17.1.2014

Vuosi 2013 osa 1

kooste vuodesta 2013

Vuosi on vaihtunut, kaikille tasapuolisesti hyvää uutta vuotta 2014! Uusi vuosi ja uudet kujeet, eikö se niin mennyt? Nyt otetaan pieni kertaus viime vuoden tapahtumista. Jaan sen kahteen osaan, muuten tästä tulisi aivan liian pitkä ja puuduttava lukea. Tässä osassa kerron tammikuusta heinäkuuhun pääpiirteittäin, mitä on tapahtunut.

Tammikuu

Tallissamme asustelee viisi hevosta, joista "omia" ovat Olli, Veera ja Eki. Uudet lukijat voivat lukea esittelysivuista, kohdasta "Entiset hevoset" Veerasta ja Ekistä pikku esittelyn.

Veera

Ratsastin Veeralla säännöllisesti ja yhteistyömme kehittyi koko ajan paremmaksi. En pudonnut tammikuussa kuin muutaman kerran kyydistä.

Olli

Vuosi alkoi Ollin kanssa mukavissa merkeissä, O käveli nimittäin ensimmäistä kertaa ikinä alkukäynnit! Opetin O:n seisomaan myös paikoillaan ja sain tehtyä erilaisia temppuje selässä. Ollilla oli energiaa, mutta pääosin se toimi hyvin.

Ekillä aloin ratsastamaan ilman talutusta. Eki oppi peruuttamaan ja ravasimme ensimmäistä kertaa.

Helmikuu

Veeralla ratsastin vähemmän, muutamia kertoja kävin maastoilemassa enkä muista tippuneeni kertaakaan!

Eki

Helmikuussa ratsastin Ekillä viikottain ja opimme koko ajan uutta. Ratsastin ensimmäistä (ja viimeistä) kertaa ilman satulaa. Ravi alkoi jo sujumaan hyvin ja selkään pääsin ilman apua.


Olli

Ollilla ei enää jarrut toiminut hackamorejen kanssa, joten vaihettiin pelhameihin. Ooli todella vauhdikas ratsastaa ja se kulki niska jännittyneenä.

Maaliskuu

Maaliskuussa hiihtoratsastime sekä Veeralla ja Ekillä, yritimme Ollillakin, mutta se ei onnistunut.

Eki
Eki edistyi huimaa vauhtia, ravasimme jo kentällä ilman ongelmia ja ratsastukset sujuivat oikein leppoisasti. Eki kulki käynnissä pyöreänä ja ravissa hetkittäin.

Olli

Olli oli kotona kiva ratsastaa, vaihdoimme jopa niveliin vähäksi aikaa. O aloitti temppuilunsa ja pystyynhyppimisen. Teimme paljon maastakäsittelyharjoituksia.

Olli

Aloin ratsastamaan Veeralla taas aktiivisemmin. Temppuilut se jätti sikseen ja pääsimme kehittymään eteenpäin kivasti.
Huhtikuu

Huhtikuussa tapahtui suuria muutoksia!

Ekillä aloin käydä maastoilemassa, kävellen ja ravaillen. Kohotimme kuntoa ja harjoittelimme kentällä perusjuttuja. 


Eki

Veeran kanssa päästiin hyppäämään maneesille pari kertaa kunnolla ja ratsastus alkoi viimeinkin sujumaan. Valitettavasti, Veera jouduttiin lopettamaan jalkaongelmien takia. <3


Veera

Yksi tyhjä tallipaikka ei pysynyt kauaa tyhjänä, kun Elli saapui! 

Elli

Ollin kanssa mikään ei oikein onnistunut ja aloitimme koko homman alusta. Ratsastin kaksi viikkoa liinan päässä ja kitkimme pystyynhyppimistä pois.


Olli

Toukokuu

Ratsastelin Ellillä monipuolisesti maastossa käyden ja pieniä esteitä hypellen, kouluratsastuksen ohella.

Elli

Ollille tilattiin PeeWee-kuolaimet. Se ei tykännyt niistä ja jatkoi temppuilemistaa, tipuin kerran. Opetin Ollille temppuja, kuten kumarruksen ja ylähuulen nostamisen. Ratsastus alkoi sujumaan liinassa jo mukavasti.

Olli

Eki muutti uuteen kotiinsa toukokuussa. Heppa pääsi hyvään kotiin harrasteheppaseksi!


Kesäkuu

Aloin ratsastamaan Ollilla gramaanien kanssa. Kävimme myös ensimmäistä kertaa match-showssa! Pystyynhyppimiset vähentyivät huomattavasti. Loppukuusta jätin gramaanit pois, mutta pystyynhyppiminen jäi vielä tavaksi. Kävimme muutaman kerran valmennuksissa.

Olli

Ratsastelin Ellillä muutaman kerran, pari kertaa leikimme kouluratsukkoa ja pari kertaa kävimme maastoilemassa.

Heinäkuu
Olli muuttui koko ajan vain paremmaksi ratsastaa. Ratsastin muutaman kerran kuolaimettomilla. Aloitettiin Ollin kanssa pitkän tauon jälkeen esteratsastus. Pystyynhyppiminen oli jo ennakoitavaa. Ratsastin paljon ilman satulaa.


Ellillä ratsastin pari kertaa koulujuttuja ja päästiin rallittelemaan pellolle. Ellillä hyppäsin ekaa kertaa maastoesteitä. Kävin myös ajamassa metsässä.


To be continue....

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kommentoi rohkeasti, mutta muistathan pitää kommentit asiallisina. Kiitos!