27.3.2014

Fiilistelyä Ellin kanssa!

26.3.2014 ja Wow-fiilis!


Eilen ratsastin pitkästä aikaa Ellillä koulua pellolla, viimeisestä kerrasta onkin aikaa yli viikko. Sirkku tuli jälleen ystävällisesti kuvaamaan, joten saatte todistusaineistoa niin kuvin kuin videoinkin. Ilmakin oli ihana, aurinko paistoi! Itsehän olin pukeutunut toppatakkiin ja kyllä tuli muuten kuuma, joten Sirkku lainasi omaa ohuempaa takkiaan.


Aloitin työskentelyn pitkien alkukäyntien jälkeen käynnissä. Taivuttelin hieman ja tein pysähdyksiä. Ensin mamma oli jälleen epätasainen edestä, mutta kun käden pitää paikallaan ja ratsastaa pohkeella, hevonenkin rauhoittuu ja uskaltaa tukeutua ohjaan. Ellillä on ollut hieman hankaluuksia ohjastuntuman hyväksymisen kanssa, tähän auttoivat ne muutamat kerrat kun ratsastin martingaaleilla.


Kun käynti sujui, siirryin raviin. Annoin ensin Ellin ravata pidempänä ja hakea aktiivista ravia. Ratsastin enemmän eteenalas tyylillä ja aloin pikkuhiljaa kerätä ohjia paremmin käteen ja pyytää kunnollista ravia. Kun Elliltä vaatii työskentelyä ravissa, se jää todella helposti ravaamaan paikoilleen tai tarjoaa laukkaa. Tämän takia minulla oli raippa välillä kädessä, sitä ei edes tarvitse käyttää, matkassa olo riittää. Kun eteenpäinpyrkimys oli kohdillaan, aloin hakea peräänantoa ja Elli toimikin ihan superhyvin. Sen sai ratsastettua todella nopeasti avuille ja se kuunteli pieniäkin apuja.


Vasempaan kierrokseen Elli jää helposti sisäkäteen kiinni ja painaa. Nyt ratsastin jo sen käynnistä lähtien irti ja eilen oli ensimmäinen kerta, kun heppanen ei painanut yhtään vasemmalle!
Elli oli ravissa todella kiva ja kevyt ratsastaa, se kokoaa ravuriksi todella hyvin ja käyttää koko kroppaansa. Itse opin vihdoin ja viimein istumaan harjoitusravissa ja työstin hetken aikaa sitä. Tuli sellainen tunne, että ehkä jonain päivänä voisin mennä helpon kouluradan tämän heppasen kanssa. Niin hyvältä se tuntui!


Laukassa Ellillä oli energiaa kuin pienessä kylässä. Nostot sujuvat molempiin suuntiin nykyään mallikkaasti. Laukan laatu on kehittynyt viimeisten ratsastelujen aikana huimasti. Tänään ensimmäistä kertaa tuli oikea wow-fiilis. Elli myötäsi ja laukkasi kolmitahtista hyvää laukkaa. Vielä sillä ei ole ratsulihaksia niin paljon, että jaksaisi kauaa itseään kantaa oikeinpäin laukassa, mutta monta lyhyempää hyvää pätkää saatiin!



Heppa ei painanut laukassa ollenkaan vasempaan käteen ja kun malttoi keskittyä, sai jalkansa kontrolloitua tosi hyvin. Laukka alkoi jo nousta maankamaralta hieman ylöspäin, eikä Elli kompuroinut ollenkaan. Mamma sai paljon kehuja ja sen takia mulla olikin melkein joka kuvassa suu auki.



Elli oli kyllä päivän piristäjä. On ihanaa ratsastaa hevosella, joka oppii noin nopeasti ja tekee aina parhaansa. Voisin ratsastaa samanlaisilla hevosilla vaikka koko päivän. On ihanaa nähdä, että oma panostus hevosen ratsastamiseen tuottaa tulosta ja se palkitsee kaiken tehdyn työn. Ehkäpä joku päivä uskaltautuisin Ellillä lähtemään helpon koululuokan, mutta siihen me tarvitaan vielä huimasti treeniä ja ratsulihaksia.


Loppuun vielä pari pätkää videona! Katsokaa HD:na.



P.S. Tämä tyttö lähtee tänään ensimmäistä kertaa ikinä raveihin! Ja arvatkaa kuka heppanen siellä juoksee ;)

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kommentoi rohkeasti, mutta muistathan pitää kommentit asiallisina. Kiitos!