7.5.2013

Loputon energiamäärä

Jep, minun piti kirjoittaa jo viime viikolla...mutta se nyt vähän jäi. Tässä postauksessa enemmän Ollin kuulumisia. Arvatkaapa kauan hevonen jaksaa juosta liinassa ennenkuin se itse siirtyy käynttin? (vastaus löytyy alempaa).


Viime perjantaina Olli sai toimia alkeisratsastuksessa. Pikkusiskoni ratsasti Ollilla hetken aikaa niityllä ja meni tosi hyvin. Olli jopa käveli, pysähtyi ja siskoni teki maailmanympärysmatkan selässä. Itsekkin menin lopuksi vähän aikaa. Oli pakko kokeilla pitkästä aikaa seisomista selässä. Heppa seisoi koko ajan paikoillaan ja pääsin seisomaan ihan kunnolla, hienoa :)


Eilen päätin liikuttaa Ollin ensin juoksuttamalla purkaa enimmät energiat pois, sen jälkeen tarkoitus oli ratsastaa. Alkuun juoksutus sujui hyvin, Ollia kun on tosi helppo juoksuttaa. Selkään päästyäni käyntiä ei meinannut löytyä ja muutenkin se oli vähän sähläystä. Vasemmalle kädelle painoi tosi paljon. Loppua kohden parani jo ja ajattelin että otanpa kierroksen laukkaa. No ponilta hävisi jarrut ja se lähti tarhan luokse....
Sen jälkeen päätin, että selvä. Kerta riittää energiaa pelleillä, riittää sitä myös työntekoon. Aloin taas juoksuttaa Ollia, välilä hypyttäen noita esteitä, jotta se sai kunnolla purkaa energiaansa. Päätin, että juoksutan sitä niin kauan kunnes se itse siirtyy käyntiin. No tässä menikin reilu tunti....Sen jälkeen se käveli nätisti liinan päässä. Hyppäsin takaisin selkään, ravi tuntui jo paljon paremmalta ja molemmat laukat olivat jopa suhteellisen rauhallisia. Hyppäsin esteen, jonka jälkeen jarrut taas katosivat. No, norsujarruilla pysähtyy tuokin hevonen. Vasemmassa laukassa jarrut löytyvät paremmin, mutta oikea on ihan kamalaa. Otin kolme hyppyä, joista viimeisellä jarrut löytyivät ja lopetin siihen.

Eli kevyt 2,5h liikutus....ja silti löytyy energiaa. Kello alkoi olla jo niin paljon, että oli pakko lopettaa. Onko kellään muulla tälläistä ruutitynnyriä? Miten tuon hevosen energiamäärän saa edes suhteellisen normaalille tasolle?

Tänään meillä onkin taas kouluvalmennus. Toivon todella, että Olli olisi edes vähän rauhallisempi.

Palataan taas :)

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kommentoi rohkeasti, mutta muistathan pitää kommentit asiallisina. Kiitos!