6.5.2014

Huonompi päivä Ollin kanssaTämän postauksen ratsastus on tapahtunut jo huhtikuun lopulla, mutta Ollista kun en ole vähään aikaan kirjoitellut, ajattelin nyt kirjoittaa kerrasta kun meillä ei mennyt niin hyvin. Niinkuin olen jo aiemmin todennut, Ollilla on hyviä päiviä ja sitten niitä huonoja, ja tuolloin oli huonompi päivä. Kaikki kuvat kuvannut (c) Sirkku
 

Tarkoituksena oli siis kokeilla Ollillakin hieman hyppäämistä, mutta jo kentälle saapuessa kierrokset nousivat pilviin ja mopo meinasi lähteä käsistä. Ylitimme muutaman kerran pääsyddä olevan miniesteen, kun päätin lopettaa. Jarrut eivät toimineet ja O alkoi painamaan kädelle ja yritti lähteä viemään. Päätin katkaista tilanteen, ennenkuin se menee yli.


Siirryimme kentän ulkopuolelle ja tein hetken maastakäsin töitä yllä olevan kuvan mukaisesti. Laitoin myös sivuohjat kiinni, vaikkeivat ne oikeastaan auta mitään, kun ovat niin pitkät, ne ovat lähinnä henkisenä tukena.  Kun sain Ollin rentoutumaan ja malttamaan seisoa paikallaan, nousin taas selkään. Käyntiä oli turha edes kuvitella, ei onnistunut, joten siirryin suosiolla ravailemaan.


Alkuun O oli kuin viulunkieli, se yritti lähteä heti kun löysäsi ohjasta ja jos en ratsastanut jokaista askelta, se päätti lähteä omille teilleen. Tein todella paljon ympyröitä (pyörin koko ajan ympyröillä) ja aina suunnanvaihdoksen yhteydessä pyrin hidastamaan Ollia mahdollisimman paljon. Pikkuhiljaa O kuuntelikin jo vähän paremmin.


Heti kun O myötäsi ja rentoutui, kiitin sitä rapsutuksella ja kehuin äänellä. Tämän jälkeen saimme ravissa ihan kivoja pätkiä, mutta käyntisiirtymisissä kesti vähintäänkin ikuisuus, eikä silloinkaan löytynyt puhdasta käyntiä. Otin muutaman hyvän pätkän niin, ettei O painanut kädelle tai lähtenyt kaahailemaan ja sen jälkeen päätin lopettaa. Jos olisin halunnut ratsastaa Ollin niin hyväksi kuin se on aikaisemmin ollut, olisin saanut keikkua selässä luultavasti useamman tunnin..


Lopuksi vaadin vielä pysähdyksen, kun Olli malttoi seistä neljä sekuntia paikallaan ehkä 10:nen yrityksen jälkeen, lopetin. Meidän esteura saa taas odottaa kesää tai mahdollisesti syksyä. Kokeillaan uudestaan kun saadaan jarrut toimimaan taas kunnolla. Toivottavasti ensi kerralla menisi taas vähän paremmin.


4 kommenttia :

 1. Ihailtavaa pitkäjänteisyyttä! Moni tuossa tilanteessa lisää rautaa suuhun tai muuten vaan väkisin alkaa tekemään. Ja senhän tietää, ettei sellaisesta treenistä kovin hyvä maku jää kummankaan suuhun eikä varsinkaan sillä tavoiteta mitään. Hienoa että maltoit tulla selästä alas ja senkin jälkeen pyytää vain sellaisia asioita joissa hevonen on mahdollista saada toimimaan halutusti. Tsemppiä jatkoon! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Ollin kanssa on pakko ratsastaa rauhallisesti, tai siitä ei yksinkertaisesti tule mitään. Haluan kuitenkin pitää ne vähäiset ratsastukset positiivisena kokemuksena :)

   Poista
 2. ootko aatellu kokeillu ratsastaa niin että sulla soi puhelimessa radio turvallisella alueella. jos olli keskityis siihen musiikkin jäis ylimääräinen muu hösläys ja kuumuminen pois kuhan vaan kuuntelis kuitenki kuskia kuitenki vaikka oliski korville musiikkia :) jotkut hevosethan rentoutuu musiikista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olli stressaa jo karsinassa radion ääntä ihan tarpeeksi, joten en ole edes ajatellut kokeilla sitä ratsastuksessa.

   Poista

Kommentoi rohkeasti, mutta muistathan pitää kommentit asiallisina. Kiitos!