10.9.2013

Vauhdikas viikonloppu

hauskanpitoa!

Huh huh, viikonloppuna on tultu valvottua ja ajettua autolla lähemmäs 350km....silti ratsastin lauantaina Ollilla ja sunnuntaina hypäsin molemmilla hevosilla. Nyt kun ylppärit painavat päälle (tänään oli ensimmäinen kuultu), postailen kun kerkiän. Onneksi nekin ovat ohi 3 viikon päästä, jolloin panostan taas bloggaamiseen parhaani mukaan.

Sunnuntaina hyppäsin ensiksi Ellillä, teimme pienen radan pätkän niitylle. Tämä oli Ellin 3 hyppykerta, joten pidimme esteet max 50cm. Ensimmäistä kertaa sarjaa ja okseria, sekä ylipäätänsä rataa. Pikkusiskoni lämmitteli Ellin minulle valmiiksi, Sanna oli katsomassa ja Sirkku kuvaamassa.


Elli on tykästynyt hyppäämiseen ja oli alusta asti ihan into pinkeänä menossa. Kun otin ohjat tuntumalle niin mamma oli jo menossa! Aikaisemmin Ellin saaminen tietynlaiseen vireyteen on ollut hidasta, mutta nyt esteille oli imua alusta alkaen. Pari kieltoa tuli pelottavalle vihreälle kolmiolle, mutta muuten kieltoja ei tullut.

Laukan tempo oli ihan hyvä esteille, vasempaan suuntaan laukka on vähän huonompaan kun oikeaan, mutta sekin paranee ajan kanssa. Ponnistuspaikat ovat vielä vähän hakusessa, mamma kun päätti lähteä vähän kaukaa ja kuski olisi ottanut vielä yhden askeleen. Täytyy itse taas löytää se hyppäämisen fiilis, se on vähän päässyt unohtumaan kouluratsastuksen takia. Ratsastin itse vaikeimmille esteille tarkoituksella ravissa, jotta tehtävä ei olisi ollut liian vaikea, tai turhia kieltoja tullut. Menin muutenkin hevosen ehdoilla, en väkisin ppakottanut sitä laukkaamaan, homman pitää olla kivaa molemmille :)

Olen kyllä todella tyytyväinen Elliin, toinen on 5-vuotias, tämä on 3. hyppykertamme ja se meni noinkin hienosti! Hieno mamma. Ellin hyppytyyli on ihan erilainen kuin Ollilla, jonka vuoksi keikun selässä välillä miten sattuu. Vähän reeniä vielä alle niin meno alkaa näyttämään vieläkin paremmalta.Päätin hypätä myös Ollilla ja kyllä, jälleen menin ilman satulaa. Veryttelin pellolla aluksi kaikki askellajit, jonka jälkeen siirryin niitylle hyppäämään. Alusta asti annoin Ollin vaan mennä ja itse istuin vaan kyydissä- ainakin teoriassa :D en siis jäänyt pidättelemään.

Osaan istua Ollin hypyissä paljon paremmin kuin Ellin, olenhan sillä enemmän hypännytkin. Tällä kertaa en meinannut kertaakaan tippua, tasapaino ei siis horjahdellut, jes! Olli ei myöskään kertaakaan hypännyt pystyyn, jumitti pari kertaa yhteen kulmaan, mutta lopetti senkin. Se alkoi näyttämään jopa suht hallitulta menolta. Hypyt olivat myös rauhallisempia, eikä vain räiskitty menemään :)

miksei istuntani voi olla samanlainen satulan kanssa?

Olli käveli esteiden hyppäämisen välissäkin ja loppukäynnit! Jes! Kyllä se on ihan normaali hevonen. Itselläni heräsi taas sisäinen esteratsastaja ja ensi vuonna onkin tavoitteena sitten esteradat ja miksei myös kouluradatkin?

Olen kyllä ylpeä täsäkin hevosesta, hyppääminen tuntui molemmista kivalta eikä tarvinnut kummemmin tapella mistään. On mulla vaan ratsastettavana hienoja hevosia.

Videot on kuvattu puhelimellani, koska kamerasta loppui akku...


Olli on muuten lihonut nyt ihan silmissä. Sen näkee myös satulavyön kohdalla, jouduin löysäämään toiselta puoellta jotta sain juoksutusvyön kiinni :D kohta se on pieni ja pyöreä putte! Selkä on myös pyöristynyt eikä selässä istuminen satu enää omaan takapuoleen niin paljon. Nyt ratsastaa jo ihan mielellään yhdelläkin satulahuovalla.

Palaillaan taas :)

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kommentoi rohkeasti, mutta muistathan pitää kommentit asiallisina. Kiitos!