17.2.2014

Nousujohteista!

Ollin ratsastus 16.2.2014


En ollut ratsastanut kiireideni vuoksi Ollilla koko viikkona, joten sunnuntaina kiipesin sitten heppasen selkään. Sirkku otti kuvia sekä muutaman videon. Kasaan videoita isompaan videoon, pikkupätkiä on inhottava ripotella sinne tänne. Olin (jälleen) varautunut loistavilla vaatteilla, jonka vuoksi collarit nousivat jatkuvasti polviin..enkä alkanut niitä säätelemään aj täten hermostuttamaan Ollia, mutta yrittäkää kestää :D


Alkuun O käveli muutaman kerran kenttää ympäri ja oli yllättävän rauhallinen vaikka vapaata olikin alla. Aloin tehdä käynnissä muutamia ympyröitä ja O kuuntelikin hyvin. Tein muutamia pysähdyksiä ja aloin aika nopeasti ravailemaan.

tämä kuva pääsi fb:hen!
Ravissa O ei ole pitkään aikaan ollut noin hyvä! Se meni hitaasti, ei siis kaahottanut ja kuunteli. Se ei myöskään kiukutellut mitään ylimääräistä vaan oli miellyttävä ratsastaa. Muoto pysyi tasaisena ja O käytti hyvin kroppaansa. Huomasi kyllä harjoitusravissa, etten ollut mennyt vähään aikaan Ollilla. Vatsalihakset joutuivat kyllä töihin ja piti ihan keskittyä itse istumiseen.
Ravista jäi tosi hyvä fiilis, O teki tyytyväisenä töitä ja meni vauhdillisesti melkeimpä hitaammin kuin Diva.Laukassa O oli ehkä paras pitkään aikaan (tästä on todiste videollakin!). Se kuunteli istuntaa, kokosi laukkaa, oli kevyt kädelle ja kantoi itseään. Pystyin oikeasti nauttimaan selässä, noin helppoa sen pitäisi olla aina. Mahtava hevonen, kumpa se olisi jatkossakin yhtä hyvä. Siirtymiset laukkaan ja takaisin raviin olivat siistejä ja nätin näköisiä.


Laukan jälkeen ravailin vielä loppuraveja, O meinasi alkaa kiihdyttelemään, mutta tuli taas takaisin. Ravi oli rentoa ja tasaista. Joku päivä me vielä voidaan kävellä loppukäynnit selästä käsin. Nyt on ravi-etappi jo saavutettu. Pienillä askelilla eteenpäin ja kärsivällisellä työskentelyllä.


Ja Olli on kohta melkeimpä lihava, satulavyötä piti löysätä! Ihanaa huomata, että O alkaa olla tyytyväinen oloihinsa ja saada lihaa luitten päälle. Nyt sitä voi hymyillä suin esitellä vieraille ja eläinlääkärikin kehui sen kuntoa. Odotan innolla kesää, kun saa ton hirveän mammuttikarvan vielä pois ja sielän kesäkarvan tilalle.


Tänään kävin ostamassa hannoverilaisen turparemmin eli remonttiturparemmin. Se yhdistettynä PeeWee-kuolaimeen on nyt kokeilussa. Oli pakko käydä vielä pikaratsastamassa ja kokeilemassa miten O toimii tällä systeemillä.
Menin ilman satulaa kaikki askellajit läpi kentällä ja O toimi ihan hyvin. Se oli kädelle pehmeä, ja otti puolipidätteet paremmin läpi. Myös kieli mahtui suuhun paremmin, se on ollut välillä vähän ongelmana joidenkin kuolainten kanssa. Täytyy kyllä sanoa, että pimeässä ratsastaminen Ollilla ilman satulaa kehittää tasapainoa! :D2 kommenttia :

  1. Tästä blogista mä niin tykkään! Sun postaukset on aina yhtä kivoja, jatka samaan malliin, sulla on ihan huippublogi :)!

    VastaaPoista

Kommentoi rohkeasti, mutta muistathan pitää kommentit asiallisina. Kiitos!