27.6.2012

6. Ulkoasun vaihtoa ja ukkosta

Muutin nyt tätä blogin ulkoasua hieman, mitäs pidätte?
Huomenna päivittelen vielä noita esittelysivuja ja lisäilen pari juttua sinne ja tänne.
Ja kiitos jo 24 lukijasta :)

Tänään valitettavasti taas tämmöinen lyhyt postaus, syyttäkäämme siitä ukkosta joka pilasi ratsastuskertamme!
No jokatapauksessa, mentiin kentällä puomeja. Keskellä kenttää oli 4 puomia ravi etäisyyksillä. Ollin kanssa ollaan menty yksittäisiä puomeja, mutta neljä peräkkäin! Ensimmäisellä yrityksellä meni ohi...no toisella paremmin, vaikka tultiinkin vähän vinkurassa niin Olli selvisi puomeista hyvin. Jalat nousivat eikä yhteenkään puomiin kolautellut. Seuraavilla kerroilla tultiin suoraan, tähtäys keskelle puomeja ja selviydyttiin kunnialla. Olli ravasi tänään yllättävän hyvin, kun ravin sai päälle pystyi ravaamaan pitkiä pätkiä ja tekemään suunnanmuutoksi,voltteja ja puomeja.
Oikean kierroksen laukannostoissa on vielä hiomista Ollin kanssa, aina tarjotaan vasenta laukkaa, mutta pitkäjänteisellä ja rauhallisella pyytämisell nousi se oikea laukkakin. Olli ylläpitää laukkaa todella hyvin, kunhan on ensin saanut sen päälle. Oikeassa laukassa on vielä aivan liikaa vauhtia, mutta parin kierroksen jälkeen poni rupesi rauhoittumaan.
Vasen laukka on paljon helpompi, se nousee melkein suoraan käynnistä ja on paljon hitaampi ja helpompi ratsastaa. Tähän suuntaan voi tehdä jo ympyröitä, ilman että tasapaino häiriintyy tai tulee muita ongelmia.
Laukan jälkeen ei meinattu millään rauhoittua ravaamaan , vaan löytyi kyllä kaikki muut askellajit....peitsi ja jopa puhdas töltti. No meidän suokilla onkin vähän enemmän näitä askellajeja! Lopulta löysimme yhteisen sävelen ja parin ravipätkän jälkeen loppukäynnit.

Ratsastin mys Vikellä tänään about 20 minuuttia ilman satulaa. Käynnissä vähän taivutuksia ja puomien ylityksiä ja reippaammaksi.
Ravissa teimme puomityöskentelyä ja ympyröillä taipumisia. Tätä vähän häiritsi se, että Vikke "pelkäsi" koiraa ja kaatunutta estetolppaa...mutta kun kunnolla vaan ratsasti ja aina kun alkoi kyttäily vaati enemmän niin lopetti senkin aika nopeasti.
Molempiin suuntiin laukat ja vähän temponvaihteluita sekä ypyröitä.

Enempää en oikein kerinnyt ratsastaa kun ukkosrintama lähestyi meitä. Salamia (taipuuko edes noin) alkoi näkymään, joten todettiin parhaaksi mennä talliin.

Toivottavasti säät alkaisivat vähän parantua, niin pääsisi kunnolla ratsastamaan ja ottamaan kuvia!

Nyt voit seurata blogia myös Bloglovinista!
Katso oikean puoleinen gadgetti lukijoiden alapuolelta!
http://www.bloglovin.com/fi/blog/3830661/henna-ja-olli
^tuossa vielä osoite :)

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kommentoi rohkeasti, mutta muistathan pitää kommentit asiallisina. Kiitos!