17.5.2014

Huikea edistys jatkuu! (kuvia & video)


Ensimmäisenä täytyy kyllä sanoa, että tuo poni on aivan uskomaton. Joka kerta se parantaa ja yllättää minut positiivisesti nopealla oppimiskyvyllään ja työmoraalillaan. Eikä tämänpäiväiset hyppytreenit olleet poikkeus.


Isäni jyräsi ratsastuskenttämme aamulla joten se oli todella hyvässä kunnossa. Sirkku toimi tehtävien suunnittelijoina ja kuvasikin vielä! Kiitos taas hirmuisesti.

Kokeilin Divalle nyt ensimmäistä kertaa esteillä edellisessä postauksessa mainittua Peewee-kuolainta ja se toimikin halutulla tavalla. Ratsastin eilen myös sileällä kyseisellä kuolaimella, jotta poni saisi rauhassa tottua siihen. Jatkossa käytämme Peeweetä ainakin esteillä, mahdollisesti maastossa, mutta sileällä tuuppaamme kolmipalalla.


Aloitimme helpoilla tehtävillä ja lisäsimme haasteita, kun edellinen suoritus sujui mallikkaasti. Tänään treeneissä oli siis kaarevalla uralla hyppäämistä, muutama erikoiseste ja muutama isompi hyppy. Lisäksi keskityimme kuskin istuntaan :D


Diva hyppäsi alusta asti skarpisti ja innokkaasti. Se tietää kyllä mitä esteet kentällä tarkoittavat ja nyt kun jarrut ovat kunnossa, saimme tasapainoisia ja hyviä lähestymisiä. Itse ratsastin paikoitellen turhan paljon, jäin ennen estettä himmailemaan ja kontrolloin Divaa liikaa, jolloin paketti levisi. Olen viimeksi hypännyt kunnolla kauan aikaa sitten, joten pitäisi löytäää itsestä taas se flow-fiilis, joka lopulta löytyikin hetkittäin. Olen myös tuskastellut esteistuntani kanssa, ja Sirkun kehoituksesta lyhensin jalustimia reiällä ja kappas, istuntani muuttui silmissä. 


Erikoisesteitä poni ei edes vilkaissut ja okseri oli korkeimmillaan 100cm korkuinen. Poni liiteli yli ilman ongelmia. Viime kerralla ongelmia tuotti portti ja nyt D hyppäsi sen ekalla yli eikä edes epäröinyt. Niin hieno poni! En voisi olla ylpeämpi. Korkeus ei tuottanut minkäänlaisia ongelmia ja nyt hallintakin pelaa aika hyvin. 


Lopetimme hyviin hyppyihin, eikä Divan tullut juurikaan hiki päivän treenista. Kunto on siis kohonnut huimasti ja lihaksia on tullut. Ravailin lopuksi vielä eteenalas. Lopuun muutamat hypyt videon muodossa:Ensi postauksessa ratsastetaankin pelkällä kaulanarulla!

6 kommenttia :

 1. Ratsastat kivasti. Liikutako kaikki hevosesi päivittäin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :)
   En liikuta, yleensä ratsastan yhden hevosen päivässä, satunnaisesti kaikki kolme. Riippuen täysin päivästä :)

   Poista
 2. mikset maalaa esteitä olis kiveemman näkösiä :) maalaa jotkuu kivat esteet vanhoja auton renkaita esim riviin ja just puomeja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesän aikana olis tarkoitus päivittää taas estekalustoa ja maalata puomeja :)

   Poista

Kommentoi rohkeasti, mutta muistathan pitää kommentit asiallisina. Kiitos!