21.5.2013

Suuria saavutuksia Ollin kanssa

Ollia ratsastettu kohta vuosi, ja tänään se oppi KÄVELEMÄÄN!

 
Eli tässä on Ollin osuus sunnuntain ratsasteluista.
Ja tietenkin kun minä olen menossa ratsastamaan Ollilla, rupeaa satamaan vettä. No me sitten odoteltiin hetki sateensuojassa Ollin kanssa, koska me olemme sokerista.
Ja vihdoinkin löysin beiget ratsastushousuni, joten beiget housut, pintelit ja huopa pääsivät käyttöön.


Ensiksi juoksutin Ollia ja se laski samantien päänsä alas ja meni oikein nätisti. Se käveli monta kierrosta alkuun, jee! Normaalin hevosen piirteitä alkaa löytymään ;)
Itselläni oli järkyttävän iso sadetakki, mutta katsokaa vaan sitä hevosta.
Juoksutuksen jälkeen hyppäsin selkään ja Sanna oli liinan toisessa päässä. Ollilla on suupielet vieläkin auki, joten juoksuttaja on hevosen hidastamista varten, ja haluamme, että Olli hoksaisi nyt tuon eteen-alas jutun myös ratsastettaessa.
Olli meni jo paljon paremmin kuin lauantaina. Se rentoutui paljon nopeammin ja tajusi jutun juonen nopeasti. Itse yritän jossain kuvissa vaan olla hiljaa selässä, joten älkää tuomitko ratsastusvirheistä/asennoista.

Ja muistattehan aina kiristää vyön kun menette selkään :D Kuva ei kerro ihan koko totuutta, nimittäin Sannan nyrkki mahtui vyön ja Ollin mahan väliin. Hups.


Lopuksi ratsastin vielä ympyrällä, mutta ilman liinan avustusta. Käynti sujui ihan mielettömän hyvin, nyt löytyi oikeasti käynti jota olemme hakeneet. Olli polki takasillaan, oli kevyt kädelle, käytti koko selkäänsä ja myötäsi rehellisesti niskasta! Tuntui kuin olisi ratsastanut jollain älyttömän hienolla puoliverisellä. Mutta siis jokatapauksessa fiilis nousi heti taivaisiin, jes! Tätä ollaan kohta vuosi treenattu :)
Ravissa olli kyllä myötäsi, mutta lähti turhan paljon vielä kiihdyttelemään, mutta tästä on hyvä lähteä eteenpäin. Laukka sujui taas todella hyvin, Olli pysyi lapasessa ja kokosi laukkaa aika kivasti.
Heppaset ovat päässeet maistelemaan vihreää, ja arvatkaa vaan onko tyytyväisiä heppasia :)

Eilen, eli maanantaina kävimme Sannan kanssa maastossa. Lähdimme ajatuksella, että teemme käyntilenkin. Menin Ellillä ilman satulaa ja Sanna Ollilla. Ja meidän suunnitelma toteutui, Olli käveli löysällä ohjalla Ellin takana 80% matkasta. Sannan sanoin nyt voi jopa Ollilla käydä rentouttavalla maastolenkillä ja se on meille suuri saavutus.

Palaillaan taas! 

1 kommentti :

Kommentoi rohkeasti, mutta muistathan pitää kommentit asiallisina. Kiitos!