28.11.2013

Vuorokauteen lisää tunteja, kiitos!

työntäyteinen viikko!

Aika juoksee kuin siivillä, kalenterissa on joka päivälle jotain tekemistä merkitty. Lähestyvä joulu tuottaa vielä enemmän kiireitä, kun pitää juosta pikkujouluissa ja kaiken maailman kissanristiäisissä. Tallille pitäisi keritä ennen pimeää, jotta näkisi ratsastaa valoisalla. Ja vielä lisäksi koulu sekä ylioppilaskirjoituksiin lukeminen. Myös muuta sosiaalista elämää pitäisi huoltaa ja nähdä ystäviä. Jep, muutama lisätunti vuorokauteen ei olisi pahasta!

Ainiin, juuri kerkesin viime postauksessa valittamaan kun hukkasin kamerani, ja niin, se löytyikin heti tuon postauksen julkaisemisen jälkeen...tosin hieman huonossa kunnossa, katsotaan voiko sillä enää ottaa videoita vai ei.

Ellillä kävin maastoilemassa viime viikon torstaina. Itselläni oli koulusta vapaapäivä, joten mikäs sen parempaa kuin lähteä maastoon vähän tuulettumaan. Ellillä oli ollut hiukan kevyempi viikko takana (irtokengän vuoksi), joten energiaa piisasi! Kävimme noin 13km lenkin metsäteillä ja pari kertaa otin pidemmän hiittipätkän. Kyllä tamma nautti kun pääsi juoksemaan kunnolla!


Ollilla olen ratsastanut ja se alkaa taas olemaan parempi. Olemme nyt käyttänyt sivuohjia ratsastuuksessa. Ne ovat todella löysällä, eivätkä oikeastaan edes vaikuta mihinkään, mutta niillä on jokin vaikutus Olliin, että se hakee matalampaan muotoon, vaikka ovatkin todella löysät. Uskon, että kohta ei tarvita edes niitä!
O alkaa olla koko ajan taas enemmän avuilla, ja sitä pystyy jopa ratsastamaan. Olen pitänyt ratsastuskerrat suhteellisen lyhyinä, n.puoli tuntia, jottei se kyllästyisi. Nyt vaan taas alamme vaatimaan ratsastuskerroilla aina pikkasen enemmän, kyllä siitä vielä hyvä tulee. Verrattuna viime syksyyn, O on nyt todella helppo ratsastaa, vaikkei se sitä olekkaan muissa mittasuhteissa.


Divan kanssa ollaan harrasteltu vähän kaikkea. Menty perus koulujuttuja, käyty maastoilemassa ja menin kerran ilman satulaakin. Kentällä ollaan harjoiteltu perusratsastusta ja kohotettu kuntoa. Pientä jumppaa ja pidetty ratsastuskerrat lyhyinä.
Ratsastin niityllä ilman satulaa ja menimme käynnissä puomeja ja sen vihreän "pelottavan" maton yli...Kummastakaan Diva ei korvaansa lotkauttanut vaan meni molempien yli kuin siinä ei mitään olisi ollutkaan. Ratsastin ehkä puoli tuntia ilman satulaa ja seuraavana päivänä kävelin kuin ankka, Poni on leveä kuin tynnyri!
Lauantaina käytiin ensimmäistä kertaa ikinä maastossa, Sirkku oli Ellillä henkisenä tukena. Vaikka Elli saikin jonkin ihme kohtauksen alkumatkasta, ei Diva edes reagoinut siihen mitenkään. Niin, kumpi noista 5-vuotiaista olikaan fiksumpi? En tiedä onko Divalla kuinka paljon maastoiltu, mutta erittäin järkevä se kuitenkin on!
 Sunnuntaina käytiin uudestaan maastossa ja mentiin käynnissä olevan metsäkoneen ohi, joka vielä keräsi tukkeja pinoon. Diva vaan kävelee tyynen rauhallisesti ohi. Sillä on myös hassu tapa, jos Elli pysähtyy odottamaan meitä, Diva pysähtyy samalla sekunnilla ja ihmettelee että mitäs me nyt pysähdellään. Yritä nyt sitten saada poni ymmärtämään, että ne odottavat meitä :D
Eilen kävin pimeällä ratsastamassa ensimmäistä kertaa. Hieman mietitytti mitä poni sanoo otsalampusta, mutta ei nähtävästi yhtään mitään. Harjoiteltiin laukannostoja ekaa kertaa. Pari pukkia ja hölmöä loikkaa lukuunottamatta meni oikein hyvin ja saatiin 3-4 nostoa molempiin suuntiin :)


Viikonloppuna olisi tarkoitus mennä maneesille ratsastamaan kaikilla kolmella hevosella, pääsisi kunnolla treenaamaan :)

6 kommenttia :

 1. Toi Diva on hyvännäköne:) Sanoi tos teksissä että meette manesiin niin meetkö divalla ja sanna ollilla ja sirkku ellillä????? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mistä päättelit että sinne lähtee muita kun henna? Ei se meinaa et jos tässä postauksessa kerrotaan että muytkin kun henna on ratsastunu lähiaikoina noilla hepoilla et ne ratsastais aina

   Poista
  2. Tällä kertaa maneesille lähtee myös Sirkku ja Sanna, näin ei kuitenkaan aina ole. Välillä lähden yksinkin :)

   Poista
 2. Aloin juuri seuraamaan blogiasi, ja olen aivan ihastunut! Teksti on todella selkeää ja hevosesi ovat upeita! Hyvää talven jatkoa teille!

  VastaaPoista
 3. Itselläni on vähän samoja ongelmia, pitäisi olla monessa paikassa samaan aikaa ja vuorokausi loppuu ihan kesken.. Ja tosiaan tuleva joulu ei yhtään paranna tilannetta ! :D

  VastaaPoista

Kommentoi rohkeasti, mutta muistathan pitää kommentit asiallisina. Kiitos!