26.6.2012

5. Muutoksia

Yritän nyt muokata tätä blogia semmoiseksi kuin haluan, mutta se on vaikeaa, joten älkää ihmetelkö jos blogi nyt muuttaa muotoaan vähän väliä. Yritän saada sen mahdollisimman nopeasti kuntoon, mutta se on harvinaisen vaikeaa.
Tänään lähdin ystäväni Sirkun kanssa maastoilemaan. Viime kerralla yhteinen maastomme päätyi siihen, että löysin itseni ojanpohjasta, mutta tällä kertaa paremmin.
Laitoimme hevoset valmiiksi ulkopuomilla, jossa Olli ei osannut ollenkaan käyttäytyä. Koko ajan piti pyöriä, tai kaataa harja ämpäri tai tehdä jotain muuta elämääni vaikeuttavaa.
Aluksi kävelimme alkukäynnit ja ensimmäinen pätkä reippaampaa askellajia, oli yllätys laukkaa. No laukkasimme niin hiljaa että ystäväni ravasi perässämme. Ollille on helpompi ensimmäinen pätkä ottaa laukassa ja sen jälkeen vasta ravia, haluamme hepalle positiivisia kokemuksia ratsastamisesta ja sen takia ei kannata heti aluksi alkaa vaatimaan mitään mikä voisi saada ollin jännittymään.
Vähän matkan päässä tiellä oli kaatunut pieni este, jonka ylitse hyppäsimme. Matkan jatkuessa ravailimme rauhakseen ja kävelimme, ihme kyllä poni käveli!
Ratsastettuamme 3/4 osaa reitistämme metsää oli kaadettu ja aukealla riehui metsäkone. Onneksi urholliset ratsumme ohittivat tuon hirvityksen helposti ja matka jatkui. Loppumatkasta vielä yksi ravipätkä ja sitten loppukäynnit.

Itse menin vielä kentällä hetkisen, koska Olli ei tuntunut yhtään väsyneeltä. Aluksi tein ympyröitä ja pohkeenväistöjä. Olli ravasi tänään ihmeen hyvin, pää oli aika ylhäällä, mutta silti rauhallisemmin ja tuntui paremmalta selkään. Muotoa ei tässä vaiheessa vielä haeta, vaan rentoutta ja luottoa ratsastajaan.
Laukkasin muutaman kerran kentän ympäri ja sen jälkeen hetki ravia.
Päätin ravista tehdä pitkällä sivulla pysähdyksen,jonka Olli osaa oikein hyvin. Ja sen jälkeen pyysin uudestaan raviin! Poni lähti samantien puhtaaseen raviin ja se on iso edistysaskel meille vaikka saattaa kuulostaa perusjutulta. Loppuun pari ratsastuskuvaa tältä päivältä.
Nyt tälläinen kuvapainotteinen postaus, kirjoitan vaikka seuraavassa postauksessa taas enemmän :)

2 kommenttia :

 1. kiva blogi :) tykkään tälläsist heppablogeist xd

  http://vilmaa-malvii.blogspot.com

  VastaaPoista
 2. + Hyvät, isot kuvat
  + kirjoitustyyli
  - kesäisempi väri, sitten kun muutat ulkoasua! (:

  Perttinam

  VastaaPoista

Kommentoi rohkeasti, mutta muistathan pitää kommentit asiallisina. Kiitos!