tekee ihan hyvää pitää lomaa koulutuuppailusta, mutta nyt poni oli kyllä sen tarpeessa. 

videolta kaapattu kuva

Aloitin ratsastuksen käynnissä ihan vain sillä, että kulmissa taivutaan ja suoralla mennään suoraan. Mikä ulkopohje, mikä sisäpohje? Niimpä niin. Alkuun Diva vaan punki jokaista apua vastaan ja oli tosi hidas. Pitkällä sivulla piti kytätä yksinäistä ämpäriä, koska eihän se siinä ennen ole ollut... Tein paljon pysähdyksiä (napakoita sellaisia) ja voltteja ja poni alkoikin pikkuhiljaa toimimaa.

Kun käynti sujui siirryimme raviin. Ensin isoja pääty-ympyröitä ja suoraan menoa pitkillä sivuilla. Alkuun piti taas testata, ja kerran se nostikin laukan omin lupinensa. Työstin hetken harjoitusravissa, jonka jälkeen Diva menikin aika kivasti. Se reagoi jalkaan ja hyväksyi tuntuman paremmin, vaikka välillä heittelikin päätänsä.

Laukat oli ihan semihyvät. Nostoissa Diva lähinnä vain arpoo laukan, joten niissä piti olla itse tosi tarkkana. Kun halutun laukan sai nostettua ei laukassa sinänsä ollut ongelmaa. Vasempaan kierrokseen ulkoavut eivät toimineet ihan niin hyvin, mutta se on aina ollut vaikea kohta. Pätkiä poni jopa kulki rentona ja jaksoi hyvin laukata pudottamatta sitä raville.


Koska kenttä oli todella hyväpohjainen, päätin ottaa muutamat hypyt. Satulasta polvituet veks ja jalustimia lyhyemmäksi, koulusatulaksi tuo on ihan kiva hypätä. Tulin molemmista suunnista pari hyppyä ensin pienelle ristikolle ja sen jälkeen n.65cm pystynä. Ja wau! Nyt täytyy kyllä kehua ponia. Se kuunteli todella hyvin (saattoi ½h koulutuuppaus alla auttaa asiaa), mutta suurimmalle osalle hypyistä sain ratsastettua hyvän ponnistuspaikan, koska Divan laukkaa on niin helppo säätää. Onnistuneiden hyppyjen jälkeen ravasin vielä antaen ponin venyttää eteenalas ja pikkusiskoni käveli pitkät loppukäynnit.

Yllättävää kyllä, poni ei tullut edes kovin hikiseksi ratsastuksesta. Se omistaa oikean mammuttikarvan, mutta nähtävästi maastoilu on nostattanut sen kuntoa.



klipit eivät ole aikajärjestyksessä!

Ensi postaus kertoo Ollista!

1 kommentti :

  1. Kiva postaus ja mun mielestä meette ihan super hyvin! :)

    VastaaPoista

Kommentoi rohkeasti, mutta muistathan pitää kommentit asiallisina. Kiitos!