29.3.2014

Divan ensimmäinen estevalmennus

28.3.2014 estevalmennus
Olen jo pitkään halunnut lähteä Juho Norilon estevalmennukseen. Mutta Ollilla en kehtaa mennä ja Elli tarvitsee vielä huimasti treeniä esteillä, mutta nyt uskaltauduin lähtemään Divan kanssa. Tämä oli ponin kuudes hyppykerta, joten vähän arvoin, jaksaako se mennä koko tuntia vai ei. Ajattelin, että voimme aina pitää taukoja tehtävien välissä, joten tunnille mars!

Kuvaajaa ei tällä kertaa ollut mukana, joten yritän teille selittää hieman tarkemmin tehtäviä ja miten ne menivät. Kuitenkaan en halua pitää tätä täysin kuvattomana, joten lisään pari kuvaamaani kuvaa ponista.

Lähdin tallille hyvissä ajoin ja laitoin ponin oikein huolella valmiiksi. Ponilla oli aika pitkät korvakarvat ja halusin siistiä ne. Diva antoikin oikein nätisti leikata haituvat pois! Wuhuu, erävoitto! Silloin kun Diva saapui, sen korviin ei saanut koskea ollenkaan ja nyt sain saksilla leikata ja kertaakaan se ei kääntänyt tai ravistanut päätään.

Matkaan lähdimme aikataulun mukaisesti. Tämä oli ensimmäinen kerta ikinä Divalla, kun se joutui maastoilemaan yksin. Matkamme tyssäsikin aika nopeasti, kun tien vieressä oli pieni vihreä leikkuupuimuri. Se oli kamalan jännittävä ja samaan aikaan vastaan tuli vielä autokin! Hyppäsin selästä alas ja talutin pelottavan kohdan ohi ja nousin takaisin selkään. Pääsimme melkein perille asti, mutta sillan yli poni ei uskaltanut mennä. Jouduin taas tulemaan selästä alas ja taluttamaan ponin siitä yli. Mutta olimme kuitenkin ajoissa perillä ja yhtenä kappaleena.



Valmennus aloitettiin tekemällä käynnissä neliötä ja katsomalla ulko- ja sisäpohkeen toimivuus. Teimme päädyssä neliön muotoista aluetta ja joka kulmaa voltti. Käynnissä Diva kiirehti hieman ja yritti punketa ulospäin, jolloin voltti levisi loppua kohden. Vaihdoin raipan ulkokäteen ja pari kertaa napauttamalla, sain ulkoavun paremmin läpi. Samaa tehtävää teimme myös ravissa. Dia jäi oikealle ohjalle helposti kovaksi ja vasen ulkopohje oli yhtä tyhjän kanssa. Jatkossa pitääkin treenata pieniä voltteja enemmän.

Tämän jälkeen aloimme tulemaan kolmen puomin tehtävää. Puomit ylitettiin siksak- muotoisena tehtävänä, ja kaarroksissa piti muistaa ratsastaa kuten alkutunnin neliöllä. Puomit menivät ihan hyvin, mutta puomien välissä Diva kyttäsi kaikkea mahdollista. Katsomossa oleva pikkulapsi oli erittäin pelottava. (Kun lapsi käveli katsomossa, siitä kuului vain ääni, mutta lyhyytensä vuoksi häntä ei näkynyt ollenkaan). Saatiin tehtävä kuitenkin onnistumaan. Tämän jälkeen lisäsimme viimeisten ravipuomien jälkeen laukannoston. Vasemmalle laukannostot olivat täysi katastrofi...Jouduimme tekemään monta ympyrää ja nostoa, jotta saimme hyviä ja teräviä nostoja.

Kun edellinen tehtävä onnistui, aloitimme hyppäämisen. Tulimme ensin kahta kavalettiä, ja kun ne onnistuivat lisäsimme kolmannen. Kavaletit olivat pitkällä sivulla vinottain, joten toisen ja kolmannen välissä tarkoituksena vaihtaa laukka.  Ensimmäisellä kerralla esteet tulivat Divalle hieman yllätyksenä, mutta se keräsi kaikki neljä jalkaansa hienosti mukaan. Toisella kerralla meni jo paljon paremmin. Toiseen suuntaan meni jo tosi hyvin ja Diva kuunteli.

Tämän jälkeen tulimme toisella pitkällä sivulla okserin, jonka jälkeen suoralla linjalla pystyn. Okserin Diva tuli hyvin, mutta pystyn alla oli keltainen pysty, jolle tulikin ensimmäisellä kerralla kielto. Toisella yrittämällä menimme yli hyvillä ilmavaroilla.

Viimeiseksi tulimme rataa, eli ensimmäisenä tulimme kavaletit, joiden jälkeen okseri, suoralla linjalla pysty ja lopuksi vielä toinen okseri. Rata menikin jo tosi paljon paremmin ja Diva hieman innostuikin. Tähän oli hyvä lopettaa. Loppuun vielä loppuravit eteenalas ja Diva oli oikein tyytyväisen oloinen.

Paluumatkan alkuun saimme seuraa maastoon lähtevistä hepoista. Diva käveli nätisti niiden perässä, mutta sitten tuli auto vastaan. Ei suurempaa, käytiin vain ojan puolella. Puolessa matkassa minun piti lähteä eri suuntaan kun toisten heppojen. Onnekseni Diva kääntyi kotiin eikä yhtään hamuillut toisten heppojen perään. Ohitettiin palava nuotio, joka sauhusi kamalasti. Yksi auto tuli vastaan, se ohitettiin pienellä jännittämisellä. Juuri kun olimme kotona, jo niityn kulmalla, vastaan tuli pakettiauto trailerin kanssa. Tilanne tuli todella yllättäen ja Diva pomppasi järkyttävällä loikalla niitylle, joka on kaksi metriä koekeammalla kuin tie. No, pääsimme siitä sitten turvallisesti kotiin.

Odotan kyllä innolla seuraavaa valmennusta Divan kanssa, sain siitä todella paljon irti ja oli kyllä odotusten arvoinen tunti. Suosittelen!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kommentoi rohkeasti, mutta muistathan pitää kommentit asiallisina. Kiitos!