14.11.2013

Kolmen kopla

hevostäyteinen päivä
Tänään minulla olikin koulusta vapaapäivä ja mikäs sen parempaa kuin viettää se tallilla! Aamulla tein aamutallin, liikutin kaikki kolme hevosta päivällä ja illalla iltatallin. Kyllä ajan saa tehokkaasti kulumaan!
Kerron nyt vähän mitä tein minkäkin hevosen kanssa ja otin vieläpä muutaman kuvan puhelimellani. 

Olli
Päätin takaaohjastaa Ollia pitkästä aikaa. Emme ole nyt viikkoon käyneet kentällä ollenkaan ja lauantaina olisi tarkoitus käydä selässä ratsastamassa kentällä. Katostaan sitten onko muutosta tapahtunut.

Aluksi talutin O:ta niityllä ja kävimme tutustumassa muutamaan tehtävään, jotka olin tehnyt. Puomien ylitys, laatikoiden pujottelu sekä vihreän maton ylitys. Tämän jälkeen siirryin taakse ohjastamaan, joka olikin vaikeampaa kuin muistin. O ei kävellyt yhtään suoraan ja alkoi todella herkästi peruuttamaan ja kääntyi minua vastaan. Korjasin aina kärsivällisesti ja kehuin heti oikeanlaisesta käytöksestä. Niityn portin kohta tuotti ongelmia, samanlaisia kuin ratsastettaessakin. O hyppäsi pienesti pystyyn, kääntyi ja jumiutui nurkkaan. Tästäkin ongelmasta pääsimme kun pitkäjänteisesti vain tein töitä.
Päätin kävellä tietämme pitkin, jotta O kävelisi vain suoraan. Alkuun lähteminen oli todella vaikeaa, kun pääsin taakse poni lähti kiitoravilla eteen. Onneksi sain sen pysähtymään, jonka jälkeen talutin ensin ja siirryin pikkuhiljaa taakse. Lopulta pääsin oikeasti takaaohjastamaan ja O käveli kuuliaisesti eteenpäin.
Palasin takaisin niitylle ja poni toimi todella hienosti! Pystyin tekemään kaikki tehtävät sujuvasti ja ilman ongelmia.

Ollille on muodostunut tämmöisiä "ongelmia" jo raviaikoina. Haluan korjata ne samalla tavalla kun ne on tullutkin, muuten emme pääse edistymään. Tämän reilun puolituntisen aikana O muuttui todella paljon, alussa se oli pelokas, sen silmävalkuaiset näkyivät ja se pakeni paikalta. Lopussa se suoritti kaikki tehtävät sujuvasti ja mielellään. Paljon kehuja ja toistoja, niin hyvä tulee!

Työn teon jälkeen hoidin ponia tallissa. Venyttelin kaikki jalat eteen sekä taakse ja hieroin niskaa. Olli reagoi niskan hieromiseen, joten se pääsee kunnon hierontaan huomenna :)
 pujottelu

matto

puomit


Elli
Pitkästä aikaa ratsastin Ellillä.
Aluksi kävelimme alkukäynnit ja Elli näytti olevan tosi hyvällä tuulella, se katseli maisemia korvat hörössä. Näiden jälkeen keräsin ohjat ja aloin työstämään käynnissä. Elli hyväksyi tuntuman yllättävän nopeasti ja oli kivasti avuilla. Tein voltteja ja taivuttelin, Elli ei jääänyt kumpaakaan ohjaan kiinni, vaan taipui kroppansa läpi.
Kokeilimme ekaa kertaa myös pohkeenväistöä, oikealle helpompi, mutta molempiin suuntiin tuli muutamat hyvät väistöaskeleet, tästä on hyvä lähteä opettelemaan lisää.
Ravissa Elli oli tosi hyvä! Se oli elastinen kropastaan, myötäsi ja ravasi tosi nättiä ravia. Noin hyvä se ei ole vielä ollutkaan. Tein paljon ympyröitä ja taivuttelin. On ihana huomata, että Elli oppii ja sisäistää oppimiaan asioita todella nopeasti.
Laukannostot olivat hyviä molempiin suuntiin, ei mitään kiitoravin kautta nostettuja vaan kunnon nostoja. Elli myös itse kokosi laukkaa ja meni todella hidasta laukkaa, yleensä se laukkaa tukka putkella kun se on niin kivaa! Laukkaa sai oikeasti työstää ja otin molempiin suuntiin pari nostoa ja muutamat ympyrät.
Laukan jälkeen tein vielä töitä harjoitusravissa. Ja vautsi! Elli meni todella hyvin, itse sain ihan tehdä töitä, jotta istuin hiljaa selässä häiritsemättä heppasta. Lopetin hyvään pätkään ja poni sai paljon kehuja!
Hyvä Elli!Diva
Ennen pimeän tuloa kerkesin liikuttamaan vielä Divankin!
Poni tulikin tarhan portille vastaan ja lähti iloisena työntekoon. Ponin harjaus ja varusteiden laitto.
Juoksutin Divaa pellolla. Poni oli yllättävän rauhallinen ja fiksu, ajattelin, että sillä olisi ollut järjettömästi pöhkö energiaa, mutta ei. Fiksu nuori! Ensin käveltiin ja sitten vähän ravailtiin. Suuntaa vaihdettuamme Diva huomasi naapurin hepan ja alkoi kytätä sitä...seuraavasta ravista se vetikin pukkihyppyloikkasarjan joka päätyi mahalaskuun. Onneksi ei sattunut mitään pahempaa ja matka jatkui. Loppui riehumisetkin siihen.
Lopuksi kävelimme yhdessä loppukäynnit ja sen jälkeen takaisin talliin. Pari leipäpalaa kiitokseksi :)

Tarkoituksena olisi lauantaina käydä ekaa kertaa Divan selässä.
Tällaista tänään, nyt lähden nukkumaan!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kommentoi rohkeasti, mutta muistathan pitää kommentit asiallisina. Kiitos!