25.6.2012

4. Takaisin arkeen

Nyt on juhannus juhlittu ja koittaa paluu arkeen. Päätin tänään mennä aiemmin tallille, noin kello 12 aikoihin. Iltapäiväksi on luvattu sadetta enkä halua kastua, kun pieni nuhan poikanen kolkuttaa ovella.

Ollilla oli 3 päivän vapaa. Hmm, no poni oli hankkinut itselleen varmaan 1cm paksuisen mutakuorrutuksen laitumella muttei onneksi ole lihonut kovinkaan paljoa. Ollin entinen omistaja oli kertonut, että Olli on todella vauhdikas vapaapäivän jälkeen. No mitä 3 vapaan jälkeen? se selvisi hyvin nopeasti.
Ravuutin Ollin tallille laitumelta. Itse siis pyöräilen ja Olli jolkottelee vieressä. EN suosittele tätä tapaa kenellekkään ja tiedän että siinä voi esimerkiksi kaatua yms. mutta Olli toimii tällä tavalla todella hienosti eikä minkäänlaisia ongelmia ole ilmestynyt.
Tallilla harjasin Ollin ensin kunnolla puhtaaksi ja laitoin varusteet. Joku tarhakavereista puree Ollia lautasille ja jälkiä näkyy aika paljon. Muuten Olli on näköjään selvinnyt lomastaan ilman vaurioita.

Aloitin liikutuksen juoksuttamalla Ollia. Olli toimii juoksuttaessa pelkillä ääniavuilla eikä revi liinassa, joten on todella helppo juoksuttaa. Laitoin kentän keskelle puomin jonka yli juoksutin välillä Ollia. Olli kolautti vain kerran puomiin ja muuten ylitti puomin hyvin kaikissa askellajeissa.Juoksutin noin 15 minuuttia.

Nousin selkään. Alussa teimme pysähdyksiä, voltteja ja kahdeksikkoa puomin avulla. Olli sähläsi aika paljon eikä pysähdyksessä malttanut seistä paikoillaan. Jatkoin silti työstämistä ja siirryin raviin. Ravinostot oli odotetusti vaikeita, mutta pienelle voltille kääntämisellä Olli nosti ravin, mutta hitaasta tasaisesta ravista ei ollut tietoakaan! Olli juuri ja juuri kääntyi, kun yritti hidastaa niin nostettiin laukka...

Päätin irtojuoksuttaa Ollia että pääsee kunnolla laukkailemaan, kun kerta oli noin paljon energiaa. Olli revittelikin noin 15 minuuttia tehden paljon äkkinäisiä suunnanmuutoksia ja spurtteja. Pari kertaa Olli laukkasi kentän poikki, teki laukanvaihdon ja vaihtoi suunnan. Seisoin kentän keskellä katselemassa toisen irroittelua ja ajattelin että nyt varmaan on tarpeeksi päästelty. Mutta ehei, Olli ei antanutkaan kiinni vaan juoksi seuraavat 10 min. Yritin muutaman kerran ottaa kiinni ja lopulta kävin maahan istumaan ja odottamaan kunnes Olli itse antoi kiinni. Tovin siinä sain istuakkin, mutta lopulta Olli tuli ja antoi kiinni.

Nousin tämän jälkeen vielä selkän, nyt käyntityöskentely sujui hyvin ja Olli kuunteli. Ravi oli yhtä sähläystä, joten siirryin tekemään käynnissä pohkeenväistöjä. Tämän jälkeen otin molempiin suuntiin parit laukannostot puomia avuksi käyttäen. Ne sujuivat yllättäen hyvin, vaikkakin Olli oli aika painava kädelle.
Lopuksi vielä kävelin ja odotin, että Olli rauhoittuu ja rentoutuu.

Laitoin Ollin karsinaan siksi aikaa että haen Ollin ruoat. Olli hörisi (Olli kuulostaa ihan sumutorvelta) kun hain ruokia ja oli juuri sen näköinen ettei ole saanut muuta kuin heinää kolmeen päivään....hassu poni.Laitoin Ollin karsinaan siksi aikaa että haen Ollin ruoat. Olli hörisi (Olli kuulostaa ihan sumutorvelta) kun hain ruokia ja oli juuri sen näköinen ettei ole saanut muuta kuin heinää kolmeen päivään....hassu poni. 


Kun ratsastimme kentällä, niin  tuommoinen kolmipyöräinen härveli jäi kentän viereen katselemaan meidän menojamme :D  (kuva otettu googlesta)
Taisi olla kuskilla hauskaa!Huomenna jos säät vain sallivat varmaan mennään maastoon ja loppuviikosta saatte taas uusia kuvia ja mahdollisesti pari videota :)

1 kommentti :

  1. Kiva oli lukea postauksesi ja niistä nyt pääasiassa kommenttia.. Kuvat on hyviä, siistejä ja jopa suht hyvälaatuisia. Teksti taas on poukkoilevaa ja hankalalukuista. Sen lisäksi, että kirjoitusvirheitä ja toistoa löytyy jatkuvasti, kannattaa kiinnittää kappalejakoon huomiota. Kappalejako tulee aina kun aihe, asiapiiri tai tekeminen muuttuu tai siihen tulee kiinnittää huomiota. Tässä taas selostelet asioita, kuin päiväkirjalle mitä mieleen pälkähtää, eikä oikein saa selkoa mitä teet, kun sooperrat vaan täysiä eteenpäin viimeistä lausetta kohti. Lue aina tekstisi kun olet sen julkaissut ja korjaa mahdollisia virheitä. Ensimmäisten kymmenen kerran jälkeen olet jo oppinut paremmaksi kirjoittajaksi :)

    VastaaPoista

Kommentoi rohkeasti, mutta muistathan pitää kommentit asiallisina. Kiitos!