29.9.2013

Estekilpailut 28.9.2013

Plarin estekilpailut
ja pitkä postaus!

Viikonlopun ohjelmistossa olikin estekilpailut. Tarkoituksena alunperin oli lähteä Ellin kanssa, mutta tehosterokotteen anto meni ikävästi kilpailujen päälle. Ollilla meni viime kertaiset esteharjoitukset sen verran hyvin, että uskaltauduin lähteä sen kanssa kisoihin. Luokkina menin 50cm ja 70-80cm.

Kuvat/videot (c): Sirkku ja (c) Alex muurinen


Aamulla pakkailin kamat valmiiksi ja suurinta ongelmaa tuottikin missä väreissä lähdemme kisoihin. Valkosta en raaskinut laittaa, joten loppujen lopuksi päädyin beigeen. Sirkku oli jälleen ihana, ja lupasi lähteä kisahoitajaksi mukaan. Viime kerralla koppiin meneminen oli vähän haastavaa, mutta tällä kertaa Olli käveli koppiin ensimmäisellä yrityksellä, hieno poni.


 Olimme hyvin aikataulussa, jopa sitä edellä. Perille päästyämme otimme Ollin kopista pois ja toinen katseli hetken ympärilleen uteliaana. Kumminkin se oli todella rauhallinen ja saimme jättää Ollin odottelun ajaksi karsinaan. Huvitti vähän kun laskin Ollin karsinassa irti, suuntasi se heti ruokakupille.... Olli odotti ja seisoikin karsinassa koko ajan oikein nätisti.


Verryttelyssä olin viimeisessä ryhmässä, yhdessä shettiksen kanssa. Alkukäynnit kävelimme tiellä ja yllätykseni Olli kävelikin pätkiä, muuten meni pientä ravia. Kentällä verryttelin ensin ravissa ja laukassa, koitin vaan saada jarrut toimimaan ja ratin ohjautumaan. Otin muutamia hyppyjä molemmista suunnista. Hypyt olivat ihan hyviä, vaikkakin vauhti kiihtyi esteiden jälkeen.


Itse rata oli vauhdikas, mutta ratti toimi yllättävän ja jopa liiankin hyvin. Näette videosta kuinka koko rata meni, harmittavasti 6 este tipahti alas, mutta se ei haittaa yhtään!


katsokaa HD:na ja säätäkää ääntä hiljemmaksi ;)

Nopeimmalla 4 virheen suorituksella nappasimme kuitenkin 3.sijan! Palkintojen jaossa Sanna oli auttamassa, jotta Olli oppisi seisomaan siinä paikallaan.Seuraavaan luokkaan lähdin vähän enemmän ratsastamaan. Verryttelyssä muutama hyppy taas kumpaakin suuntaan ja radalle. Aika oli hieman hitaampi kuin 50cm, koska jouduin ottamaan esteiden välissä kiinni, ratti kun meinasi välillä vähän kadota. Viimeinen este tuli alas, läpihypyn takia, mutta ei haitannut taaskaan!
Nopeimmalla 4 virhepisteen radalla saimme 2.sijan!
"Hallittu kunniakierros" oli kaukana hallitusta, mutta hauskaa oli!


tunnelma 80cm jälkeen :D

Ensimmäisiksi kisoiksi meni siis todella hyvin, olen niin ylpeä ponista! Kyllä siitä vielä tulee esteratsu. Olen todella tyytyväinen, radat eivät olleet täydellisiä katstrofeja, minä en tippunut eikä Olli hypännyt kertaakaan pystyyn. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin.

7 kommenttia :

 1. Se oli oikeasti voitto, kun ottaa huomioon Ollin taustan. Että mä olen ylpeä teistä. :)

  VastaaPoista
 2. Pakko sanoa, mutta meno näyttää aika kamalalta, kun juokset läpi koko radan. Rauhallisempi tahti, niin ei hevonenkaan tiputtaisi esteitä ja näyttäisi mukavammalta tuo meno :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensimmäiset kisat, uusi paikka, jännitys ja kaikki vaikuttaa, ei suorituksen tarvitsekkaan olla täydellinen. Mitä me jatkossa harjoittelisimme?
   Mielummin annan hevosen mennä, kuin otan liikaa ja pahimmassa tapauksessa se hyppää pystyyn. Muutenkaan ei ollu jarrut ihan kunnossa.

   Poista
 3. Komppaan edellistä anonyymiä, hieno suoritus ja onnittelut sijoista, mutta meno oli tosiaan välillä aika hurjan näköstä. Ootte päässy hienosti eteenpäin, mutta jatkossa kannattaisi tosiaan löytää ne jarrut esteradoillekkin ja tähdätä siihen hallittuun ja nättiin suoritukseen, vaikka sitten ajan ja sijoitusten kustannuksella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En lähtenyt ratsastamaan aikaa radalle ollenkaan, ja Olli teki itse tosi pienet tiet. Mutta harjoitustahan se vaatii ja me tähdätään nättiin ja tasaiseen rataan. :)

   Poista
 4. Pitkä miinus radan suunnittelijalle, kamalan vaikeat tiet... Eihän tuonne sekaan isommalla hevosella olisi mitään asiaa. Eli hyvin meni mielestäni radan huomioon ottaen :)

  VastaaPoista

Kommentoi rohkeasti, mutta muistathan pitää kommentit asiallisina. Kiitos!