22.8.2013

Kestihän se lupaus 15 päivää

irtohypytystä sekä esteitä

Eilen rakensin niitylle kolmen esteen innarin. Vaikka itse sanoinkin, sain ihan toimivan kujan, ilman kunnollisia tolppia ja puomeja. Olli pääsee vähän laskemaan höyryjään ja itse miettimään mihin kinttunsa tunkee. Laitoin innarit 3m väleillä.

Juoksutin alkuun, jotta lihakset lämpenisivät, eikä heppa lähtisi samantien riekkumaan. Ensin innari oli pieninä ristikoina, mutta lopuksi se nousi noin 50cm,70cm ja 90cm. Isoimmissa hypyissä O ei meinannut mahtua tuohon 3m väliin. Pari kertaa joutui keräämään jalkansa aika vikkelään esteiden välistä.

Huomasi kuinka Olli tykkäsi pitkästä aikaa päästä pomppimaan, se juoksi itse kujaa edestakaisin, eikä sitä joutunut pyytämään erikseen hyppäämään. Olli on tosi helppo juoksuttaa/irtojuoksuttaa, se ei jää syömään tai jumittelemaan, se jatkaa matkaansa.Irtohypytys meni tosi hyvin, Olli rauhottui loppua kohden ja teki tosi kivoja hyppyjä. Sanna ehdottikin, että hyppää selkään ja ota pari hyppyä. Niimpä, sinne meni se lupaus ettei hypätä.
Kävin hakemassa tallista kypärän, suitset sekä satulahuovan. Olli oli sen verran hikinen, etten halunnut istua suoraan selkään. Joten eikun selkään ja menoksi!

Kuten videosta näette, hypyt menivät yllättävän hyvin, vaikka O lähtikin 3 kerralla hiukan kaukaa. Ennen esteitä pidin vaan ahrjasta kiinni ja istuin kyydissä, heppa sai itse katsoa ja päättää mihin jalkansa laittaa. Pelkkä satulahuopa ei pysynyt kamalan hyvin paikoillaan, mutta kyllä se kyydissä mukana pysyi.
Kerran O hyppäsi pystyyn, se halusi mennä vasemmalle Sannan perään ja itse käänsin sen oikealle. Ja siitä sitten pystyyn kun osuin ulkopohkeella kylkeen. Tällä kertaa Olli ei kääntynyt hypätessään, vaan kauhoi etusillaan. Se näköjään vaihtoi taas taktiikkaa.

Ajattelin taas vaihtaa taktiikkaa, Ollin viikko-ohjelmaa sisältyy taas esteet, mutta alkuun irtohypytän sitä ja annan sen purkaa energioita. Sekä lisäksi maastoilu. Minusta tuntuu, että sitä ei jaksa kiinnostaa kouluratsastus täysi viikkoisesti. Sen täytyy saada purkaa energiaansa ja tekemään jotain kivaa, josta se tykkää. Ja ainahan suunnitelmia pystyy muuttamaan, jos se ei onnistukkaan. Mutta tällä mennään nyt.
Tänään Olli toimi 6-, ja 7-vuotiaiden tyttöjen maastoponina. Kävimme maastossa kävelemässä reilun tunnin lenkin. Olli toimi aivan älyttömän nätisti, kulki taluttaen koko matkan vierellä, ei ravannut askeltakaan tai yrittänyt jyräillä. Vastaan tuli monta autoa, eikä korvaansa lotkauttanut niistä, vaikka kapealla tiellä ohittivat.
Tytöt olivat oikein mielissään kun pääsivät maastoilemaan ja Ollikin selvästi tykkäsi maastossa kävelemisestä.

Lukijat, toimivatko molemmat videot teillä?

1 kommentti :

  1. Molemmat toimivat hyvin, hyvältä näytti heti kun herra malttoi rauhoittua :)

    VastaaPoista

Kommentoi rohkeasti, mutta muistathan pitää kommentit asiallisina. Kiitos!