24.1.2014

Joskus simpukan kovan kuoren alta paljastuu helmi

ratsastus 19.1.2013

Nyt saatte ekaa kertaa kunnollisia kuvia Divasta! Sirkku otti todella paljon kuvia, joten pahoittelen, niitä on tässäkin postauksessa paljon, mutten osannut karsia!
Diva on ollut meillä noin kolme kuukautta ja täytyy sanoa, että se edistyy ihan huimaa vauhtia. Lauantaina 25.1.2014 onkin ensimmäinen yhteinen kouluvalmennus!
Olen todella ylpeä tuosta ponista, mutta nyt itse ratsasteluihin!


Ratsastin Divalla pellolla, jonka takia sillä on pelhamit suussa. Meillä oli edellisellä kerralla hieman jarrujen kanssa ongelmia. Mutta, sää suosi meitä ja ponikin oli edustavalla tuulella!



Alkuun kävelimme rennosti pitkällä ohjalla alkukäynnit. Alkukäyntien jälkeen tein molempiin suuntiin pysähdyksiä sekä ympyröitä. Ympyröillä taivuttelin ja jumppailin hetken ponin kylkiä. D oli alusta asti kivan skarppi istunnalle ja toimikin nätisti.


Ravissa aloin ensin vain verryttelemään ympyröillä ja vähän kuulostelin ponia. Sillä oli tänäänkin energiaa, mutta se keskitti sen työntekonn. Joten alusta asti saatiin tosi kivoja pätkiä. Ympyröillä hetken verryteltyäni siirryin harjoitusraviin ja aloin työstämään ponia vähän enemmän. Saatiinkin parit ihan superpätkät ja olin todella tyytyväinen poniin!




Tämän jälkeen otimme laukat. Diva nosti molempiin suuntiin hienosti pohkeesta nätit nostot ja vielä oikean laukan joka kerta. Ennen se vähän arpoi kumman laukan nostaisi. D laukka on tosi isoa, mutta nyt onnistuin istumaan sielä kohtalaisen hyvin ja sain työstettyä ponia laukassakin. Diva menikin pari ihan superhyvää pätkää, joiden jälkeen kiitin ponia suuresti ja lopetin laukkatyöstämisen siihen.




Koska Divalla tuntui olevan vielä hirveästi virtaa jäljellä, siirryimme niitylle ja otimme pari pientä hyppyä. Pieniä esteitä, aprit hyvät hypyt ja sen jälkeen lopetimme. Ponimanni hyppäsi oikein hienosti ja alkaakin pikkuhiljaa ymmärtää mitä esteillä kuuluu tehdä. Korvat tötterössä lähestyttiin estettä ja ilmavaroille ylitettiin ne.
Koulusatulalla tosin hyppääminen ei ole maailman helpointa, mutta pienillä esteillä se vielä menee. Diva täytyy olla myös tosi tarkasti ohjan ja pohkeen välissä, muuten se livahtaa esteen ohi.




Ratsastus sujui siis tosi hyvin ja minulle jäi todella hyvä fiilis! Poni saikin ison ämpärillisen melassivettä ja herkkuja palkaksi.
Huomenna olisi kouluvalmennuksen vuoro, toivotaan, että se menisi hyvin!

3 kommenttia :

Kommentoi rohkeasti, mutta muistathan pitää kommentit asiallisina. Kiitos!