21.6.2012

3. Sekalaisia kuulumisia

Kohta on Juhannus! Jes :)  Itse lähden mökille jussia viettämään, joten Ollin ratsastuksesta parin päivän tauko.


Tänään kävin Ollin kanssa maastossa. Ollin kanssa ei ole maastoiltu ratsastajan kanssa kuin nyt meille tultaessa, mutta on äärimmäisen fiksu :)  Ei pelkää mitään omituisen muotoisia kantoja tai takana juoskevia koiria.
Ekaksi pitkät alkukäynnit metsäpoluilla ja sitten hyvä pohjaiselle tielle ravausta/laukkailua. Olli meni todella kivasti laukkaa loivaan ylämäkeen ja vaikka onkin ex-ravuri niin laukkaa paremmin kun ravaa :D no mutta kumminkin, myötäsi laukassa ja oli tosi kivan tuntunen. Sitten taas käveltiin/hipsuteltiin eteenpäin ja laukattiin ylämäki. Pidempi pätkä käveltiin,koska vanhalla traktoritiellä oli kiviä sen verran paljon. Päätin mennä tutkimaan uutta reittiä (isompi tie joka johti jonnekkin) päästiin noin 300m eteenpäin kun tie haarautui. Toinen vei soramontun pohjalle ja toinen jatkui jonnekkin. Jatkoin tuota tuntematonta tietä. Pohja oli todella hyvä,siihen oli ajatte luultavasti uutta hiekkaa ja oli juuri sopivan pehmeä, muttei kumminkaan upottanut. Ravailtiin sitten tien loppuun asti, kunnes päädyimme todella isolle peltoaukealle ja tajusin että olen aika kaukana tallilta.
En löytänyt muuta reittiä pois, joten palasimme takaisin samaa reittiä, mutta laukassa. Olli oli todella huvittava, kun joka mutkassa vaihtoi etupäällä laukan, meni muutaman askeleen ja vaihtoi raviaskeleen kautta kokonaan laukan.
Menimme jonkin amtkaa kun vastaan tuli hiukan kosteampi kohta,jossa oli vettä suunnilleen akvion verran. Olli pysähtyi lammikon eteen ja tuijotti vettä kauhuissaan. Istuin vain selässä ja annoin Ollin itse kerätä rohkeutensa, alle minuutin kuluessa Olli kävelikin lätäkön yli hyvin korkein askelin :)
Kävelimme taas pidemmän pätkän, kunnes saavuimme "hiittisuoralle", nimitämme kyseistä tietä hiittisuoraksi, mutta se oli todella kova, kun on ollut vähän kuivempaa, joten päätin palata vanhaa metsäpolkua kotiin.
Metsäpolkua seurailtiin ja huomattiin n.60cm korkea kaatunut puu polulla. Tulin selästä alas, katkoin puusta oksat pois ja tarkistin laskeutumispohjan ja otin oksia pois. No sitten nousin selkään ja palasin vähän taaksepäin, käännyin ympäri ja ylitimme esteen! Olli tuli todella nätisti esteelle, ei yhtään intoillut ja sain ratsastettua ponnistuspaikan todella hyvin, Olli hoiti hyppäämisen ja esteen jälkeen antoi heti kiinni edestä! Voi sitä tunnetta, olin todella ylpeä pikkuisesta :)
Polku loppuikin hyvin äkkiä ja suuntasimme umpimetikköön ja löysimme onneksi sieltä kotiin.
Tallilla suihkutin Ollin vedellä ja annoin ruuat :)Eilen treenasin ystäväni hevosella esteitä ja estekorkeus päättyikin 130cm, ratana treenattiin 90cm-100cm rataa. Aloimme ystäväni kanssa jutella, jos saisin lainata hänen hevostaan Vikkeä pariin kisoihin ja nyt olisi joskus lähitulevaisuudessa kisat edessä (kunhan ensin löydetään sopivat).
Laitan alle vielä muutaman kuvan tunnista :)
(kuvat satunnaisessa järjestyksessä)

 130cm


 


Lähden nyt juhannuksen viettoon, eli HYVÄÄ JUHANNUSTA KAIKILLE!
palataan taas ensi viikolla ;)

4 kommenttia :

  1. WAU, hurjan korkeita esteitä kyllä pompitte! Ite en varmaan ikipäivänä uskaltautuis :D näytät kyllä osaavan ratsastaa, tsemppiä jatkoon!

    VastaaPoista
  2. Hienosti meette ja hevoselta ei ainakaan ponnu lopu kesken ;)

    pienipolledelia.blogspot.fi

    VastaaPoista

Kommentoi rohkeasti, mutta muistathan pitää kommentit asiallisina. Kiitos!