2.9.2013

Mitä kuuluu meidän hepoille?

Ollin ja Ellin kuulumiset
En olekkaan vähään aikaan kirjoittanut omien heppojemme kuulumisista, joten tässä niitä nyt sitten tulee.

Aloitetaan Ellistä, pari viikkoa sitten se sai rokotteen ja hommasi itselleen kivasti kuumeen siihen päälle. Ei auttanut muu kuin pitää lomaa ja antaa tamman kasvattaa mahaansa. Kun Elli parani kuumeesta ja olisi voinut pikkuhiljaa palata normaaliin liikutukseen, päätti tamma heittää etujalan kengän veslinkoon ja ison palan kaviota sen mukana. Tämän vuoksi Elli onkin lomaillut laitumella pari viikkoa ja se näkyy kyllä mahan koossa. Nyt onneksi heppa on terve ja uudet popot jalassa.

Lauantaina 31.8. lähdin Ellillä maastoon käymään. Mentiin vajaan tunnin lenkki käyntiä suurimmaksi osaksi ja muutamia pätkiä ravia. Aloitetaan nyt taas pikku hiljaa palaamaan normaaliin liikutukseen. Lenkillä tavattiin Ellin tallikaveri Rape ja mentiin loppumaasto yhdessä.

Yksi jännittävä kohta maastolenkillemme sattui, nimittäin kävelimme peräkkäin pitkillä ohjilla rupatellen mukavia. Yks kaks, metsän puolelta noin metrin päästä lähtee jänis, jota Elli pelästyi. Se teki todella nopean 180 asteen käännöksen ja kyllä, minä tulin alas, tyylikkäästi kyljelleni. Elli lähti juoksemaan kotiinpäin ravilla, kun keräilin itseäni maasta ylös. Ylös päästyäni, Elli pysähtyi kun seinään, kääntyi katsomaan minua ja olisitte nähnyt sen ilmeen, "voi paska, mitä toi tuolla tekee?", kääntyi ympäri ja käveli luokseni :D Itseäni lähinnä nauratti koko tilanne, tammalla kun oli niin suloinen takaisin tullessaan. Loppumatka sujuikin ilman minkäänlaisia kommelluksi. Tulipa sitten tipahdettua ensimmäistä kertaa Elliltäkin.

pari vanhempaa kuvaa Ellistä


Ollilla taas ratsastettiin pystyynhyppimisten jälkeen ala-martingaalin kanssa. Tämän kanssa se ei hyppinyt enää pystyyn, mutta silti protestoi jumittamalla ja hännän viuhtomisella. Mietimme Sannan kanssa uutta sotasuunnitelmaa. Annoimme sen mennä vähän kovempaa ja pidempänä, jolloin se meni ihan ok. Huijasimme sen siirtymään askellajista toiseen, mutta pidemmän päälle vauhtia olisi ollut liikaa.

Sitten Sanna sai idean vammaisratsastuksesta eli ratsastamme pelkällä istunnalla. Pohje tukee hevosta, mutta sitä ei käytetä, ja tämä tuntuu ainakin tällä hetkellä toimivan Ollin kanssa. Se ei ole kertaakaan hypännyt pystyyn/pukittanut. Joten tällä mennään nyt tästä eteenpäin, se vaan tietää meille vähän vatsalihastreeniä!

Sanna kuvasi puhelimellani eilen pari pätkää kun ratsastin Ollilla. Ratsastan tuossa videolla siis ilman pohkeita, mutta välillä omakin tasapainoni heilahtaa, jolloin pohje osuu puolivahingossa Olliin. Käynnissä Olli toimii istunnalla tosi hyvin, se kääntyy, pysähtyy, menee eteenpäin ja peruuttaa pelkällä istunnalla. Tähän pyritään myös muissakin askellajeissa.
En ole valikoinut vdeoon vain parhaita paloja, jonka vuoksi video on pidempi ja näette realistisesti miltä meno näyttää nyt.

Ja lisäksi Olli käveli alku-, väli- sekä loppukäynnit! Wuhuu! Se myös laski päätänsä ensimmäistä kertaa ilman juoksutusta/apuohjia eteenalas, jonka vuoksi annoin sen mennä hieman reippaammin. Hieno hevonen. Nyt taas tuntuu siltä, että tästä voisi taas tullakkin jotain.

video kuvattu puhelimella, jonka vuoksi laatu on keskinkertainen

Näättekö te lukijat menossa eroa?

4 kommenttia :

  1. Saiskohan satulavyöhön laitettua jonkun valtaisan pehmusteen mikä tulisi jalan ja hevosen kyljen väliin???! Jos pohkeiden käyttäminen syynä käytökseen niin joku tällainen patentti helpottaisi oman jalan pitämistä ja vaimentaisi mahdolliset vahinko-osumat.ties vaikka sietäisi pohkedn tämän avulla? Jos sillä on vaan superherkkä iho?! Villi idea mutta ajattelinpa nyt mainita..olet kyllä ihailtavan kärsivällinen tämän suokkisi kanssa. Ei mikään helppo kaveri, ei.. tsemppiä jatkoon!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi!
      Saamme uuden satulan ensi viikolla, joten toivon että se auttaisi asiaa. Tuollainen patentti ei olisi kyllä huono idea, mutta minkä siihen virittäisi? :D
      Kyllä se kärsivällisyys palkitaan joskus :) Kiitos!

      Poista
  2. Hahaa! Nauroin Elliä :'D olis kiva kuulla myös ellin kuulumisia! :) http://suvinlemmikkielamaa.blogspot.fi/?m=1

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yritän postailla Ellin kuulumisia jatkossa useammin :)

      Poista

Kommentoi rohkeasti, mutta muistathan pitää kommentit asiallisina. Kiitos!