29.5.2013

Olis se paremminkin voinut mennä

...yksi pudonnut ratsastaja...

Tänään aamulla Sanna tuli tallille ja toi mukanaan Ollille tilatut PeeWee-kuolaimet sekä gramaanit. Hassun näköiset ja kalliit kuolaimet. No, eihän se auttanut kun hakea poni tarhasta ja lähteä kokeilemaan.
Käytävällä ollessaan Olli alkoi horkkaamaan, en tiedä onko sille mitään parempaa sanaa. Mutta siis värisytti ryntäitään ja tärisi. Kävelytimme hetken verran ja tämä ilmiö katosi yhtä mystisesti kun oli tullutkin. Outoa.
Ratsastin niityllä ja ensin Ollilla meni pari kierrosta kuolaimeen totutteluun. Se huomasi ettei kuolaimeen voi purra kiinni ja se on normaalia kuolainta ohuempi ja vakaampi. Olli menee käynnin sijasta mielellään sipsutteluravia. Pyysin kunnon ravia,  O ei myödännyt mutta ei mennyt kamalan kovaakaan Parin kierroksen jälkeen ravi alkoi sujumaan itseasiassa aika kivasti. Laukka oli rauhallisempaa kuin  mitä se on ollut pitkään aikaan. Toiseen suuntaan Olli lähti kerran viemään, mutta sain pysäytettyä heti kaarroksen jälkeen.

Tästäpä poni suuttuikin ja hyppäsi pystyyn! Pystyynhyppimisen jälkeen alkoi peruuttelu ennenkuin sain sen eteenpäin. Taas pysähdys ja samantien Ollilla oli etuset kohti taivasta. Sanna lähti hakemaan raippaa, jotta saisimme sen heti lopetettua. Raipan saatuani Olli ei hypännyt pystyyn mutta ei myöskään pysähtynyt. Meni kivaa nättiä laukkaa pitkin niittyä, mutta ei pysähtynyt....

Joka ikisestä pysähdyksestä Olli hyppäsi pystyyn, vaikka minulla oli raippa kädessä ja sain saman tien napautettua korvien väliin. Mutta se ei auttanut. Jos napautin raipalla, Olli lähti heti laskeuduttuaan kiikuttamaan pitkin niittyä. Jos potkaisin sitä kun se hyppäsi pystyyn niin ei ongelmaa, ponihan osaa kävellä takajaloillaan....Jos taas yritin kääntä sen pään sivulle, se vain pyörähti takajaloillaan sinne suuntaan minne ohjasin.

Olli hyppäsi lähellä porttia pystyyn kääntyi ympäri, itseltäni lähti jalustimet jalasta ja tajusin vain että se laukkaa kohti aitaa, eikä aio pysähtyä. No niimpä, poni ponnisti aidan yli, itse roikuin kyydissä ja teki 90 asteen käännöksen alastulossa. Oma tasapainoni heilahti ja tajusin että tipun, jäin toisella jalallani jalustimeen kiinni, jonka seurauksena tipuin hiekkatielle vasemmalle kyljelleni. Sanna huusi heti että olenko kunnossa, kömysin ylös ja vastasin, että olen. Sanna lähti etsimään Ollia, joka oli juossut kavereiden luokse. Kyynerpääni aukesi ja jalkoihin tuli pari naarmua, mutta muuten ihan hengissä. Housuihin tuli myös reikiä, mutta mielummin housut hajalle kuin luita poikki.


on muuten kipeä!


No metsästettiin poni ja päätimme ratsastaa vielä niin, että Sanna juoksuttaa. Aluksi pieni juoksutushetki, Henna takaisin satulaan ja menoksi. Käyntiä ei meinannut taaskaan löytyä, joten Sanna talutti meitä aluksi. Ravissa mentiin hetki niin, että ratsastin itse. Laukka meni parhaiten, poni myötäsi ja kuunteli oiekasti :D
Laukasta seis ja poni hyppäsi samantien taas pystyyn! Multa lähti molemmat jalustimet irti kokonaan, ja roikuin harjassa kiinni, Olli kääntyi vielä ympäri ennenkuin sain itseni kasattua. Sanna tuli onneksi hätiin ja ponin jalat tulivat taas mannanpinnan päälle-
Lopuksi mentiin käyntiä talutuksessa, jossa Olli myötäsi ja oli tosi kivan kevyt kädelle. Pysähdyksiä ja siitä taas käyntiin, ilman hyppimisiä. Tähän oli hyvä lopettaa.
Ollin pystyynhyppimiset eivät ole mitään pieniä, vaan se hyppää ihan kunnolla. Pariin otteeseen sekä minä että Sanna luulimme, että Olli menee ympäri. Menemme uusien kuolaimien kanssa taas liinassa, joka on turvallisempaa kuin yksin yrittää. Totuttelemme pikkuhiljaa, mutta olisi se voinut mennä paremminkin.

Illalla Olli kävi vielä käyntilenkillä, mutta pelhamit suussa ja meni kuulemma oikein mallikkaasti. Joten temppuilu johtuu nyt noista uusista kuolaimista.
Kun ei pysty puremaan kiinni eikä viemään, niin poni ampuu sitten ylöspäin...

------------------------------------------------------------------------

Huomenna koeviikon vika koe, jes! Sitten voisi alkaa jo nauttimaan kesästä.

Minun pikku koirani saa myös hauvavauvoja joita myös pennuiksi kutsutaan. Haluaisitteko te kuulla täällä blogissa myös pennuista? Kuva (c) Sari

Jaksoitteko lukea koko selitykseni?


3 kommenttia :

  1. Joooo, kerro myös pennuista! :))

    VastaaPoista
  2. Pennuista ehdottomasti tänne kanssa :) Saat viellä kuule hyvät kuvaajatki paikalle ku pennut syntyy ;)

    VastaaPoista

Kommentoi rohkeasti, mutta muistathan pitää kommentit asiallisina. Kiitos!