19.5.2014

Kaulanarulla ratsastusta

jotain uutta..

Viime viikolla irtojuoksutin Divaa torstaina ja päätin extempore kokeilla kaulanarulla ratsastusta. Sidoin pehmeän riimunnanrun löysästi kaulalle ja hyppäsin selkään. Varmuuden vuoksi minulla oli kuolaimettomat päässä, mutta ohjat olivat kaulalla vapaana. Just in case. Kävelin vain, mutta tein pysähdyksiä, pujottelua ja selvisimme puomeista tehdystä labyrintistä läpi! Poni toimi siis todella hyvin. Se pysähtyi istunnalla ja kääntyi painoavuilla.


Sununtaina estetreenien lopuksi otin loppuverryttelyt pelkällä kaulanarulla, joka oli tällä kertaa yksi ohja. Koska viimekerralla ei ollut jarrujen kanssa ongelmia, uskalsin ottaa suitset kokonaan pois. Tein taas muutamat pysähdykset ja vähän kaartelin kentällä. Siva kuunteli oikein nätisti ja uskalsin ottaa muutamat ravipätkätkin. Ravissa en vaatinut muuta kuin tasaista menoa ja poni venyttikin kerran eteenalas. Heti kun pyysin Diva siirtyi käyntiin, hieno poni! Postauksen lopussa on videon muodossa muutama pätkä.


Lopuksi Sirkku otti miestä muutaman yhteiskuvan, Diva kun on oikea haliponi! Ja lopuksi Sirkku sai muutaman tosi hienon pääkuvan! 


En aio siirtyä kokonaan varusteettomaan ratsastukseen, mutta satunnaisesti voidaan ilman kamoja ratsastella. Mielestäni varusteetta on kiva ratsastaa, ja siinä pitää ratsastaa paljon enemmän istunnalla ja pohkeilla, kun ohjia ei ole käytössä. On ihana huomata, että Diva luottaa minuun yhä enemmän ja minä voin luottaa siihen. Varusteeton ratsastus on mukavan lepposta ja sopii rentoihin ratsastuksiin hyvin.


Tällä viikolla Divan ratsastukset koostuvat monipuolisesti maastoilusta, kouluratsastuksesta, valmennuksesta ja loppuviikosta varmaan puomi/kavalettityöskentelystä :)


Oletteko te kokeilleet varusteetonta ratsastusta hevosillanne?
Tykkäsittekö tälläisesta postauksesta?


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kommentoi rohkeasti, mutta muistathan pitää kommentit asiallisina. Kiitos!