19.2.2014

Samu & Vinkkeli

7.2.2014

Hupsis, olen näköjään unohtanut julkaista yhden postauksen tuolta välistä. No, paremmin myöhään kun ei milloinkaan. Eli, siis tämä on kirjoitettu jo 9.2.2014.

Perjantaina oli ensimmäinen yo-koe, hui! Päivän ohjelma olikin hieman erilainen, kokeen jälkeen kävin hakemassa Sirkun matkaan ja lähdimme ratsastamaan toiselle yksityistallille. Matkaan kului aikaa reilu puoli tuntia, mutta se kului nopeasti. Tallilla vastassa odottikin Suvi, joka on esiintynyt blogissa useasti kuvaajan roolissa.
Kaikki kuvat on kuvannut (c) Suvi Sivo http://hulvaton.kuvat.fi/Tallilla vastassa odottikin järjettömän suloinen poni Samu! Luulin sitä oikeasti isommaksi, mutta ponin säkä olikin n.125cm. Poni oli ollut kuulemma hieman hankala ja heitellyt ratsastajaansa selästään, jonka vuoksi minua pyydettiin läpiratsastamaan ponia. Sirkku ratsasti samaan aikaan suomenhevos Vinkkelillä. Tallilla oli kiva pieni oma kenttä, missä oli hyvä ratsastaa.


Aluksi kävelimme pitkät alkukäynnit, jonka jälkeen työskentelin käynnissä. Kuulostelin hetken ponia ja kokeilin miten avut menevät läpi. Ensin oli havaittavissa pientä vänkäilyä ja kaverin perään yrittämistä, mutta volteilla sain ponin hyvin kuulolle. Tämän jälkeen tein vuorotellen pitkillä sivuilla avo- tai sulkutaivutusta. Poni kuunteli tosi hyvin ja reagoi pieniin apuihin. Kun olin saanut molempiin suuntiin hyvät pätkät, tein muutamat etu- ja takaosakäännökset. Molemmat sujuivat suht hyvin, takaosakäännöksissä kaaresta tuli hieman laajempi. Tein vielä muutamat pohkeenväistöt keskihalkaisijalta uralle, nämä sujuivat pelkän ajatuksen voimalla.


Ravissa lähdin ensin taivuttelemaan pääty-ympyröillä ja suoristamaan pitkillä sivuilla. Sitten tein samoja harjoituksia kuin käynnissäkin eli pohkeenväistöjä, avo- ja sulkutaivutuksia. Poni ei kyseenalaistanut apujani ollenkaan ja meni todella hienosti. Huomasi kyllä, että poni on hyvin koulutettu ja osaa kyllä, kunhan osaa pyytää. Hieno poni!


Laukassa hain hyvää tempoa ja tein muutamat vaihdot ravin kautta. Olin varautunut laukassa jonkinsortin temppuiluihin, mutta poni yllättikin eikä tehnyt mitään. Lopuksi vielä verryttelin eteen-alas ja kävelimme pitkät loppukäynnit osaksi kentällä ja osaksi maastossa.


Tämän jälkeen hyppäsin suomenhevos Vinkkelin selkään. Voin sanoa, että se tuntui isolta Samun jälkeen! :D
Vinkkeli on ex-ravuri, jolla on ollut vähän taukoa kenttä työskentelystä. Tein aluksi käynnissä muutamia voltteja hakien taivutusta ja vähän kokeilin miten heppa toimii parhaiten.


Ravissa Vinkkeli väläyttelikin kivoja pätkiä. Ravi oli rauhallista ja kun sisäpohje meni läpi, alkoi ponikin toimimaan. Tästä saa tulevaisuudessa kyllä kivan hevosen. Tein ympyröitä ja suoristelin pitkillä sivuilla. Vinkkeli oli vasempaan kierrokseen hieman jäykempi kuin oikeaan, mutta kenttätyöskentelystä olikin ollut taukoa ja uskon, että se parantuu jatkossa.

Otin muutamat laukannostot ja ympyrät molempiin suuntiin. Ex-ravuriksi laukka oli kivan rauhallista, eikä pelkkää päätöntä kaahailua. Potenttiaalinen heppa, ehkä vähän hömelö, mutta yritti parhaansa.


Omistaja oli ollut tyytyväinen ratsastuksiimme ja pyysikin jos pääsisin ratsastamaan ponilla uudestaan. Näillä näkymin olen menossa viikolla 9 Sirkun mukaan tallille.

Mitä tykkäsitte postauksesta, joka ei kerro omista hevosistamme? 

1 kommentti :

Kommentoi rohkeasti, mutta muistathan pitää kommentit asiallisina. Kiitos!